65. Emmy Ödül Töreni’nde Neler Oldu?

breaking bad

Breaking Bad ekibi

Televizyon dünyasının en prestijli ödül töreni Prime Time Emmy Ödülleri dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Üst üste kez en iyi komedi dizisi seçilen Modern Family ve önümüzdeki hafta beşinci sezonuyla ekranlara veda edecek olan Breaking Bad dizileri ödül törenine damgalarını vurdu. Törende gecenin en önemli ödüllerini alan diziler, televizyon dünyasına belki de en iyi şekilde veda ettiler.

 

Türkiye saatiyle gece 03.00’da başlayan yayın tam üç saat sürdü. Törenin sunuculuk görevini How I Met Your Mother dizisinde canlandırdığı Barney Stinson karakteriyle tanıdığımız Neil Patrick Harris üstlenmişti. Gecenin açılışında geçtiğimiz senelerin sunucuları Jimmy Kimmel, Jane Lynch, Jimmy Fallon, Conan O’Brien gibi isimlerin de katılımıyla gerçekleşen bir açılış gösterisi sergilendi. Bu ufak gösterinin ardından ilk ödülleri sunmaya gelen Tina Fey ve Amy Poehler ikilisinin Harris’i ti’ye alış şekli ise gecenin görülmeye değer anlarındandı.

Carrie underwood

Jane Lynch, Cory Monteith anısına yaptığı konuşması sırasında

Gecenin öne çıkan diğer anlarından biri ise bu sene içinde aramızdan ayrılan Gary David Goldberg, Jonathan Winters, James Gandolfini, Cory Monteith ve Jean Stapleton’ı anmak için yapılan konuşmalardı. O isimlerin yakınları veya rol arkadaşları tarafından yapılan konuşmalar arasında beni en çok etkileyen ise Rob Reiner’ın Jean Stapleton için yapmış olduğu konuşmaydı. Fazlasıyla duygusal olan konuşmada gözyaşı dökmemek neredeyse imkansızdı.

elton hohn

Sir Elton John

Geceye müzikleriyle damgasını vuran iki sanatçı Sir Elton John ve Carrie Underwood ise salondan büyük alkış aldı. Liberace’in hayatını konu alan Behind the Candelabra dizisinin oyuncuları Michael Douglas ve Matt Damon tarafından sahneye çağırılan Sir Elton John Amerikalı piyanist Liberace anısına çıktığı Emmy sahnesinde de söylediği şarkıyla herkesi bir kez daha kendine hayran bıraktı. Son dönemlerde Country müziğin en önde gelen kadın vokallerinden olan Carrie Underwood ise gecenin sonuna doğru efsanevi müzik grubu Beatles’ın Yesterday şarkısını yorumladı ki bence müthiş bir yorumdu.

Carrie Underwood

Carrie Underwood

Ödüllere gelecek olursak gecede aday olan dizilerden çoğunu izlememiştim ama izlediklerim arasında aday olanlardan neredeyse hiçbirisi ödül alamadı. Bu da tabii ki beni biraz üzdü. Özellikle American Horror Story dizisinde iki sezondur harikalar yaratan Jessica Lange’ın aday olduğu dalda ödül alamaması benim için gecenin en hayal kırıklığı yaratan anıydı. Ayrıca Game of Thrones’taki Daenerys Targaryen rolüyle konuşmasını duyduğum anda bile tüylerimi diken diken eden Emilia Clarke’ın ödül alamamış olması da üzücüydü. En iyi drama dizisi dalında Breaking Bad’in Game of Thrones’u geçerek ödülü almasını normal karşılasam da yine de bir ümit beklemiştim, akademi şaşırtır belki diye.

Gecede ödül alanlar şu şekilde oldu:

En iyi komedi dizisi: Modern Family

En iyi drama dizisi: Breaking Bad

En iyi mini dizi ya da televizyon için yapılmış film: Behind the Candelabra

Komedi dalında en iyi aktör: Jim Parsons (The Big Bang Theory)

Drama dalında en iyi aktör: Jeff Daniels (The Newsroom)

Mini dizi dalında en iyi aktör: Michael Douglas (Behind the Candelabra)

Komedi dalında en iyi aktris: Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Drama dalında en iyi aktris: Claire Danes (Homeland)

Mini dizi dalında en iyi aktris: Laura Linney (The Big C)

Komedi dalında en iyi yardımcı aktör: Tony Hale (Veep)

Drama dalında en iyi yardımcı aktör: Bobby Cannavale (Boardwalk Empire)

Mini dizi dalında en iyi yardımcı aktör: James Cromwell (American Horror Story)

Komedi dalında en iyi yardımcı aktris: Merritt Wever (Nurse Jackie)

Drama dalında en iyi yardımcı aktris: Anna Gunn (Breaking Bad)

Mini dizi dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu: Ellen Burstyn (Political Animals)

En iyi reality yarışma programı: The Voice

En iyi reality yarışma programı sunucusu: Heidi Klum ve Tim Gunn (Project Runway)

Diğer ödülleri ayrıntılı şekilde görmek için bu linki kullanabilirsiniz:

http://www.emmys.com/awards/nominees-winners

 

Leave a Reply