Bir Dönemin Efsaneleri, Destiny’s Child’ın Dönüşü

Müzik tarihinde belli başlı dönemlerde bazı gruplar bir şekilde diğerlerine göre daha çok ön plana çıkmışlardır. Yirminci yüzyılın ilk yarısında doğanlar için bu grup The Beatles ya da Bee Gees. Yetmişli yıllarda dünyaya gelmiş insanlar içinse Radiohead veya Bananarama. Seksenli yılların sonları doksanlı yılların başlarında doğan kuşak içinse Destiny’s Child grubu olmuştur.

desch

Beyoncé Knowles, Kelly Rowland ve Michelle Williams’tan oluşan grup özellikle doksanların sonu 2000’li yılların başında fırtına gibi esmişti. Bir biri ardına yayınladıkları hit şarkılarıyla sürekli olarak gündemde olan grup 2004 yılında dördüncü ve son stüdyo albümleri Destiny Fulfilled’ı yayınlamışlardı. Ardından 2005 yılında grubun o yıla kadar olan bütün “bir numara” single’larının yer aldığı  “ #1’s “ toplama albümü yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra 2006 yılının başlarında grup NBA All-Star Game’de son performanslarını sergileyip müzik kariyerlerine solo olarak devam etmeye başladılar.

Aradan geçen o kadar zamanın ardından geçtiğimiz senenin sonlarına doğru grubun yeniden bir araya geleceği dedikoduları dönmeye başlamıştı. Özellikle de Beyoncé’nin bu sene Super Bowl ara şovunu gerçekleştirecek olmasının açıklanmasının ardından sonra grubun o sahnede birlikte yer alacağı haberleri gelmeye devam etmişti. Geçtiğimiz günlerde bu haberlerin doğruluğu ortaya çıktı ve grubun Pharrell Williams tarafından hazırlanan yepyeni şarkısı Nuclear bir hafta önce yayınlandı. Şarkı Destiny’s Child’ın bu ay sonunda yayınlanması planlanan yeni toplama albümü Love Songs’ta yer alacak olan tek yeni şarkı olma özelliği taşıyor. Bazı hayranlar tarafından sevilen bazıları tarafındansa beğenilmeyen Nuclear şarkısı Destiny’s Child’ın yaklaşık 10 senelik bir zaman diliminde yayınladığı ilk yeni şarkı. Single’ın yayınlanmasının şerefine Sony Music Destiny’s Child için bir “tumblr” sayfası yarattı. Grupla ilgili gelişmeleri http://destinyschild.tumblr.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

Leave a Reply