Sömestr tatili girdi gireli, özellikle öğrenciler olarak büyük bir boşluğa düşmedik desek yalan olur. Gerek filmler, gerekse kitaplar olsun düştüğümüz boşluğu doldurmaya yardımcı olsa bile; bizler genciz sonuçta, eğlenmeye de ihtiyacımız var. Kış mevsiminde yapabileceğiniz en güzel ve eğlenceli faaliyetlerden biri de; kayak yapmak olsa gerek. Sadece kayak da değil, snowboard ve kızak da güzide Uludağ’da isteyenlerin emrine amade. Ülkemizde bulunan kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, her kış olduğu gibi bu kış da birçok kişiyi kendisine çekmeyi başarıyor. Uludağ’a çıkarken karşılaşılan hava koşulları, takdir edersiniz ki pek iç açıcı olamıyor ve belli bir seviyeden sonra arabalara zincir takmak da zorunlu hale geliyor. Fakat Bursa Belediyesi tarafından yapılan yeni teleferik, Uludağ’ın zirvesine tam 22 dakikada ulaşım sağlıyor. Bu sayede hem Bursa halkı hem de dışarıdan dağı ziyaret etmek isteyenler; kısa bir süre içerisinde, Bursa manzarasını izleyerek Uludağ’ın zirvesine rahatlıkla ulaşabiliyor.

Ayrıca, her sene ocak ve şubat ayının bir kısmını kapsayan WinterFest’ten bahsetmeden de olmaz. Üç dönem (18-22 Ocak, 25-29 Ocak, 8-12 Şubat) boyunca yapılan bu büyük eğlence, özellikle üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini çekiyor. Gündüzlerini kaymakla geçirenler, akşamları eğlenmekten geri kalmıyor. Bu festival; Serdar Ortaç, Gülşen, Ozan Doğulu, İrem Derici gibi ünlü isimlere de ev sahipliği yapıyor.

Kayak zevkine gelirsek, şimdiye kadar denemediyseniz büyük eksiklik derim. Öğrenmeniz için ‘acemi pisti’ en uygun yer fakat, “Ben biliyorum, burası benim için basit.” diyorsanız, ‘cennet pisti‘ne davetlisiniz. Orası da hafif gelirse, ‘cehennem pisti’ size kollarını açıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse dikkat edin derim, cehennem pisti her babayiğidin harcı değildir çünkü. Ama yine de bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum, bu büyüleyici zevkten mahrum kalmanızı istemem. Buz üstünde uçarcasına kaymak; eminim sizi de heyecanlandıracak ve bu heyecan kısa sürede tutkuya dönüşecektir.

Leave a Reply