3 Kardeş; Metin, Ali, Feyyza

Onları resmi olarak ilk Çalgı Çengi filminde tanımıştık ve absürd komedi tadındaki mizahları herkesin hoşuna gitmişti doğrusu. O muhteşem ikili Ahmet Kural ve Murat Cemcir’i daha sonrasında da bir fenomen haline gelen İşler Güçler dizisinde görmüştük fakat bu dizi seyircinin yoğun isteğine rağmen sadece 49 bölüm sürmüştü. Son bombaları ise Düğün Dernek filmiydi. Kendi çizgilerinden çıkmadıkları bu filmde de gişe başarıları bir hayli yüksekti ve izleyiciler tarafından yoğun ilgi görmüştü. Şimdi ise yeni bir diziyle ekranlara güzel bir dönüş yaptılar diyebiliriz. Kardeş Payı dizisi onları görmekte alışık olduğumuz tarzda yine bir absürd komedi. Senaryosunu Selçuk Aydemir’in kaleme aldığı dizi perşembe günü itibariyle seyircisine merhaba dedi. Başrolü bahsettiğimiz gibi Ahmet Kural ve Murat Cemcir paylaşıyor onlara eşlik eden kız kardeşleri ise Seda Bakan. Başroller yetenek açısından kendini kanıtlamış, bu su götürmez bir gerçek; fakat Seda Bakan’ın daha önce bir komedide yer almaması acaba mı diye düşündürmüş olabilir seyirciyi. Ancak diziyi izlediğimizde bu tereddütün yersiz olduğu anlaşılıyor.

Dizinin konusu şöyle;

Metin, Ali, Feyyza. Evet Feyyaz değil Feyyza… Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir ve 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir. Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali; okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır. Feyyza’nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştir.

Murat Cemcir dizi hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getiriyor: İşler Güçler’den sonra dizi çekip çekmeme konusunda çok konuştuk. Fakat hikâye o kadar güzeldi ki bunda oynamasam hasedimden çatlardım.” Gerçekten de iyi ki böyle bir diziye imza atılmış. Dizinin yan rolleri de oldukça bilindik simalar. Bir tanesi çok yakından tanıdığımız Kelime Oyunu yarışmasının sunucusu ve ekranların beyefendisi Ali İhsan Vural. Oyunculuk konusunda deneyimi olmamasına rağmen bu işi de iyi kıvırmış diyebiliriz. Bir diğer oyuncu ise Mahşer-i Cümbüş’ün kırıp geçiren üyelerinden Ayhan Taş. Kardeş Payı, İşler Güçler gibi bir başarıya imza atabilecek mi bilemiyoruz tabii, fakat ona büyük bir rahip desek yeridir. Absürd komedi sizin de tarzınız ise bu dizi kaçmaz.

 

Kardeş Payı’nın 1. Bölüm Fragmanı:

http://www.youtube.com/watch?v=Famr06wlQdg

 

Leave a Reply