Yıla Güzel Bir Oyunla Başlamak İçin: “Evaristo” Cer Modern’de!

Yeni yılın ilk ayını güzel bir oyunla doldurarak 2014’ü sanatla kucaklama fikrinden bahsediyoruz. Devlet Tiyatroları’nın yoğunluğu, Ankara’nın ayazı derken uzak kaldığınız kültürel aktivitelerimize dönüş yapmamızı sağlayacak yepyeni bir ödüllü oyun var çünkü; “EVARISTO”.

CerModern’in sahne sanatları programı StudyoCer, İstanbul’un yaratıcı ve yenilikçi tiyatro kumpanyalarını Ankaralı izleyicilerle buluşturmak için Altıdan Sonra Yapım’ın oyunu olan Evaristo ile karşımızda olacak.

 

23-26 Ocak tarihleri arasında CerModern’de sahnelecek olan oyunda usta oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu üst düzey bir performans sergiliyor.

 

Oyunun yönetmeni Nihal Koldaş oyunu şu şekilde anlatıyor: “Evaristo, bu günü anlatmaya soyunmuş; ancak gözünü geçmişe, bu güne ve hatta geleceğe dikmiş bir oyun. İzbe bir sığınakta seyirciyi karşılayan oyun, ilerledikçe seyirci beklentisini bir uçtan öbür uca savuruyor. Evaristo, yazarın deyimi ile yaşsız bir kadının hayata tutunma mücadelesi; yaşama tutkusu… On yılllar süren bir hikaye… Bir yandan da dünyanın yakın toplumsal tarihinin bu güne varışının karanlık bir yeraltı sığınağından gözlemlenişi… Hem çok karanlık ve sert, hem çılgın ve eğlenceli… Yazar seyirciyi oyun karşısında kendini konumlandırmakta fazlasıyla özgür bırakıyor.”

Evet, Evaristo zamandan, kimlikten kopuk bir hikayeyi anlatıyor bizlere. Civan Canova’nın deyişiyle “yaşsız bir kadının hayata tutunma mücadelesi”. Oyunda küllerinden doğan insanın umut dolu bir süreçte kendisine nasıl bir gelecek yarattığına şahitlik edeceğiz. Tek kişilik bir oyun, bizlere birden fazla kimliği Ayşenil Şamlıoğlu’nun müthiş performansıyla aktaracak.

23-26 Ocak tarihleri arasında CerModern’de sahnelenecek olan oyun tek perde olarak sergileniyor.
Bol ödüllü bu oyunda kimlerin parmağı var derseniz;
Yazan: Civan Canova
Yöneten: Nihal Koldaş
Oynayan: Ayşenil Şamlıoğlu
Mekan ve Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan
Işık Tasarımı: İsmail Sağır, Onur Kiraz
Asistan: Sinem Öcalır
Fotoğraf: James Chuck Hughes

 

 

Leave a Reply