Sezen ve Fahir Bir ‘Ara’da

18 Mart Pazartesi akşamı ATO Congresium’da ilk kez aynı sahneyi paylaşan bu üçlü dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Aslında Sezen Aksu hem Fahir Atakoğlu hem de Ara Dinkjian ile müzik hayatının farklı dönemlerinde çalışmış fakat üçü birden ilk defa aynı sahneyi paylaştılar ve sahnede başka enstrüman ya da sanatçı yoktu. İlerleyen dakikalarda “Sarışınım” şarkısı için bir perküsyon üstadı ve “Sarı Gelin” türküsü için bir çellist de sahneye geldiler ama eserleri icra ettikten sonra sahneyi yine üçlüye bıraktılar.

sezen

Sezen Aksu’dan önce sahneye gelen Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian, Atakoğlu’nun “Demirkırat” adlı eserinden esintiler taşıyan doğaçlama bir dinleti icra ettiler. Sonrasında Sezen Aksu sahneye geldi ve sözleri Mevlana’ya, bestesi Arto Tunçboyacı’ya, düzenlemesi Onno Tunç’a ait olan “Yeniliğe Doğru” eserini seslendirdi. Sahneyi tekrar Atakoğlu ve Dinkjian’a bırakan Sezen Aksu salondaki konuklarla beraber Ara Dinkjian’ın Kardeş Türküler tarafından “Zamanın Bahçesinde” şarkısında da kullanılan “My Dark Place” adlı bestesini dinledi.

Dinlemek isteyenler için “My Dark Place”:
http://www.youtube.com/watch?v=AX8jXptsDoM

ahmet-kaya-hayatSadece bu konser serisine özel hazırlanan repertuardaki “Son Sardunyalar”, “Hoş geldin”, “Lal”, Yine mi Çiçek?” gibi bilinen şarkıların yanında en ilgi çeken eserlerden biri Ahmet Kaya’nın bestesini Ara Dinkjian ile beraber yaptığı ve çok sevilen “Ağladıkça” şarkısıydı. Sezen Aksu “Ağladıkça”yı seslendirerek ve “Sarı Gelin” türküsünü hem Türkçe hem Ermenice söyleyerek dinleyenlere hem büyük bir sürpriz yaptı hem de keyifli dakikalar yaşattı. “Ağladıkça” şarkısını söylerken duygulanan sanatçı, “Sakın Sezen ağladı filan demeyin gelir bulurum sizi” diyerek hüzünlenen dinleyicilerin moralini yeniden yükseltti ve konsere devam etti.

Şarkılarının yanında esprileriyle de kendisini dinlemeye gelenleri eğlendiren Sezen Aksu, fizikçi annesinin ”Dünyayı var eden moleküler yapı 16 milyar yıl önce var edildi. Fizikte yoktan hiçbir şey var olmaz, var olan şey de yok olmaz prensibine göre, yeni doğan bir bebekle aynı şartlara sahibim. İkimizin de hücreleri 16 milyar yıllık” dediğini söyledi ve ekledi: ”Bunu yazın bir yere, hepinize iyi gelecek.”

Alkışlarla konseri noktalayan ve dinleyenlere veda eden Sezen Aksu, yoğun istek üzerine tekrar sahneye geldi ve geçen yılki konserin kapanışında yaptığı gibi yine “Kavaklar” adlı eser ile final yaptı. Dinleyenlerden yükselen “Bir daha” sesleri üzerine zillerini eline alan Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu’nun darbuka şovu eşliğinde bir süre dans etti ve Ankaralılara veda etti.

 

3lu

 

Leave a Reply