Senarist, Yönetmen, Şair, Müzisyen, Oyuncu… onur-unlu_356099 Yaptığı işleri yapan diğer insanlara böyle deniyor. Onu ise bu isimlerden hangisiyle ifade etmeliyiz emin değilim. Şöyle demiş : “Sadece biz bunu yapmak istiyoruz demişiz ve bunu yapmaya başlamışız. Akli bir süreç değil bu, tamamen hissi bir şey. Bu çok hoşuma giden bir şey, inşallah bende hiç değişmez.” Gelgelelim şunu da demiş:” Zeka, meka yok ortada. Ben sadece bunu düşünüyorum. Mesela iki sene boyunca aynı şeyi düşünürseniz onunla ilgili kötü olanları elersiniz, iyi olanlar geri kalır. Sadece o meseleyi düşündüğüm için bunları buluyorum başka bir durumum yok. Anlatabildim mi? ”

Polis filminden:

 

Ölüm konusuna filmlerinde neden bu kadar taktığına dair şunları söylemiş: “Ben karakterleri genellikle ölüm meselesiyle karşı karşıya getirip geri çekiliyorum ve onlarla eğleniyorum.

 

Güneşin Oğlu filminden:

 

 

Filmlerindeki “Ulan burda gülecek miydik, ağlayacak mıydık?” dediğimiz sahneler için de şunları söylemiş: “Tam olarak anlamlandıramadığımız şeylere gülüyoruz biz. Anlayamadığımız şeyden korkmuyorsak, ona gülüyoruz.

 

Beş Şehir filminden:

 

 

Son filmindeki “İnsan endişeden yaratılmıştır” cümlesini neden seçtiği sorusuna da şu cevabı vermiş: “İster Allah’a inan, istersen çay bardağına. İnan ya da inanma. Kim olursan ol, sürekli bir endişe tarafından kemiriliyorsun. Bu temel durumumuz ve bunu hiçbir zaman aşamayacağız.

 

Sen Aydınlatırsın Geceyi filminden:

 

 

Film çekmek ya da film yazmak değil film yapmak isteyenlere de şöyle diyor: “İyi filmin kıstasları sınırlandı. Film yapmak isteyenler bence kitap okumalı. Film seyrederek film yapılmaz. Derin düşünmeyi kitap okumak sağlar. İnsanlar film seyrediyorlar, kitap okumuyorlar. Bu da film yapmanın yan etkilerine dair: “Film yapacağım diye kanser oldum, var mı ötesi!

Ha unutmadan, UMUR’U VURDULAR!

 

Ben de Özledim dizisinden:

http://www.youtube.com/watch?v=zyzXxUk_F3A

 

 

Kaynakça

Röportaj: Onur Ünlü – Sen Aydınlatırsın Geceyi

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/687544-iyiyim-ama-hastayim

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2011/11/17/film-yapacagim-diye-kanser-oldum-ben?paging=1

Videolar YouTube’dan alıntıdır.

Leave a Reply

1 comment

  1. Buğrahan Tolga

    Bu ay Kültür-Sanat biriminde okuduğum en güzel yazı. Aslında metin çok fazla değil ama yazar sahneleri ve yönetmenin sözlerini güzel harmanlamış. Yazarın bu tür güzel yazılarının devamını bir GazeteBilkent okuru olarak görmeyi isterim.