5 Hafta 5 Roman

Franz Kafka’dan Dava, Albert Camus’den Yabancı, John Fowles’dan Fransız Teğmenin Kadını, J.M. Coetzee’den Yavaş Adam ve Haruki Murakami’den Sahilde Kafka romanlarının ele alınacağı; Sedat Simavi ödüllü değerli yazar Murat Gülsoy önderliğindeki seminer 5 Mayıs’ta başlıyor. Hem kendi yaratıcılığınızın farkına varmak istiyor hem de Gülsoy’un deneyimlerinden yararlanmak istiyorsanız bu semineri kaçırmayın.

Tanıtım bülteninden

İnsanın toplumla, iktidarla, doğayla ve kendisiyle hesaplaşmasının kaydını tutan modern edebiyatın unutulmaz eserlerinin tartışılacağı bu seminer dizisinde varoluşçuluktan post modernizme uzanan bir düşünce macerasının izi sürülecek ve farklı roman yazma teknikleri ele alınacaktır.

Başlangıç Tarihi: 5 Mayıs Perşembe 19:30-21:30

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği

Kayıt: Tel: (0212) 359 58 13

Email: kurs@bumed.org.tr

 

Yeni Müziğin Felsefesini Okumak

Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi başarılı müzisyen Doç. Dr. Tolga Tüzün’ün eğitmenliğinde gerçekleşecek seminer 14 Mayıs’ta başlıyor. Alman felsefeci ve müzikbilimci Theodor W. Adorno’nun ‘Yeni Müziğin Felsefesi’ kitabından hareketle 20’nci yüzyılın iki önemli bestecisi Schönberg ve Stravinsky’nin etrafında Adorno’nun müzik felsefesinin kavramları 4 hafta boyunca katılımcılarla tartışılacak. Hem yeni bilgiler öğrenmek istiyor hem de Tüzün’ün deneyimlerinden yararlanmak istiyorsanız bu semineri kaçırmayın.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Katılım Ücreti: 400TL

 

Umberto Eco ve Calvino edebiyat seminerleri

Sait Faik Öykü ödüllü değerli yazar Nursel Duruel’in önderliğinde 4 hafta sürecek Umberto Eco ve Calvino eserlerinin inceleneceği edebiyat seminerleri 9 Mayıs’ta başlıyor. Galapera Sanat’ta pazartesi akşamları 19.30-21.30 saatleri arasında düzenlenecek seminerde hem Eco ve Calvino’nun yapıtları incelenecek hem de çözümleyici ve keyifli okumalar yapılacak. Bir yandan Eco ve Calvino’nun büyülü dünyasında serüvene çıkmak bir yandan da Nursel Duruel’in tecrübelerinden faydalanmak istiyorsanız bu semineri kaçırmayın.

Yer: Galapera Sanat Tünel/Beyoğlu

Başlangıç tarihi: 9 Mayıs 2016

İletişim: laloze68@gmail.com/05356175071

Leave a Reply