Pizza. İtalya’da doğan ve sonradan New York şehri sayesinde dünyaya yayılmış bir yemek, daha belirgin konuşmak gerekirse yemek tarzı… Pizzayı dünya üzerinde yaşayan neredeyse herkes bilir, tanır ve yapabileceğini iddia eder. Ancak her ne kadar iddia etse de asla bir pizza restoranında yapılan pizzanın tadını tutturamaz. Çeşitli malzemeleri, şekilleri ve tatları olan pizza bütün dünyada ün kazanmış hamburger ve makarnadan sonra en çok yenen yemek…

Pizza ilk başta İtalyan fırıncılar tarafından bulunmuş ve aynı şekilde Amerika’ya göç eden İtalyan göçmenler tarafından yayılmıştır. İtalyan göçmenlerin büyük bir çoğunluğu New York şehrine yerleştiği için orada ünlü olmuştur. New York her geçen gün daha büyük ve metropol bir şehir haline gelince bütün dünyaya pizza ile birlikte yayılmaya başlamıştır. New York şehrinde özellikle Queens tarafında yaygın olan İtalyan pizzacıları da bu konuda hem fikir. Onlara göre de dünyada en iyi pizzayı onlar yapıyor. Bu yazıda ben de size Türkiye sınırlarında gerçekleştirdiğim küçük bir anket sonunda çıkan sonuçlarla en iyi pizzacıları tanıtacağım.

 

Türkiye sınırları içindeki en iyi 5 pizzacı

 

5. Tadım Pizza

Türkiye’nin ilk pizzacılarından biri olan Tadım Pizza, Türkiye’nin büyük bir kesiminde franchise sahibi bir kuruluştur. Sadece pizza değil; aynı şekilde sandviç, lazanya, salata vb. gibi farklı seçenekler bulunuyor Tadım Pizza’da. Menü seçenekleri, hızı ve tat bakımından iyi bir restoran.

T

Tadım Pizza

 

4. Domino’s Pizza

Tabii ki Domino’s Türkiye’nin en çok müşterisi olan pizzacılarından biri. Sadece Türkiye değil aynı zamanda başka ülkelerde de yayılmacı bir politika izleyen Domino’s, büyük fast food zincirlerinden biri. Tat bakımından başarılı, hızlı olan Domino’s Pizza ilginç tasarımlı pizzalarıyla dikkat çekiyor.

Domino's pizza

Domino’s Pizza

 

Turtles pizza

Turtles Pizza

 

3. Turtles Pizza

Turtles pizza, ünlü, en azından eskiden ünlü olan Ninja Turtles (Ninja Kaplumbağalar) çizgi film ve  filminden ortaya çıkmış bir restoran… Yağlı, geniş ve fazla malzemeli pizzaları ile ün salmış bir pizzacı… Hız bakımından çok da iyi olmasa da beklediğinize değen pizzalar yapan bir restoran…

 

Pizza Hut

Pizza Hut

 

2. Pizza Hut

Yine Amerika bazlı Pizza Hut, Dominos Pizza ile rekabet içinde olan bir pizza şirketi… Her ne kadar Dominos pizza bu rekabette daha başarılı olsa da Pizza Hut yine de ayakta durmaya devam ediyor. Hız bakımından neredeyse rakip tanımayan bir şirket… İnce, az malzemeli ve ucuz olması ise bu restoran zincirinin iyi bir yanı.

 

 

1.Papa John’s Pizza

Her ne kadar Papa John’s Pizza için fazla söze gerek olmasa da kısaca bahsetmek istiyorum. Türkiye sınırları içinde çalışmaya yakın bir geçmişte başladıysa da hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan bir restoran… Papa John’s tat bakımından mükemmel seçenekler sunan, özel soslarıyla da bu pizzalara özel bir tat katan bir restoran… Hızı yeterince iyi, tadı mükemmel… Ne yazık ki şu an, Dominos, Tadım Pizza ve Pizza Hut kadar yayılmadıysa da bu seçenekler kadar tercih edilen bir pizzacı. Türkiye’de pizza yemek de New York kadar olmasa da, yeterince hızlı ve kaliteli.

Papa John's Pizza

Papa John’s Pizza

 

 

 

 

 

 

 

 

[box_dark]Kaynakça[/box_dark]

www.dominos.com.tr www.eksitarif.com www.coolmarriedguy.com

Leave a Reply