Hamamönü’nde yapılan restorasyonlarla Ankara’ya birbirinden güzel tarihi yapılar kazandırıldı. İşte bunlardan biri olan Tarihi Kabakçı Konağı’nda da Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından beş yıldır Hamamönü Söyleşileri düzenleniyor.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Kabakçı Konağı

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Kabakçı Konağı

2014 yılında da edebiyattan müziğe, toplumsal cinsiyetten madde bağımlılığına kadar birbirinden farklı konularda söyleşiler düzenlenmektedir. Şubat ayı programı belirlenen Hamamönü Söyleşileri’nin etkinlikleri durmaksızın devam ediyor. 1 Şubat’ta Evcara Türk Müziği Topluluğu’nun müzik şöleniyle başlayan Şubat programında tasavvuf, felsefe ile siyaset ilişkisi, şiir dinletileri içeren etkinliklere yer verilecek.

Ankaralılar “Toplumsal Cinsiyet ve Halkla İlişkiler” konusunda Doç. Dr. Sema Becerikli tarafından bilgilenirken, Abdullah Gündüz’den “Türkülerin Kişiliği: Halay” konusunda hem bilgilenecek hem de keyifli dakikalar geçirecekler.

25 Şubat günü ise Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Türkiye’deki Nogay Türkleri üzerine bir söyleşi yapacak.

27 Şubat’ta Cengiz Taşkent ile “Rast Makamı Şarkılar” ve 28 Şubat “Türkiye Yönetimindeki Demokratikleşme” konulu söyleşisiyle Amir Çiçek’in katılımlarıyla Şubat ayı programı sona erecek.

Ankara’nın bu soğuk günlerinde içimizi ısıtacak sohbetler, Hamamönü’nün tarihi dokusuyla işleniyor. Hamamönü’nde düzenlenen bu birbirinden farklı konulardaki kültür, sanat söyleşilerine bütün Ankaralılar davetli.

Hamamönü Söyleşileri 2014/Şubat ayı programı

Hamamönü Söyleşileri Şubat 2014 programı

Leave a Reply