The Phantom of Opera, Cats, Notre Dame de Paris gibi Broadway müzikallerini İstanbullularla buluşturan Zorlu PSM, çocukları da es geçmiyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bu yıl 3 farklı oyunla perdelerini açtı. Mehmet Zorlu Vakfı tarafından “bir sosyal sorumluluk projesi” olarak 2003 yılında kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nda, bu sezon Karlar Ülkesi müzikli danslı çocuk oyunu, Kibritçi Kız ve Kurbağa Prens müzikalleri perdelerini miniklere açıyor. Çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nu kuran Mehmet Zorlu Vakfı, müzikalleri ücretsiz olarak küçük izleyicileriyle buluşturuyor.

1420798428551

Bu sezon sahnelenen oyunlardan ilki, Karlar Ülkesi. Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından hareketle Özlem Saraç’ın yazdığı, Gaye Cankaya’nın da yönettiği müzikli danslı bir çocuk oyunu olan Karlar Ülkesi. Prömiyerini Ekim ayında yapan Karlar Ülkesi’nin gösterimi 19 Mayıs’a kadar devam ediyor. 4 yaş ve üzeri çocuklara perdesini açan oyun, çocuklara hem doğa sevgisinin hem de dostluğun önemini anlatmayı hedefliyor.

zorlu-cocuk-tiyatrosu-kibritci-kiz

2013- 2014 sezonunda ilgiyle takip edilen Kibritçi Kız müzikali, bu sezon da yoğun ilgi üzerine sahneleniyor. Geçen sezon İsmet Küntay En İyi Çocuk Oyunu Ödülü’ne ve Tiyatro Seyircileri Derneği Direklerarası Ödülleri’nde Müzikal Yapım Ödülü’ne layık görülen müzikal, Anderson’ın Kibritçi Kız Masalı’ndan yola çıkılarak hazırlanmış. Prof. Dr. Hasan Erkek’in yazıp yönettiği oyun, 5 yaş ve üzerindeki seyircilerine, sokakta yaşayan çocuklarla ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bütün oyuncuların çeşitli müzik enstrümanlarını çaldığı; müzikal dans, müzik, jonglörlük ve illüzyonistlik gibi birçok görsel ve işitsel sanatın yer aldığı bir şölen adeta. Sizler de; çocuklarınızın sokakta şarkı söyleyip, kibrit satan bu kızla beraber yaşam sevinci ve dostluk gibi birçok temel duyguyu tatmasını istiyorsanız, bu oyun tam size göre.

kurbaga-prensSon olarak, Özlem Saraç’ın yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Kurbağa Prens müzikli oyunu, Türkiye’nin farklı şehirlerinde sahneleniyor. Manisa, Denizli, İzmir, Bursa’da çocuklarla buluşan oyun, 13 Nisan tarihinde Kayseri’ye, oradan Aksaray, Ürgüp, Nevşehir’e gidip 3. etap turnesini tamamlayacak. Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir ve Ankara’nın uğrak merkezleri olduğu 4. etap ile de bu sezonu tamamlayacak.

Sizler de çocuklarınıza hayal dünyalarının kapılarını aralayacak bir deneyim kazandırmak istiyorsanız, Zorlu Center PSM gişelerine uğrayın derim.

Oyunların programları hakkında detaylı bilgi için:

http://www.zorlucocuktiyatrosu.com/oyun-programi.html

 

[box_light]

Kaynak:

http://www.zorlucocuktiyatrosu.com/index.html

[/box_light]

 

Leave a Reply