Bu yazımı her zamanki yoğunluğumuza ve yorgunluğumuza iyi gelecek bazı film müzikleri hakkında yazmaya karar verdim. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var diyorsanız; işte bu yazı tam size göre, lafı uzatmadan filmlere ve şarkılara geçiyorum…

1. The Pogues ve Kirsty MacColl – Fairytale of New York

Romantik ama aynı zamanda enerjik bir giriş yapalım. Fairytale of New York’u ‘P.S. I Love You’ filminin müziklerinden hatırlayacaksınız. Filme çok güzel bir hava katmıştı, hüzünlü olması gereken bir yerde gülmemize ve enerji dolmamıza olanak sağlamıştı bu şarkı. Filmin müzikleri olarak kullanılan birçok şarkıyı sevsem de, bu şarkının çok ayrı bir yeri vardır bende… Şöyle diyor parçada: “I turned my face away and dreamed about you..”

2. Jon Boden, Sam Sweeney & Ben Coleman- How Long Will I Love You

‘About Time’ tüm müziklerini istisnasız sevdiğim nadir filmlerden biri ve temasını göz önüne aldığımızda şarkılar çok yerinde seçilmiş diyebilirim. Bu şarkı da içlerinden en öne çıkan, benim için: “How long will I love you as long as the stars above you…”

3. Alanis Morissette – I Remain

Pers Prensi isimli filmden bu unutulmaz parça listemin vazgeçilmez bir parçası, yağmurlu bir günde kahvenizi alıp kulaklıklarınızı taktığınızda sizin için de öyle olacak bir şarkı…

4. Bob Dylan & Johnny Cash – Girl from The North Country

Umut Işığım filminde dans provası sahnesine fon müziği olan bu şarkı, biraz daha olumlu ve sakin bir hava solumamıza yardımcı oluyor. Bradly Cooper’la ya da Jennifer Lawrence’la siz dans etmeye başlıyorsunuz dinlerken.

http://www.youtube.com/watch?v=AqD6m55mTGU

5. Roxette – It Must Have Been Love

Pretty Woman‘ın müziklerinin olmazsa olmazıdır bence! Filmin asıl bilinen şarkısı değil ama; ondan daha iyi olduğunu idda edebilirim… Sözlerinin bir kısmı şöyle: ”From the moment we touched, till the time had run out…”

6. Drew Barrymore & Hugh Grant – Way Back Into Love

Söz ve Müzik; sadece şansın yol açtığı bir tanışmanın bir işe, arkadaşlığa ve aşka nasıl yol açtığını anlatıyor. Şarkı da tam anlamıyla böyle bir hikâyeyi yansıtıyor. Bu şarkının Drew Barrymore`un söylediği kısmını ben daha çok seviyorum, umarım sizin için de öyle olur.

 

7. The Tokens – The Lions Sleeps Tonight

Morgan Freeman ve Jack Nicholson’ın muhteşem filmi The Bucket List`in safari kısmında çalan bu şarkı, herkesin aklına kazınmaya hazır. İki kanser hastasının yaşama göz yummadan önce yapmak istedikleri şeyleri içeren bir listeyi konu alan filmde enerjilerinin en üst seviyede olduğu bölümlerden biri o anlar… Şarkı her haliyle çok güzel ve filmin ruhunu tam olarak yansıtıyor.

8. Lana Del Rey – Young and Beautiful

The Great Gatsby‘de yer alan bu şarkıyı çoğumuz bilsek de; sözlerini dinleyerek filmi tam olarak anlamak ve  kahvemizi içerken dinlemek için harika bir şarkı.

9. Bon Iver – Holocence

Ekim ayında sinemalarda olan ‘Yargıç’ (‘The Judge’) filminden bu parça, tam anlamıyla listeye uyuyor…

10. Charli XCX – Boom Clap

Listemi bu şarkıyla bitirmek istedim. Yakın zamanda vizyonda olan ‘Aynı Yıldızın Altında’ isimli filmin müziği oluyor ‘Boom Clap’.

Çalma listenizi başlatmadan, bir fincan kahve alıp pencerenin önüne oturmayı unutmayın. İyi eğlenceler…
Coffee_and_music_Rantxo

Leave a Reply