Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Okul hayatımız kısa bir süre için bile olsa geride kaldı ve tatil yapma fırsatı yakaladık. Çalıştık, yorulduk ve çok emek verdik. Bu dönem nasıl geçmiş olursa olsun morallerimizi bozmadan bir dahaki döneme çok daha motive olmuş halde başlamalıyız. Tatil boyunca hem gezmenizi hem de bol bol dinlenmenizi öneriyorum. Sanatsal etkinliklerden de uzak kalmayın. Bu hafta komedi, dram ve aksiyon türlerinde yapımlar vizyona girdi. Farklı türlere ait yapımları sizlerle paylaşacağım. Haftaya görüşmek üzere, iyi seyirler!

The Commuter / Yolcu (12 Ocak 2018 / IMDB: 6.6 / 104 dk)

Haftanın aksiyon ve kriminal türünde ses getiren yapımı Yolcu, başrol oyuncusu Liam Neeson ile dikkatimi çekmişti. Aksiyon türünün aranan isimleri arasında yer alan Neeson, Taken ve Non-Stop filmleriyle aksiyon aktörleri içinde oldukça önemli bir yeri hakettiğini izleyicilere kanıtlamıştı. Oyuncu filmlerinde üstlendiği güvenilir ve korkusuz baba figürüyle tün zorlukların üstesinden gelebilecek bir karakter profili çizerken; seyircilerin kalplerini kazanmayı başarıyor. Filmlerinde senaryodan öte başrol olan karakterle empati kurulması sonucu genellikle duygular ön plana çıkıyor. Özellikle amacının kızını kötülerden kurtarmak olması, duygu dozajını bir miktar daha artırıyor. Neeson’ın karakterlerinin soğukkanlılığı ve zorlukların üstesinden profesyonelce gelmesi filmlerin sürükleyiciliğini artıyor. Oyuncunun son aksiyon filmi olduğu hakkında söylentiler olduğu için beklentilerimiz artıyor. Taken filmindeki hafızalara kazınan ünlü repliği artık Neeson ile özdeşleşiyor: “I will look for you, I’ll find you and I will kill you.” (Seni arayacak, bulacak ve öldüreceğim.)

Sıradan bir hayatı olan iş adamı Michael McCauley, ailesiyle huzurla yaşarken her gün işe giderken kullandığı trende kısıtlı bir süre içinde gizemli bir yabancının kimliğini ortaya çıkarmak zorunda kalır. Kendisine karşı kurulmuş bu komplodan başarıyla kurtulabilecek midir?

The Post (12 Ocak 2018 / IMDB: 7.2 / 115 dk)

Gerçek bir hikayeye dayanarak kurgulanan Steven Spielberg filmi The Post‘un başrollerini Meryl Streep ile Tom Hanks paylaşıyor. Kariyerlerinin zirve noktalarını yaşayan ve mesleklerinin en başarılı isimleri arasında yer alan Streep ve Hanks, rollere sağladıkları uyumla göz dolduran isimler arasında yer alıyorlar. Özellikle Streep’in her karaktere gerek görsel gerekse tavır olarak sağladığı uyum, Akademi tarafından göz ardı edilmiyor ve ünlü aktris yirmiye yakın Oscar adaylığı ile Oscar’a en çok aday gösterilen aktris ünvanını kazanıyor. Filmde üç Oscar ödüllü oyuncuya, iki Oscar ödülüne layık görülen Tom Hanks eşlik ediyor. İki oyuncunun da farklı türlerde birçok filmi olmasının yanında yolları dram ve gerilim türlerini bünyesinde barındıran The Post filminde kesişiyor.

1971’de Pentagon belgeleri etrafında dönen yasal süreci konu alan film, ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon belgelerini yayınlama kararı alan Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee ve yayıncı Katharine Graham tarafından yaratılan büyük bir skandalı konu alıyor. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında verilen mücadelenin kazananı hangi taraf olacak?

The Mountain Between Us / Aramızdaki Sözler (12 Ocak 2018 / IMDB: 6.4 / 107 dk)

Haftanın aksiyon ve macera türünde izleyicilerle buluşan filmi Aramızdaki Sözler‘in başrollerini Kate Winslet ile Idris Elba paylaşıyor. Stephen King‘in ünlü eseri Kara Kule‘nin filminde de yer alan Elba, oyunculuğu ile oldukça başarılı bir isim. Thor ve Avengers gibi fantastik filmlerin yanı sıra animasyonlarda da rol alıyor. Winslet ise birçok kült filmde yer alan başarılı bir isim. İyi ve kötü özelliklere sahip karakterlerin hakkını fazlasıyla veriyor. Fantastik türü severleri için Winslet’ın zekiler grubunda yer aldığı ve bir distopya kurgusuna sahip Uyumsuz serisini izlemenizi tavsiye ederim.

Aynı uçakta yolculuk yapan iki yabancı olan Ben Bass ve Alex Martin, uçaklarının yaptığı trajik bir kazadan sağ kurtulmayı başarırlar. Merkezden uzak ve karla kaplı bir dağda mahsur kalan ikili, yardım gelmeyince yüzlerce kilometrelik vahşi doğada çıkmak zorunda kaldıkları korkunç bir yolculuktan hangi maceraları yaşayacaklardır?

Deliha 2 (12 Ocak 2018 / IMDB: – / 107 dk)

Bu haftanın komedi yapımı Gupse Özay‘dan geliyor. Daha önce Ezgi Mola‘nın filminde bahsettiğim gibi ülkemizde kadın komedi oyuncularının beyazperde çalışmaları sinemamız adına önemli bir atılım özelliği taşıyor. Özay, hem oyunculuğu hem de İnstagram sayfasında paylaştığı komedi unsurlu videolarıyla kendine izleyici kitlesi edinmiş bir oyuncu. Deliha filminin devamı niteliğinde vizyona giren ikinci filmi Deliha 2 ile mahalle kültüründeki ilişkilere ve kariyer edinme konusundaki zorluklara mizahi bir dilde yaklaşıyor.

Deli dolu olan ve sürekli başına dert açan Zeliha, kariyer yapmanın yolunu ararken hayallerindeki meslek olan aşçılığa yönelir. Şık bir restoranda çalışmaya başlayan karakterimiz, hayalini kurduğu başarılara ulaşabilecek midir?

                                                 Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Kaynakça

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply