Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Derslerin bitişinin ardından zorlu final haftasına girmiş bulunmaktayız. Huzursuzluğun süslediği uykusuz gecelerle sınandığımız zorlu bir hafta içindeyiz. Sınavlarımızın iyi geçmesi için büyük bir çaba sarfediyoruz. Çok çabalıyoruz, çok çalışıyoruz ama bazen tükendiğimizi hissedip isyan ediyoruz. Pes etmeye ramak kalmışken kendimize gelelim. Hayat sadece şu anki derslerimizdeki başarılarımızla bizleri sınamayacak. Çok klişe olsa da okuldan sonraki gerçek hayat için kendimizi hazırlamalıyız. Motivasyonunuzun arttığı bir hafta geçirmeniz ve dönemin son dönemecine girdiğinizi hissedip huzura yaklaşmanız dileklerimle bu haftanın yeni yapımlarını sizlerle paylaşıyorum. Haftaya görüşmek üzere, iyi seyirler!

Muhteşem Showman (29 Aralık 2017 / IMDB: 8.0 / 105 dk)

Başrolünde yer aldığı birçok yapımı başarıya ulaştıran usta oyuncu Hugh Jackman, bu hafta Muhteşem Showman filmiyle sinemaseverlerle buluşuyor. Özellikle Jackman, Marvel dünyasının en ünlü mutant takımı X-Men‘deki kilit karakterlerden biri olan Wolverine rolüyle etkileyici bir performans sergilemişti. Aslında oyuncuya gösteri dünyasının aranan ismi olarak başka bir filmden oldukça aşinayız: Prestij! İki ünlü illüzyonist olan Christian Bale ve Hugh Jackman arasındaki tatlı sert mücadeleyi taçlandıran ve süpriz gelişmeleriyle göz dolduran Prestij filmini izleminizi şiddetle tavsiye ederim. Şov dünyasına yeni bir soluk getiren film, ondokuzuncu yüzyıl atmosferine de ışık tutuyor.

Küçük yaşlarında çalışma hayatına ticaret ile atılan genç bir adam ile en büyük destekçisi eşi, gösteri dünyasına muhteşem bir giriş yapmayı hedeflemektedirler. Girişken karakterimiz döneminin ilk sirkini kurmakta başarılı olabilecek midir?

Jumanji: Vahşi Orman (29 Aralık 2017 / IMDB: 7.2 / 119 dk)

Jumanji, özellikle doksanlı yılların çocukları için oldukça tanıdık gelen bir isimdir. Evde oldukça sıkılan iki kardeş çatı katında Jumanji adlı bir oyun bulurlar. Oyunun ürkütücü yönergeleri ve gizemli tavrı onları çeker ve tahmin bile edemeyecekleri bir felaketle karşı karşıya kalırlar; fakat bu zorlu süreç iki kaybolmuş hayata dokunur ve gerçek mutluluğa giden bir kapı açar. 1995 yapımı Jumanji filmi, izlemekten oldukça keyif aldığım yapımlar arasında yer alır. Özellikle Robin Williams‘ın başarılı performansına değinmeden geçemeyeceğim. Bu hafta vizyona giren Jumanji: Vahşi Orman filmini gördükten sonra açıkçası orijinaline ne kadar sağdık kalıp kalmadığı konusunda tereddütte kaldım. Fragmanını izledikten sonra günümüz dünyasına adapte edilmiş ve komediyle harmanlanmış bir yapım olduğu izlenimini edindim.

Gerçek hayattaki karakterlerinden çok daha farklı özelliklere sahip oyun kahramanlarına dönüşen bir grup genç, bir video oyunun içinde sıkışıp kalır. Oyunun gidişatı, aldıkları kararlar ve yeteneklerini kullanma tarzları başarılı olmalarını sağlayabilecek midir?

Loving Vincent (29 Aralık 2017 / IMDB: 7.9 / 95 dk)

Birçoğumuz Vincent Van Gogh‘u birkaç anahtar kelimeyle tanırız; kendi kulağını kesen ressam, Ayçiçeği ve Yıldızlı Gece tablolarının sahibi, sarının her tonunu ustalıkla eserlerine yansıtan ünlü sanatçı… Her şeyin ötesinde acılar içinde çırpınan ruha sahip hasta bir adam… Van Gogh’un eserlerine her zaman hayranlık duymuşumdur; fakat benim için eserleri ile ilgili en çarpıcı deneyim yaklaşık beş yıl önce 100. yılında yenilikçi bir projeye imza atan Abdi İbrahim’in önderliğinde geleneksel sanat ve modern teknolojinin sentezlendiği Van Gogh Alive sergisini ziyaret etmem olmuştu. Dahi ressamın en ünlü eserlerini dijital imaj ile çerçevenin içinden çıkararak izleyicilerine sunan sergi benim için oldukça etkileyici bir deneyimdi. Sergiyi kaçıran ya da hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen sanatseverler için yazımın sonuna bir video ekliyorum.

Van Gogh’un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin, ünlü sanatçının ölümünün ardından taziye mektubunu Van Gogh’un ağabeyi Theo’ya götürmeye karar verir. Yakın bir arkadaş, bu yolculukta ünlü ressamın son günlerine ve ölümünün esrarına ışık tutmayı başarabilecek midir?

      

                                                   Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Van Gogh Alive Sergisi:

 

Kaynakça

www.beyazperde.com

www.imdb.com

https://www.cermodern.org/van-gogh–alive.html

Leave a Reply