Dramın Yeni Adı: Anne with an E

Anne with an E seyircilerini hüzünle gülümsetip hemen sonrasında da ağlatan bir yapım, insan ekrana girip Anne’e kocaman sarılmak istiyor çoğunlukla. Montgomery’nin Anne of Green Gables romanından uyarlama olan bu Kanada yapımı dizi, kitabın birçok uyarlamasından sadece biri; fakat diğer yapımların arasından öne çıkmayı başarıyor. Diğer uyarlamalarına oranla daha iç karartıcı bir havası olsa da kimse öksüz ve yetim Anne karakterinin hayal gücü karşısında hayran olmadan kalamıyor. Bazı eleştirmenler bu depresif havanın dizi yapımcısı Moira Walley-Beckett’ın öncesinde Breakin Bad dizisinin yapımcılığını yaptığından kaynaklandığını düşünüyor ve bu durumdan memnun değiller.

Dizi Anne karakterinin yaşadıklarına ve kişisel gelişimine odaklanıyor. Seyirci Anne’in kazara geldiği Green Gables kasabasında nasıl kendine bir yer edindiğini izlerken geçmişinde kalan talihsiz ve yaralayıcı olayların travmatik etkilerini de görüyor. Zaten çoğu negatif eleştiriyi de dizi, bu rahatsız edici ve bir o kadar da gerçekçi sahnelerden alıyor. Negatif eleştirilerin yanında bu uyarlamanın daha çok gerçeği yansıttığını düşünen de çok. Herkesin ortak noktada toplandığı konular ise Anne karakterinin naifliği, zekâsı ve sevimliliği.

Oyunculardan başrol Amybeth McNulty (Anne) yaşından çok tecrübesi varmışcasına yeteneğini sergiliyor. Onun yanında Geraldine James (Marilla) ve Lucas Jade Zumann (Gilbert) gibi isimler de yapımı başarıya taşıyor.

İlk sezonu 42-43 dakikalık yedi bölümden oluşuyor, ilk bölüm hariç. Pilot bölüm seyircisine 90 dakikalık bir görsel şölen sunuyor. Bunun sebeplerinden biri de dizinin geçtiği yer: Green Gables kasabası diğer adıyla Prince Edward adası. Dizi emektarları öylesine manzaralarla çalışıyorlar ki bazen bu ada senaryonun önüne geçebiliyor.

Prince Edward Adası

İlk sezonu bir nefeste bitirip yedi bölümü az bulanları sevindirecek haber ise ikinci sezonunun on bölüm olması ve ikinci sezon sonunda Netflix’te yayında. Senaryosu ilk sezonun altında kalmamakla beraber daha iyi. Son sezonda depresif hava biraz daha dağılmış ve daha çok yüzü güldüren bölümler mevcut. Ayrıca yeni karakterlerle diziye yeni bir can da gelmiş.

Birinci sezon fragmanı:

İkinci sezon fragmanı:

Kaynaklar:

http://collider.com/anne-with-an-e-review-netflix/#images

https://www.express.co.uk/showbiz/tv-radio/820604/Anne-with-an-E-season-2-Netflix-release-date-trailer-cast-anne-of-green-gables

‘Anne With an E’ Review: Season 2 Is Funnier, More Sure-Footed, and Inclusive Without the Growing Pains

Görsel Kaynaklar:

https://www.princeedwardisland.ca/en/information/executive-council-office/island-economy

http://www.cbc.ca/anne/videos/season-2/anne-with-an-e-season-2-official-trailer

 

Leave a Reply