One of Your Gırls: Az sözle bir yıkımın anlatısı

1995 doğumlu genç sanatçı Troye Sivan’ın son albümü Something To Give Each Other’da klip çekmeyi tercih ettiği, temanın ana şarkısı olarak nitelendirilebilecek ve kendisinin de albümdeki en sevdiği parça olduğunu belirttiği “One of Your Girls” belki de dünyanın en bilindik hikayelerinden birini, birini sevmenin sınırları yok etmesini olabildiğince yalın ve bu yalınlıkla beraber gelen can acıtıcı bir savunmasızlıkla anlatıyor. Şarkı hem sözleri hem de klibiyle incelenmeye değer ve yüzeysel bir şekilde bakılmadığında herkesin kendinden bir iz bulabileceği bir parça.

Sevilen kişiyi öven sözlerle başlıyor şarkı. Bu kısımda klipte birçok farklı yüz ve vücut görüyoruz sırasıyla. Herkesin sevilebileceğini ve sevilen herkesin güzel olacağını simgeleyen sahneler sekansı sevginin bir sınırı olmadığını gösteriyor. Burada Troye kendi yüzüne de yer veriyor, hepimizin onu gördüğü yüzüne. Şarkının nakarat kısmında ise Troye’u uzun saçlı, makyajlı ve elbiseli görüyoruz. Sözler ise umutsuzluğa düştüğünde beni ara, kızlarından biri ya da arkadaşlarından biri olacağım diyor. Eşcinsel yönelimini göz önünde bulundurduğumuzda Troye’un karşılaşması en muhtemel sorunlardan biri yönelimini kabullenememiş hemcinsleri. Nakarat kısmında ayrıca ne istediğini söyle, sır tutacağım da diyor. O kişinin arkadaşlarından biri olarak anılmak ya da onun için hiç olmadığı biri gibi davranmak, bunu kadın kılığına girerek somutlaştırıyor, birinin sırrı olmak Troye için ne kadar yaralayıcı olsa bile birini sevmenin bunun çok ötesinde olduğunu, tüm sınırların biri için yıkılabileceğini oldukça basit sözlerle anlatıyor.

Herkes için farklı olan, üzerine belki çok fazla konuştuğumuz ya da hakkında asla ile başlayan cümleler kurduğumuz bazen de “gurur” kelimesinin altına sığdırdığımız sınırlarımızın yıkılması işte bu kadar kolay. Birini sevdiğimizde o da bizi sevsin isteriz, bu belki de en doğal ve insani isteğimiz. Birinin bizi görmesi için vazgeçtiğimiz ve yaptığımız tüm eylemler insan olmanın ezici yükü altında kızılamayacak şeyler listesinin en başında benim için. Klipte de Troye’un başlangıçta gördüğümüz, hepimiz tarafından bilinen yüzü ne kadar kendinden eminse makyajlı haliyle gözlerini kameraya çevirdiğinde gördüğümüz tek şey savunmasızlık. Bu savunmasızlığı, birine içini açmanın beraberinde getirdiği tehlikeyi kabullenmek de cesaret istiyor ve biraz daha cesur olamadığı için aşkı ıskalayan çok fazla insan var. Sevgi, aşk savunmasızlığa soyunmaya mecbur bırakacak kadar cesaret isterken onu sır olarak saklamak, başka isimlerin altına koymak ya da yalanların arkasına gizlemek bir büyünün başlamadan bitmesine sebep oluyor.  Öte yandan değişim, sınırlar diyerek kişiliklerimize pranga yaptığımız belli başlı beklentilerin, kendimize yüklediğimiz ya da bize yüklenilen kalıpların kırılması her zaman kötü değildir. Fakat aşkı yaratmak için birine savunmasızlığımı gösterme tehlikesini kabullenme cesaretiyle beraber karşıdaki kişinin de aşkı, duyguları, karşılık veremeyecek olsa bile kabullenecek kadar cesur olması gerekir çünkü aşk karşılıklı olmasa bile iki taraflıdır. Bunun sonucunda ortaya çıkan şey bir yıkımın hikayesi, aşkın dönüştürücü ve büyütücü etkisidir.

Leave a Reply