Maç Öncesi: Marsilya-Galatasaray

Galatasaray ligde vasat bir gidişatla orta sıralarda bulunsa da, Avrupa serüveni Lazio galibiyetiyle iyi başladı diyebiliriz. Son maçta evinde Göztepe’yi yenen Sarı-Kırmızılılar için hedef Marsilya deplasmanından puansız dönmemek; peki bizi neler bekliyor? Gelin hep beraber maçın detaylarına bakalım.

Son maçtan akılda kalan güzel karelerden bir tanesi.

Marsilya aslında tanıdık birçok ismi bünyesinde bulunduran bir kulüp. Jorge Sampaoli yönetimindeki ekip Ligue 1’de 7 maçta 14 puan topladı ve 3. sırada, son maçta Lens’e 3-2 yenilerek 2. sırayı kaybetti. UEFA Avrupa Ligi’nde ise E grubunun ilk maçında Lokomotiv Moskova deplasmanında, 89. dakikada yediği golle 2 puan kaybetti. Kiralık olarak gelen Cengiz Ünder, yine kiralık Arsenal oyuncuları Matteo Guendouzi ve William Saliba’yla, ayrıca bu sene yaptığı flaş transfer Gerson (25 milyon Euro bonservis) ve sakatlık sorunlu santrafor Milik (9 milyon Euro bonservis) ile kadrosunu güçlendiren sahil takımının en önemli kaybı Fransız Milli Takımı’nın oyuncusu, sağ kanat Florian Thauvin oldu. Kalede İspanyol Pau Lopez bulunmakla beraber yedekte emektar kaleci Steve Mandanda var. Son maçta ‘baklava dilimi’ 3-4-3 oynayan takımda gol arayan en uçtaki isim Premier Lig’den tanıdığımız, son maçta 2 gol atan 34 yaşındaki Dimitri Payet veya 21 yaşındaki Dieng olabilir. Duran toplardaki ustalığıyla Payet’in daha büyük bir risk oluşturması olası diyebiliriz.

Arjantin Milli Takımı, Santos, Atletico Mineiro ve şimdi Marsilya Sampaoli yönetiminde.

Galatasaray’da ise işler yeni yeni rayına girmeye başladı. Marcao’nun eksikliğini ligde puan kayıplarıyla ödeyen Cimbom, Avrupa’dayken kendini daha rahat hissediyor denebilir. Lazio karşısında ortaya konan iyi oyun hala akıllardayken, maçta herhangi bir yabancı sınırının olmayacak olması da Fatih Terim için hamle bazında küçük bir avantaj. Kalede Muslera ile başlaması beklenen ekipte Marcao’nun partneri yüksek ihtimalle Nelsson olacak. Bekler için van Aanholt ve sakatlıktan dönen Boey öne çıkarken, orta sahada Terim’in seçim yapması gerçekten zor. Forvette Halil Dervişoğlu’nu ilk 11’e yazmak kolayken orta sahada Kerem Aktürkoğlu, Cicaldau, Morutan ve Emre Kılınç öne çıkan isimler. Rumen oyuncuların şansı yüksek, belki Kerem ve Emre’ye ek olarak Taylan (ya da Berkan) orta saha beşlisini tamamlar diyebiliriz. 4-2-3-1 olarak adlandırılabilecek bir formasyonla sahaya çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar’da yedekte Diagne, Mustafa Mohamed, Feghouli, Ömer Bayram, Babel, Barış Alper Yılmaz ve Luyindama’nın olması bekleniyor.

Panik yapmadan ve kendine inanarak oynamak futbolcular için çok önemli olacak.

Maçı kısaca değerlendirmek gerekirse Galatasaray kesinlikle konsantrasyonunu 90 dakikaya yaymak zorunda. Lazio maçındaki sarı kart pozisyonu gibi dönüm noktalarında şans yeterli olmayabilir, fakat takımın anlayış olarak tedbirli olması Cimbom için gruptan çıkışın anahtarı olur. Gençleşen ve dinamik kadrosunu, odaklanma ve moral bakımından üst seviyede tuttukça bu gruptan çıkması gayet mümkün olan ekipte en büyük görev Fatih Terim’e düşüyor. Transfer ihtiyacı olmadığını belirten Terim, alacağı bir diğer 3 puan ile zor E grubunda çok büyük bir avantaj elde edecektir – berabere kalması da gayet makul bir senaryo gibi duruyor. Sampaoli için de durum daha az önemli değil elbet, ligde liderin çok gerisinde kalan takımı için bir çıkış maçı olabilecek bu buluşmada evindeki bir galibiyet takım için bir serinin başlangıcı olabilir. Bakalım Perşembe akşamı saat 22.00’de başlayacak maçta hangi takım istediğini alacak?

*Kapak resmi ntv.com.tr sitesinden, diğer görseller sırasıyla fotomac.com.tr (tmgrup.com.tr), yorkshireeveningpost.co.uk ve fotomac.com.tr (tmgrup.com.tr) adreslerinden alınmıştır.

Leave a Reply