Maç Raporu: Giresunspor-Galatasaray

28 Ocak Cumartesi akşamında kupa ve ligde edindiği 12 maçlık galibiyet serisini sürdürmek isteyen lig lideri Galatasaray, son maçta Borja Sainz’in golüyle Cimbom’dan 3 puan almış ve evinde de 3 puan isteyen Giresunspor’a konuk oluyordu. Okan Buruk her zamanki 4-2-3-1 taktik dizilişinde Muslera, Boey, Nelsson, Emin Bayram, Dubois, Torreira, Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’ye şans verdi. Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş ise kalede Onurcan, defansta Hayrullah, Arias, Kadir, Alper, orta sahada Serginho, Savicevic, Görkem ve Sainz, forvette ise Kuwas ve Riad Bajic’i oynatarak 4-4-2’yi tercih etti.

Maç dengeli başladı.

İlk yarı dengeli bir şekilde başladı, gerek Galatasaray gerek Giresunspor bazı fırsatlar buldu. 29. dakikada Giresunspor kazandığı korner ve ardından gelen kafa vuruşuyla gole yaklaştı, ardından Galatasaray uzaktan denediği şutla kaleyi yokladı. İlk yarının sonuna doğru orta sahalar kolaylıkla geçilip rakip yarı sahalara girilmeye başlamıştı. 42. dakikada hava topu kontrolünün ardından Icardi’nin ayağına basılan pozisyon için VAR uyarısıyla penaltı verilse de, Arjantinli santraforun penaltısını çıkarmayı başardı kaleci Onurcan. Sonrasında Galatasaray’ın kullandığı kornerden de sonuç çıkmadı, lakin deplasman ekibinin baskısı artık iyice hissediliyordu. Uzatmalarda hızlı bir atakla çıkan Sarı-Kırmızılılar Kerem’in pasıyla topu Icardi’ye aktardı, Icardi’nin şutunu yine kaleci Onurcan kurtarsa da, defans oyuncuları Arias ve Kadir Onurcan ile anlaşamayınca araya giren Mertens ağları havalandırdı: 0-1. Santra sonrasında uzatmanın olaysız şekilde bitmesinin ardından hakem Bahattin Şimşek ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

Tecrübeli ayak Mertens fırsatçılığını konuşturdu.

İkinci yarı Giresunspor’un santrası ile başladı, ev sahibi daha etkiliydi. 52. dakikada kullandıkları kornerde Kadir’in kafa vuruşunu sol bekte oynayan Dubois çıkardı, dönen topu şut olarak değerlendiren Giresunspor bu sefer de hedefi bulamadı. 54. dakikada Alper’in yanal şutunu Muslera kurtardı, ardından ceza sahasına açılan ortada kafa vuruşu yine auta çıktı. 57. dakikada Kuwas’ın ortasını Muslera kontrol ederken Galatasaray da artık organize olmaya başlamıştı. 58. dakikada ceza sahasına Kerem ile ikinci yarıda ilk kez giren Galatasaray, Boey ve Mertens ile rakip yarı sahada daha fazla bulunmaya başlamıştı. Benzer bir atakta 60. dakikada topu rakipten alan Kerem, Icardi’yi ceza sahasında topla buluştururken o da Dubois’e pası attı, Fransız bek harika bir şutla ceza sahası önünden 90’ı buldu: 0-2.

Dubois’in golü jeneriklik bir goldü diyebiliriz.

Artık Çotanak Stadyumu daha sessizdi, ama Giresunsporlu oyuncular hala umutluydu. 63. dakikada Giresunspor yine ceza sahasına giriyor ama bu fırsatı da değerlendiremiyordu. 64. dakikada Icardi şutu değerlendiremese de, maç Okan Buruk’un istediği tempoya girmişti bile. Giresunspor baskı yüzünden top kaybediyor ve organize olmakta zorlanıyordu. Yine de, nadiren de olsa Cimbom da pas hatası yapıyordu, benzer bir hatada 66. dakikada Hayrullah ceza sahasından kaleyi yokladı ama yine sonuç alamadı. Dakikalar aynı tempoyla akarken iki takım da durumdan memnun görünüyordu: Giresunspor belki beraberlik gollerini bulmayı umuyor, Galatasaray ise galibiyeti kesin görmüş ve farkı arttırmayı hedefliyordu. Bu anlayışla Okan Buruk 70. dakikada Kerem, Mertens ve Torreira’yı oyundan aldı ve Rashica, Berkan ve Mata’yı sahaya sürdü. Biraz sonrasında Giresunspor yine ceza sahasına yöneliyor, ancak kazanılan kornerde Muslera topa kolaylıkla sahip oluyordu. Ardından gelen pozisyonda bu kez Bajic ve Savicevic ile Çotanaklar golü bulamadı, artık zaman da daralmaya başlamıştı ki ev sahibinin oyununda son çare olarak bazı riskler de alınmaya başladı. 80. dakikada Giresunspor’da Görkem Sağlam yerine Murat Cem Akpınar oyuna girdi, ayrıca sakatlanan stoper Kadir de ardından oyundan çıktı ve onun yerine defans oyuncusu Senghor oyuna girdi. Kısa süre sonra Barış Alper Yılmaz oyundan çıkıyor, Okan Buruk onun yerine Yunus Akgün’e göre veriyordu. 84. dakikada Arias meşin yuvarlağı ceza sahasına servis ediyordu, ama hiçbir arkadaşı topla buluşamıyordu. 87. dakikada gelen ortayı Icardi’nin indirdiği topla buluşan Yunus’un şutu defansa takılıyordu. Ancak Giresunspor Alper-Berişbek ve Kuwas-Doğan Can değişikliklerini yaptıktan hemen sonra araya giren Rashica’nın şutuyla ev sahibi topu kalesinde görürken dakikalar 88’i gösteriyordu: 0-3. 6 dakikalık uzatma başında koşusu yavaş kalan Mata’nın ayaklarında sönen bir kontra atağın hemen ardından ceza sahasında topla buluşan Yunus Akgün, akıllıca top sürerek çalımını atıp doğru zamanda şutu çekip maçın skorunu tayin ediyordu: 0-4.

Okan Buruk’un takımı sahada tamamen yekvücut şekilde hareket ediyordu.

Sonuç olarak Galatasaray en yakın takipçisiyle -maç fazlasıyla- 7 puanlık bir fark oluştururken maç sonrasında Emin Bayram, Dries Mertens, Leo Dubois ve Milot Rashica maçın öne çıkan oyuncuları oldu. Okan Buruk resmi maçlardaki galibiyet serisini 13 maça çıkarırken takım da hem deplasmana gelen taraftarıyla bütünleşti, hem de oyuncu grubunda hiçbir sorun olmadığını gösteren kutlamalara yine imza attı. Bakalım Cimbom’un liderliği rahatlıkla sürdürdüğü ligde kalan maçlar nasıl şekillenecek…

Maç sonunda Okan Buruk, rakibi Hakan Keleş’i tek farkla değil net bir skorla mağlup etmişti.

*Kapak fotoğrafı sondakika.com sitesinden, diğer fotoğraflar sırasıyla haberturk.com, bursasondakika.com.tr, twitter.com/galatasaraysk ve aspor.com.tr adreslerinden alınmıştır.

Leave a Reply