Portre: Ahmet Eyüp Türkaslan

Ülkece yaşadığımız afetlerin ardından normal bir spor yazısı kaleme almam mümkün değildi. 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Kilis, Sivas ve Kayseri illerini vurdu, on binlerce insan enkaz altında kalarak hayatını kaybederken yüz binlerce insan evinden, yurdundan oldu. Sonrasında da 6, 5 ve 4 büyüklüğündeki artçılarla sarsıldık. Öncelikle vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, depremden kurtulup etkisini hala yaşayan depremzedelere şifalar diliyorum. Depremzedelerin anısına, onlardan biri olan Yeni Malatyaspor’un futbolcusu Ahmet Eyüp Türkaslan’ı yazmak, 28 yaşındaki kalecinin yarım kalan hayat hikayesini anlatmak istedim.

Ahmet Eyüp Türkaslan Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde, 1994’te doğdu. Altyapı zamanlarını Gaziantepspor’da geçirdi. Futbol kariyerine profesyonel olarak Ankara’nın bilinen takımlarından Bugsaşspor’da (şu anki adı Başkent Şafakspor FK) başlayan genç kaleci, buradan Süper Lig’de oynamış takımlardan Osmanlıspor’a kiralık olarak transfer oldu. Üst lig tecrübesi yedek bir kaleci için önemliydi, zaten 2018’de Osmanlıspor kendisini bonservisiyle transfer etti. Burada da onlarca maça çıkan genç eldiven, Ankara ekibinin iyice düşüş dönemine girmesinin ardından yeni bir Süper Lig ekibi olan Ümraniyespor’a transfer oldu. Burada bir sezonda 16 maça çıkan Eyüp Türkaslan, 2021 yılında kariyerinin son durağı Yeni Malatyaspor’a transfer oldu.

Osmanlıspor zamanında geçirdiği bir ameliyat sonrasındaki fotoğrafı.

Milletimizin kara günü olan 6 Şubat 2023’te Ahmet Eyüp Türkaslan, Malatya’daki evindeydi. Ne eşi yanındaydı, ne de Yeni Malatyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural’ın izin verdiği futbolcular şehirdelerdi ama o, ne yazık ki, büyük depremlere yakalandı izinli olmasına rağmen. Memleketi Gaziantep de depremden etkilenen illerdendi ama, Malatya’daki durum daha kötüydü. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında onun da cansız bedeni 7 Şubat 2023 günü bulundu, vefatını ise teknik direktörü duyurdu. Belki Yılmaz Vural oyuncularına izin vermese, diğer takım arkadaşları da enkaz altında kalarak hayatını kaybedecekti, kim bilir….

Bazen kelimeler kifayetsiz kalır.

Hayat işte bu kadar kısa sürebiliyor, bu kadar aniden bitebiliyor ne yazık ki. Ahmet Eyüp’e Allah’tan rahmet, eşi, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gönüllü ve görevli, yerli ve yabancı arama-kurtarma ekiplerine minnettar olduğumuzu belirtiyor, tüm dünyadan maddi ve manevi destekte bulunan insanlara teşekkür ediyorum. Üzüntülerimizi yaşadıktan sonra yaralarımızı sardığımız, daha güzel günlere kavuşacağımız zamanlarda, böyle büyük acılar ve keder içermeyen yazılarla görüşmek üzere.

*Kapak fotoğrafı beinsports.com.tr adresinden, diğer fotoğraflar sırasıyla gaziantepgapgazetesi.com ve posta.com.tr sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply