Değerli ülkemin yine kafası çok dolu. Ee biz de biter mi aksiyonlar, atraksiyonlar…

Şimdiki problemimizde macera dolu internet gezintilerimize vurulan zincirler. 7’den 70’e herkes karalar bağladı. Ama herkes açık saçık şeyler izlediği için değil. Kimisi öyle o ayrıda… Neyse biz sırayla alalım ele konularımızı,pardon maceralarımızı…

Yeni internet erişimi ile alakalı kabul edilen maddeye göre insanlar ‘Kardeşim,benim özel hayatım ihlal ediliyor.Ne  oldunuz siz artık!Nerde bu devlet,nerde bu millet!!!’ der ise TİB’e başvuruyor ve içeriğe erişim engelleniyor.

Eh buna ihtiyacımız vardı.Haklarımız çiğneniyor,yok sayılıyor doğru. Fakat neden önce internet?

Çünkü, devlet yine kendi ihtiyaçlarını bizim ihtiyacımız gibi gösterip,internetten başladı…

kaset

Hepimizin bildiği,gördüğü,yaşadığı ve tabiki kullandığı gibi,teknoloji artık çok gelişti.Öyle ki insanlar internetten bağımsız, sosyal medyadan kopuk, wifi’den yoksun yaşayamaz oldu. Haliyle yaşadığımız dünya birken iki oldu, kendi yansımalarımızı internet dünyasında paylaşmadan yapamaz olduk. Hani bu safarinin dünya şeklinde olması da bu yüzden zaten.

‘’YENİ DÜNYA’’

Haliyle sorunlarda beraberinde geldi. Saklı bir şey kalamaz oldu. Bu da kimlerin hoşuna gitmedi kimlerin!

Kaçakçıların, göçekçilerin, hırlısının hırsızının,merdiven altı çalışanlarının tabii!!!

El altından iş götürmek imkansız hale geldi. Heryerde kameralar,ses cihazları, akabinde hemen sızdırılan haberler.Herkes her şeyden haberdar. Ve durum böyle olunca,başbakanda olsan,cumhurbaşkanıda,bakanda, yayınlanabilecek şeyleri engelleyemiyordun. Tabiki engelliyordun da, mahkemesiyle uğraşıyordun,çokta zaman alıyordu, ki zaman alması demek zaten herkesin öğrenmesi demek. İşte öyle veya böyle derken azimle başardılar yasayı yürürlüğe koymayı.

Bütün olay tek bir elde toplandı.Tek umudumuz yasama,yürütme, yargıyken hepsinden olduk.

GetAttachment

Ayrı bir konuda internet sansürünün AB kurallarını ihlal etmesi… Çünkü biz gelişeceğimiz yerde geriye gidiyoruz.

Fakat Bülent Arınç dünyanın pek çok ülkesinden daha özgür olduğumuzu internet sansürü eleştirilerinin fazla abartıldığını düşünüyor. Haklı tabi, kadınların gözlerinin dahi açık olmasının yasak olduğu ülkelerden daha özgürüz. Amazon yağmur ormanlarında internetle tanışmamış insanlardan daha özgürüz.

Yıllardır suçsuz bir şekilde hapishanede olan insanların mahkeme süreleri için hiçbir şey yapılmıyor fakat, internette zaman önemli!

Yıllarca sürüp düşen mahkemeler için hiçbir şey yapılmıyor fakat internette zaman önemli!

Uzun lafın kısası , bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete… Arap ülkeleri de böyle böyle yaklaşmıştı şimdiki durumlarına. Uyumaya devam et ülkem, internetini düzgün,namuslu,kimseye laf etmeden kullan ve uyumaya devam et…

Kaynakça

Klasör’e erişim engellendi sorununun nedenleri ve çözümü

http://www.gazete5.com/haber/dundar-dan-kaset-davasi-18757

 

Leave a Reply

2 comments

  1. Sena Uysal

    Böyle güzel düşünce yazılarınızı okudukça yeni siyasetçilerin geleceğe bir umut vaat ettiğini düşünerek azda olsa rahatlıyorum… Teşekkürler