Bilkent’ten Silikon Vadisi’ne Başarılı Bir Girişim: Chain Networking

asdGünümüz iş dünyasında ‘networking’ şeklinde tabir edilen, insanların benzer fikir, hayal veya ilgi alanlarına sahip diğer insanlarla tanışıp çevresini genişletmesi vazgeçilmez olmuş durumda. Networking için en ideal ortamlar olarak görülen konferans, kongre, seminer ve fuar gibi yerlerde aranılan insanlarla tanışmak çoğu zaman olasılığı düşük ve şansa bağlı bir eylem olarak kalmaktaydı. Chain uygulaması ile bu durum artık çok daha pratik bir hal almış durumda ve uygulama kullanıcılarına daha verimli etkinlik süreçleri sunuyor. Profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn ile kullanıcılar uygulamaya giriş yapıp katıldıkları bir konferansta check-in yaptıkları zaman, etrafında o konferansa katılmış olan kullanıcıların profillerini görebiliyor ve bu sayede tanışmak isteyebileceği insanları hemen gözlemleyebiliyor. Kısacası, kullanıcılarının çevrelerinde bulunan profesyonellerinin nerelerde çalıştıklarını ve yeteneklerini telefonunuzda listeleyebileceğiniz bir hizmet sunuyor. Bu şekilde doğru ve hızlı iş bağlantıları sağlayarak etkinlik süresince daha verimli bir deneyim sağlayabiliyor.

Pek çok profesyonel ve firma yetkililerinin bir araya geldiği etkinliklerde dijital kartvizit yerine geçebilecek Chain, GPS teknolojisini kullanarak o etkinlikte bulunan insanların yararlı bir şekilde birbirleri arasında mesajlaşabileceği sistemi ile katılımcılara tam da istediklerini sağlıyor denilebilir. Bu yolla yapılacak bir yararlı iş ortaklığının bile kişilere büyük faydalar sağlayabileceği çok net görülüyor.

01Uygulamaya hızlı bir şekilde LinkedIn hesabınız ile giriş yapabiliyorsunuz. Uygulama sizin profilinizdeki çalışma geçmişi gibi temel bilgilere erişebilmek için izin istiyor. Bir noktaya dikkat etmemiz gerekir ki uygulama sizin adınıza LinkedIn’de izinsiz paylaşımlarda bulunmayacağına dair söz veriyor. Daha sonra mesleğinizi seçtikten sonra uygulamayı kullanmaya devam ediyorsunuz.

02Uygulamanın bir diğer güzelliği yakın tarihteki önemli etkinlikleri size sıralıyor olması. Bu sayede ilginizi çekebilecek etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek oldukça pratik. Etkinliğe katılım gösterdiğinizi bildirip kendinizi göstermek ve etkinliğe katılım gösteren kişileri görmek Chain ile mümkün.

03Chain sizden ayrıca konum bilgisi istiyor, konumuzu kullanarak yakınınızdaki diğer kullanıcıları görebilme fırsatı sunuyor. Bu sayede çevrenizdeki profesyonel kullanıcıların iş geçmişi ve yeteneklerini görebiliyorsunuz. Doğru insan olduğunu düşündüğünüz kişileri bulmak böylece daha kolay hale geliyor.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Kemal Apaydın ve Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Ömer Can Gökdere, mezuniyetlerinden sonra Bilkent Cyberpark’ta ARTI İnovasyon firmasının temellerini atarak uygulamayı girişimciler dünyasında pazarlamaya başlamıştı. Chain Networking uygulaması, son bir yıl içerisinde ülkemizin önde gelen girişimcilik yarışmaları tarafından yılın girişimlerinden biri seçilerek Silikon Vadisindeki yeni ofisleriyle çalışmalarını Amerika’ya taşıdılar. Kendileriyle daha önce gerçekleştirdiğimiz röportaja bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

www.getchain.com

Facebook Sayfası

Twitter Sayfası

Android İndirme Bağlantısı

iOS İndirme Bağlantısı

 

Leave a Reply