YENİLENMİŞ NOSTALJİ: ROCKSTAR GAMES’TEN “GTA: THE TRİLOGY”

GTA: The Trilogy

Rockstar Games’ten sevindirici haber geldi. Rockstar Games, Kotaku’nun kaynaklarına göre GTA serisinin ilk üç oyunu ile ilgili remastered(yeniden düzenlenmiş) sürümleri üzerinde çalışıyor. Gta Vice City, Gta San Andreas ve Gta III, 11 Kasım 2021’de birçok platformda yenilenmiş halleriyle Gta: The Trilogy olarak karşımıza çıkacak. Açıkçası Gta 5 in 2013 de çıkması ve Rockstar Games’in 8 yıldır Gta 6 ya dair düzgün bir açıklama bile yapmadan böyle bir seri hakkında açıklama yapması beni ve birçok oyuncuyu üzdü. Senelerdir milyonlarca kişi tarafından beklenen serinin yeni bir oyununu çıkarmak varken, gelip eski 3 oyunu yeniden düzenleyip çıkarmak garip geliyor. Bu yeni oyun hakkında konuşacak olursak:

Unreal Engine(UG) kullanarak yeniden düzenleneceği düşünülen oyunların, eski ve yeni oyun grafiklerini bir arada görebileceğiz. Kullanıcı ara yüzünün güncellendiği fakat mevcut tarzını koruduğu söyleniyor. Oyunların, PS2 dönemi GTA oyunlarına mümkün olduğunca sadık kalacağı düşünülüyor. Ayrıca oyunun çıkan tanıtım filmine göre görsellerin klasik bir GTA oyununun yoğun şekilde değiştirilmiş bir sürümünü gösteriyor. Unreal Engine’nin Nvidia physX’i kullanması ve bu oyun yazılımının da bir oyun motoru olan Unity’nin fizik kütüphanesi olması bizi oyunların yenilenmiş grafikleri konusunda meraklandırıyor. UG mükemmel bir oyun motoru yazılımı olmaması ve Rockstar Games’in kendi oyun motoru olmasına rağmen UG’yi kullanması oyun severler arasında tartışma konusu oldu. Ama bana göre oyunların PS2 döneminden kalma eski oyunlar olması yüzünden UG’nin oyunlara biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Eğer yüksek gelişmiş bir oyun motoru kullanılsaydı, oyunlarda birçok bug(program hatası) görürdük.

Sızdırılan bilgilere göre bu oyun için belirlenen sistem gereksinimleri ve fiyatı biz oyuncuları daha da şaşırtıyor. Türkiye’deki oyuncuları ve bilgisayar sistemlerini düşününce oyunları rahatça ve kasmadan oynayabileceğiz. Fakat oyunun 60 dolar civarında olacağının açıklanması, kur farkını da hesaba kattığımızda Türkiye’deki bekleyen oyun severleri oldukça düşündürüyor. Genel olarak sistem gereksinimlerine bakınca toplam depolama alanın 45 GB olarak görünmesi, yeni oyunların harita yapıları, görevleri ve hikâyeleri konusunda biz oyuncularda merak uyandırıyor.

Rockstar Games çıkaracağı üçlemeyi PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC, Stadia ve cep telefonlarında kullanıcıların hizmetine sunmayı planlıyor. Rockstar Games öncelikli olarak konsol oyuncularını hedeflediği için oyunların PC ve mobil sürümlerinin çıkması muhtemelen gelecek yıla sarkacak.

Kaynakça:

https://kotaku.com/the-gta-remastered-trilogy-appears-to-be-real-and-comi-1847474620

https://kotaku.com/remastered-gta-trilogy-will-seemingly-feature-gta-v-sty-1847877768

Leave a Reply