SEZONUN İLK CADDE PİSTİNDE İNANILMAZ YARIŞ SONA ERDİ

Suudi Arabistan GP’de bu sene ilginç olaylar yaşandı. Yarış öncesinde pistin sadece birkaç kilometre ötesinde bir patlama meydana geldi ve bu patlama yarışın yapılıp yapılmayacağı konusunda endişe yarattı. Birçok sürücü Arabistan’da meydana gelen patlama nedeniyle yaşadıkları endişeyi yetkililere iletti. Sürücülerin katılacağı basın toplantısı ve takım etkinlikleri iptal edildi. Bunun üzerine F1 yönetimi, takımlara istemedikleri takdirde Suudi Arabistan GP’sinde yarışmama özgürlüğü verdi. Yapılan görüşmeler sonucunda FIA, yarışın planlandığı gibi devam edeceğini açıkladı. İlginç söylentiler de söz konusuydu. Sürücülerin ve takımların, bu hafta sonunda yarışmadıkları takdirde ülkeyi terk etme konusunda zorlukla karşı karşıya kalabilecekleri noktasında dedikodular çıktı. Bu dedikoduları yalanlayan isim ise F1 gazetecisi Chris Medland oldu. Yaşanan olaylar sonrası Ferrari takım müdürü Mattia Binotto “Arabistan’ı terk etmek doğru bir seçim değildi.” açıklamasında bulundu.

Mick Schumacher’in kaza anı

Cidde pistinde sıralama turları heyecanlı geçti diyebiliriz. Williams pilotu Nicolas Latifi bir kaza geçirdi ve sıralama turlarından diskalifiye edildi. Aracında sorun yaşayan Yuki Tsunoda da Q1’den çekilmek durumunda kaldı. Q1’de Ferrari pilotu Carlos Sainz zirvede yerini alırken onu takip eden isimler Charles Leclerc, Max Verstappen ve George Russell oldu. Aracında mekanik anlamda herhangi bir sorun yaşamasa da Q1’i 16.sırada tamamlayarak elenen Lewis Hamilton, Mercedes takımına hayal kırıklığı yaşattı. Böylece geçen sene pol pozisyonunda başlayıp yarışı birinci tamamlayan Hamilton, sıralama turlarının ilk aşamasında elenmiş oldu. Lewis Hamilton en son 2009 Brezilya GP’de Q1’de elenmişti. Q2’de ilk kaza yapan isim Mick Schumacher oldu. Haas’ın genç pilotu 12.virajda çok hızlı bir şekilde bariyerlere girdi ve kırmızı bayrak yandı. Yaşanan bu kazalar cadde pistlerinin bazılarının kaldırılması gerektiğinin en büyük göstergesi. Çok yüksek süratle giden sürücüler, anlık bir hatayla büyük bir kaza yapabiliyorlar. Pistin neredeyse %80’i tam gazla geçiliyor. Kazaya dair gelen ilk haberlere göre Alman pilotun bilinci açık, doktorlarla konuşabiliyor ve tıbbi araçla Medikal Merkeze götürülüyor. Schumacher’in yaptığı kaza sonrası sürücülere araçtan dökülen yağ sebebiyle kaygan zemin uyarısı yapıldı. Q2 sonunda da Carlos Sainz zirvede yer aldı. Charles Leclerc yine ikinci sırada yer alırken Red Bull pilotları Perez ve Verstappen onları takip etti. İlk yarışta da büyük sıkıntılar yaşayan Mclaren pilotları Norris ve Ricciardo Q2’de elenen isimlerden oldular. Q3’te çok ilginç şeyler oldu. Gecenin sürprizi Red Bull pilotu Perez’den geldi. Sergio Perez pol pozisyonunu alarak şapkadan tavşan çıkardı ve Ferrari pilotlarını arkasında bıraktı. Sıralama turlarının belki de yarıştan daha önemli olduğu cadde pistlerinde Red Bull pilotu son anda polü almayı başardı. Takım arkadaşı son Dünya Şampiyonu Max Verstappen ise yarışa 4.sıradan başladı.

Lewis Hamilton Q1’de eleniyor
Haas aracı ikiye bölündü

Yarışa başlamadan veda eden isimlerden biri Yuki Tsunoda oldu. Isınma turlarında aracında sorun yaşayan Alpha Tauri pilotu Tsunoda yarıştan çekildi ve gridde yarışacak sürücü sayısı 18’e düştü. Yarış temiz başladı. Polden başlayan Perez, liderliğini korumayı başardı. Verstappen ise ilk virajda Ferrari pilotu Carlos Sainz’ı geçerek 3.sıraya yükseldi. Fernando Alonso takım arkadaşı Esteban Ocon’a tehlikeli bir geçiş hamlesi yaptı ancak Ocon iyi bir savunma yaparak Alonso’nun geçmesine izin vermedi. Alpine pilotları kendi aralarında yarışarak tehlikeli bir oyun oynadılar. Sonunda Alonso start düzlüğünde Ocon’u geçmeyi başardı. İki takım arkadaşı arasında dişe diş bir mücadele yaşandı. Yarışın ilk cezası Alfa Romeo pilotu Zhou’ya geldi. Pist dışına çıkıp avantaj sağladığı için 5 saniye ceza aldı. Alpine pilotları arasında yaşanan iç savaş, garajı epey bir tedirgin etti. 14.tura girilirken Hamilton 10.sıraya kadar yükselmeyi başardı. Nicolas Latifi dün olduğu gibi tekrar bir kaza yaptı. Güvenlik aracı devreye girdi. Bu durum Perez’den sonra pite giren Ferrari pilotu Leclerc için avantajlı oldu. Charles Leclerc bu durumu kullanarak liderliği ele aldı. Max Verstappen ise 2.sıraya yükseldi.

Fernando Alonso ve Esteban Ocon mücadelesinden bir kare

Güvenlik aracı içeriye girdi. Hareketli bir start oldu ancak Leclerc, liderliğini Verstappen’e karşı korudu. 25.tura girilirken Lewis Hamilton, Kevin Magnussen’i kovaladı ve 6.sıraya yükseldi. Geçen sezon bu iki pilot arasında bir mücadele yaşanacağı söylenseydi kimse inanmazdı açıkçası. Mercedes’in bu sezon yaşadığı sorunlar, Haas’ın bu sezonki performansında yaşadığı sıçrayış, Formula 1 izleyicilerini daha da heyecanlandırdı. Yarışın 4/5’lik kısmı geride kalırken Charles Leclerc liderliğini sürdürdü. Leclerc’i sırasıyla Verstappen, Sainz, Perez, Russell ve Hamilton takip etti. İspanyol pilot Fernando Alonso da, aracın motorunda yaşanan sorun sebebiyle yarıştan çekilmek zorunda kaldı. 2 kez Dünya Şampiyonu olan Alonso, sıkıcı olarak adlandırabileceğimiz Suudi Arabistan GP’de takım arkadaşı ile yaşadığı mücadele ile yarışa heyecan katmıştı. Aracında sorun olan bir başka sürücü de Mclaren pilotu Daniel Riccardo oldu. Cidde’de sorunlar arka arkaya geldi. Alfa Romeo’nun tecrübeli pilotu Valtteri Bottas da pite gelerek yarıştan çekilmek durumunda kaldı. Sanal Güvenlik Aracı devreye girdi. Pit yolu kapandı. Pite girmek için sanal güvenlik aracını veya güvenlik aracını bekleyen Hamilton, bu fırsatı kullanamamış oldu.

Son 10 tura girilirken Lewis Hamilton pite gelmeyen tek isim. 7 kez Dünya Şampiyonu olan tecrübeli Mercedes pilotu 40 turluk lastiklerle yarışa devam etti. Hamilton 42.turda pite girdi ve 12.sıraya kadar geriledi. Start düzlüğünde Verstappen, Leclerc ile arasındaki mesafeyi epey azalttı. Verstappen 42.turda DRS kullanarak Leclerc’i geçti ancak start düzlüğünde Leclerc liderliği tekrar geri aldı. Muhteşem bir mücadele izledik. Ferrari ve Red Bull çekişmesi bu sene inanılmaz olaylara sahne olacak gibi duruyor. 47.tura girilirken start düzlüğünde hava koridorunu kullanan Max Verstappen, Leclerc’den liderliği almayı başardı. Son 2 turda Alex Albon’un Stroll ile yaşadığı mücadele sonucu sağ ön lastiği patladı ve Albon da yarış dışı kaldı. Verstappen son tura yarım saniye farkla önde girdi. Suudi Arabistan’da Max Verstappen kazanıyor. Bahreyn’de yaşanılan hayal kırıklığını bir nebze de olsa telafi etti Red Bull. Son Dünya Şampiyonu, göstermiş olduğu şahane mücadeleyle Cidde’de sezonun ilk galibiyetini almaya başladı. Ferrari pilotları Leclerc 2. Sainz ise 3.oldu. Yarışa polden başlayan Red Bull pilotu Sergio Perez ise yarışı 4.olarak tamamladı.

Verstappen, Leclerc’i geçiyor

Arabistan’da zaferin adı Max Verstappen oldu. Red Bull’dan beklenmedik bir galibiyet geldi. Son 10 turda Leclerc ve Verstappen arasında yaşanan çekişme inanılmazdı. Go Kart günlerinden beri birbirlerine rakip olan bu ikilinin yaşadığı mücadele bu yarışla kalmayacak anlaşılan. Ferrari bu yarışta da iki pilotunu podyuma çıkartmayı başardı. Red Bull telsizinden de söylenildiği gibi, Verstappen bu sezonu açmış oldu. Yarış sonunda Leclerc, Max Verstappen’i centilmence tebrik etti. Müthiş bir sezon, müthiş bir mücadele bizleri bekliyor.

Verstappen galibiyeti kutluyor.
Müthiş mücadeleden bir kare

Leave a Reply