Twiggy  Etkisi: Genç Olan Hep En Güzeli Midir?

Modelliğin, bir meslek olarak, 30unu aşmış kadınlara iyi davranan bir sektör olduğu söylenemez. Oyunculuk, modellik gibi mesleklerin genç kalmayla, genç görünmeyle olan takıntıları inkâr edilemez. Güzellikleriyle efsane olmuş ünlülerin orta yaşlarında inzivaya çekilip kendilerini hayır işlerine vererek kameralardan uzaklaşmaları alışılagelmiş bir durum. Daha doğrusu, öyleydi…

Kadınlar, araştırmacıların “Twiggy etkisi” adı verdiği bu hareket işaret ediyor ki, artık orta yaşlarını tamamlamış kadınlar “yaşlarına uygun” kıyafetler yerine tarzlarını ve kişiliklerini yansıtan kıyafetleri tercih ediyor. Tarzlarından ödün vermeyen kadınları artık genç modellerin yerinde de görmek mümkün. İşte kadının yaş aldıkça güzelleştiğinin kanıtı üç kadın!

iris-mac-main

Carmen Dell’Orefice

1931 doğumlu Dell’Orefice, moda sektörünün en yaşlı çalışan modeli olma unvanına sahip. 15 yaşındayken Vogue’un kapağına çıkan Carmen’in kariyeri asla sıradan değil! Oldukça fakir bir aileden gelen, beslenme yetersizliği yüzünden kıyafetler üzerine peçete sokuşturularak giydirilen, o dönem moda olmayan ince fiziği yüzünden neredeyse işini kaybeden Carmen, Erwin Blumenfeld ve Irving Penn gibi efsane fotoğrafçılarla çalışmasına, Dali’nin ilham perisi olmasına rağmen kariyerini ve zenginliğini sık sık kaybetme tehlikesi yaşamış. 80li yaşlarında Rolex’in marka yüzü olan Carmen’in güzelliği ve, aurası da dillere destan.

Carmen-Dell-Oriface-Models-For-Rolex

Iris Apfel

Apfel bir girişimci, iç mimar ve moda ikonu. 1921 yılında doğan Apfel’in çılgın moda macerası, çıktığı Uzak Doğu gezilerinden canlı renklerde, sanat eseri niteliğinde kıyafetler alarak onları arkadaşlarının partilerinde giymesiyle başlıyor. Kıyafetleri kadar canlı, değişmez kişiliğiyle tanınan Apfel, son zamanlarda MAC için çıkarttığı ve reklamları için de modellik yaptığı makyaj koleksiyonuyla gündemde.

styleiconirisapfel

Jacquie “Tajah” Murdock

Murdock, gençliğinde modellik yapmayı başaramayarak Harlem’in ünlü mekânlarından Apollo’da dansçı olarak ünlenmiş. Farklı tarzını yansıtmayı bir an bile bırakmayan Murdock, “bazen kendimin de onlardan biri olduğunu zannedip yaşlı insanları izliyorum” diyor. Lanvin’in son koleksiyonu için poz verdiği yeşil elbisesiyle ne kadar harika gözüktüğü göz önüne alınırsa, Murdock sokakta gördüğümüz “yaşlı” insanlardan değil!

MTIwOTI5MzEyODYwODYxNDcw

Tarzından da, asaletinden de ödün vermeyen şarap gibi moda ikonları için, Advanced Style adlı bloğu çok yakından takip edebilirsiniz.

Kaynakça

http://advancedstyle.blogspot.com.tr/

Leave a Reply