DOĞA İLE İÇ İÇE TATİL ROTALARI

Her ne kadar pandemi ile birlikte hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerimiz büyük ölçüde azalsa da, inanıyorum ki en yakın zamanda eski yaşantımıza dönebileceğiz ve tekrar seyahat etmenin tadını çıkaracağız! Şu anda birçok insanın kafasında soru işaretleri bulunduğundan yurt dışına tatile gitmeye olumlu bakmıyor. Özellikle kalabalık ve turistik bölgeler daha fazla risk taşıdığından, en azından Türkiye’de fazla insanın keşfetmemiş olduğu, daha sakin tatil rotalarını sizin için derledim. Bahsedeceğim tatil rotalarının bir güzel kısmı da, hali hazırda Amerika veya Avrupa vizeniz var ise bu ülkelere gidebilmek için ekstra vize almanıza gerek yok! Şimdilik yurt dışına çıkmak istemiyor olsanız bile, doğanın kalbinde, huzurlu bir tatil için gelecek senelerde bu destinasyonları listenize eklemenizi tavsiye ediyorum. O zaman, keşfetmeye başlayalım!

Saint Lucia

Saint Lucia, Karayipler’de Atlantik Okyanusu’nun sınırında yer alan ve coğrafi konumu bakımından Orta Amerika’ya dahil edilen bağımsız bir ada ülkesi. Biraz ülkenin tarihinden bahsetmek gerekirse, “Saint Lucia” ismi Avrupalı sömürgecileri Fransızlar tarafından bulunmuştur. Ayrıca, yıllar boyu süren Fransa-İngiltere mücadelesinden sonra, 1979 yılında bağımsız bir ülke olmuştur. Birçok insan, Saint Lucia’dan “Karayipler’in Helen’i” olarak bahseder.

Saint Lucia, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemese de Türkiye’den Saint Lucia’ya direkt uçuş bulunmadığından dolayı Avrupa veya Amerika üzerinden ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bu noktada, aktarmalı olarak uçuş yapacağınız ülkenin vizesine sahip olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Tropikal bir ada ülkesi olduğundan dolayı yaz aylarının aksine, Ocak ve Nisan ayları Saint Lucia’ya gitmek için ideal aylardır.

Uzun bir yolculuktan sonra, ülkenin başkenti Castries’e ulaşacaksınız ve bu doğa harikası adanın güzelliklerini keşfetmeye başlayacaksınız. Doğa ile iç içe olmasının yanı sıra, “Colombus Square” gibi meydanları bulunduğundan, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarırken, müzeleri, kütüphaneleri gezerek tarihi ve kültürü de arka planda bırakmamış olacaksınız.

Honduras

Bir diğer tatil rotamız, Honduras, aynı Saint Lucia gibi Orta Amerika’da yer almaktadır. Hatta, Orta Amerika’nın ikinci en kalabalık ve büyük ülkesidir. Honduras, “İspanyol Hondurası” olarak geçmektedir ve İspanyol kültürünün baskın olduğu ülkenin ismi “derinlik” anlamına gelmektedir. Yaklaşık yirmi sene önce doğal afetler nedeniyle zor zamanlar geçiren ülke, ekonomik olarak yavaş yavaş toparlanmaya başlamıştır.

Honduras, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 90 güne kadar vizesiz ziyaret edilebilen destinasyonlardan biri olsa da, Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Sıklıkla Amerika’dan, özellikle Miami’den uçuşlar düzenlense de, Avrupa’dan da gitme imkanınız bulunuyor. İkliminden dolayı yılın her dönemi sıcak ve nemlidir, ayrıca yağışların da uzun sürdüğü Honduras’a sonbaharda veya Mart-Nisan aylarında gitmek tatilinizi daha verimli geçirmenizi sağlayacaktır.

İspanyol mimarisiyle süslenmiş sokakları, katedrallerinin yanında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan en büyük yağmur ormanı Rio Platantano Biyosfer Rezervleri, Honduras’ta bulunmaktadır.

Mauritius

Bu sefer rotamızı bambaşka bir yere çeviriyoruz: Afrika! Mauritius, Hint Okyanusu’nun güneybatısında yer alan bir ada ülkesidir. Nüfus yoğunluğu açısından Afrika’da birinci sırada yer alan Mauritius, ilginç bir özellikle karşımıza çıkıyor, o da gelişmekte olan ülkeler arasında 73 yıl ile en uzun yaşam süresine sahip olan ülke olması! Zaten böylesine harikulade bir doğaya sahip olan bir ülkede uzun yaşamamak nasıl mümkün olabilir!

Bahsettiğim diğer ülkelerin aksine, Mauritius’a Türkiye’den direkt uçuş bulunmaktadır, bu açıdan daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, Mauritius Güney Yarım Küre’de bulunduğundan dolayı gitmek için ideal mevsimler değişkenlik gösteriyor, yaz mevsimi oldukça yağışlı geçtiğinden dolayı Türkiye’ye göre sonbahar, Mauritius’a göre ilkbahar mevsimi ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman.

Tatil yapmanın yanında ülkenin kültürel zenginliklerini keşfedebilmek de mümkün. Adanın bütün bölgelerinde herkese uyabilecek aktiviteler bulmak mümkün. Kuzeyde oldukça fazla plaj bulunuyor, zaten oteller de daha çok burada yer alıyor. Doğuda da tıpkı Kuzey bölgesi gibi su altı dalışları yapabilir, nehir turlarına katılabilirsiniz. Güneyde, doğa sizi tapınaklar ve parklar ile karşılıyor, uzun doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Batıda ise, başkent “Port Louis” bulunuyor. Ada hayatından çıkıp, biraz da şehir hayatını görmek isterseniz Port Louis’te mağazalardan alışveriş yapabilir, müzeleri ve kaleleri gezebilirsiniz.

Kaynakça:

Saint Lucia Gezi Rehberi | Gezimanya

Saint Lucia-Doğayla İç İçe | Vizesiz Geziyorum

https://gezimanya.com/honduras

https://www.birhayalinpesinde.com/mauritius

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mauritius

Görsel Kaynakça:

https://www.tripsavvy.com

https://topviralhot.com/25-most-beautiful-islands-to-spend-holidays-on/5/

https://handluggageonly.co.uk/wp-content/uploads/2017/12/Bay-Islands-Roatan.jpg

https://hummingbirdintl.blogspot.com/2018/03/marvelous-mauritius.html

https://www.britishairways.com/assets/images/destinations/components/pathfinder-body-content/mauritius/discover-the-best-beaches/1200×675-884657010.jpg

Leave a Reply