#willpower Müzik Marketlerde Yerini Aldı

will.i.am-willpower-2012 (1)Hepimizin adını bildiği iki The Black Eyed Peas grubu üyesinden biri olan will.i.am’in (diğeri için bkz: Fergie) dördüncü solo albümü “#willpower” 19 Nisan tarihinde dünya prömiyerini yaptı ve müzik marketlerdeki yerini aldı.

Beklendiği üzere albüm birbirinden başarılı düetlerle dolu. Bir Eva Simons düeti olan ve yaklaşık olarak bir senedir gece kulüpleri ve barlarda istisnasız çalan ve herkesin öyle ya da böyle bir şekilde eşlik ettiği adeta dillerden düşmeyen This is Love’ın ardından gelen ve yine herkesin “it’s Britney, b*tch” diyerek kendinden geçtiği Scream & Shout gibi birbirinden başarılı ilk iki single’ın ardından albümün üçüncü single’ı #thatPOWER da albümle birlikte yayınlandı. Üçüncü single ise hem will.i.am’in farklı bir kitleye hitap etmesine hem de düet yaptığı son zamanların en başarılı genç isimlerinden Justin Bieber’ın farklı bir kitleye hitap etmesine yardımcı olan bir şarkı.

Albümün yapım aşaması 2010 yılından albümün yayın tarihine kadar devam etmiş neredeyse. 2010 yılında BEP üyelerinden Fergie tarafından yapılan bir açıklamada will.i.am’in bu albümünün adının “Black Einstein” olacağı söylenmiş, will.i.am de bunu doğrulamıştı. Fakat daha sonra albümün  kayıtlarının bitmesi yaklaşırken will.i.am’in karar değişikliğiyle albümün adı #willpower olmuş.

Jennifer Lopez ve Mick Jagger’ın vokallerinin de yer aldığı T.H.E. (The Hardest Ever) aslında albümün ilk single’ı olarak yayınlanmış fakat ardından albümde yer almamasına karar verilmiş.

Ayrıca her ne kadar albümde yer edinememiş olsalar da will.i.am bu albüm için Ke$ha, Rihanna, Cheryl Cole, David Guetta, Alicia Keys ve Ne-Yo gibi isimlerle de düet yapmış.

Bu isimler dışında albümde yer alan şarkılara vokal olarak katılan kişiler arasında; Nicole Scherzinger, Miley Cyrus, Afrojack, Chris Brown, Skylar Grey ve Amerika’da uzun zamandan beri popüler olmaya çalışan Koreli 2ne1 grubu da yer almış. Ayrıca albümdeki bütün şarkıların prodüktörlüğünü tabii ki will.i.am kendisi üstlenmiş.

Rolling Stones, The Guardian gibi otoritelerin ortalama bir albüm olarak yorumladığı #willpower gece hayatına renk katacak bir sürü şarkıyla dolu, dans ederken uzun bir süre daha will.i.am şarkılarını dinleyeceğiz gibi.

Leave a Reply