Hannah Montana zamanlarında Miley Cyrus

Hannah Montana zamanlarında Miley Cyrus

Pek çoğumuzun hayatına 2006 yılında Hannah Montana dizisindeki rolüyle girmişti Miley Cyrus. Hannah Montana’nın soundtrack albümleriyle de müzik dünyasına ilk adımlarını atmıştı. 2008 yılında kendi adı altında ilk stüdyo albümünü çıkartan Miley Cyrus pek de istediği başarıyı yakalamış gibi değildi. 2009 yılında yedi şarkıdan oluşan “mini” bir albüm yayınladı, yayınlanan albümde o zamana kadarki en başarılı şarkısı “Party In The USA” de yer alıyordu. 2010 yılında kendisine özellikle Avrupa ve Avustralya’da bir hayran kitlesi oluşturmasına yardımcı olan “Can’t Be Tamed” albümü yayınlandı. O albümün yayınlanmasından sonra Miley albüm çıkartmaya biraz ara verdi.

Robin Thicke'in de eşlik ettiği MTV Video Müzik Ödülleri performansı çok eleştirilmişti.

Robin Thicke’in de eşlik ettiği MTV Video Müzik Ödülleri performansı çok eleştirilmişti.

Bu yaz başında yeni albümünün ilk single’ı “We Can’t Stop”’ı yayınladı. Ama o da neydi? Bildiğimiz, sevdiğimiz (ya da sevmediğimiz) sevimli aile kızı Miley Cyrus gitmiş, yerine çok farklı bir Miley Cyrus gelmişti. Üstelik müzik tarzında da büyük değişiklikler vardı. We Can’t Stop zamanla beklenen etkiyi göstermişti. Pek çok ülkenin müzik listelerinde ilk 10 sırada yer alan şarkı Billboard Hot 100 listesinde de 2 numaraya kadar yükselmişti. Şarkının videosu da 37 gün içinde 100 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşarak en kısa sürede 100 milyon izlenmeye ulaşan video olma başarısını göstermişti. Ardından şarkının olaylı MTV Video Müzik Ödülleri performansı gelmişti ve insanların o gece hakkında en çok konuştuğu şey Miley Cyrus’ın performansı olmuştu.

Tam ortalık durulmaya, insanlar o performansın etkisini unutmaya başlamışken Miley, albümünden yayınlanan ikinci single’ı “Wrecking Ballun videosuyla yine bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Şarkının videosu 24 saat içinde 17 milyonun üzerinde izlenerek bir gün içinde en çok izlenen youtube videosu oldu. Fakat bu şarkının videosunun kırdığı tek youtube rekoru değildi, daha önce We Can’t Stop’la elde ettiği en kısa sürede 100 milyon izlenmeye ulaşan video rekorunu çok geliştirdi ve 6 gün içinde o izlenme sayısına ulaşan ilk ve şu ana kadarki tek video oldu. Videonun başarılarının yanı sıra Wrecking Ball şarkı olarak da fazlasıyla başarılıydı. Miley Cyrus’ın kariyerinde Amerika’daki ilk “1 numara” single’ı oldu.

Sinéad O'Connor'la olan mektuplaşma bir süre daha güncelliğini koruyacak gibi.

Sinéad O’Connor’la olan mektuplaşma bir süre daha güncelliğini koruyacak gibi.

Yaptığı “aşırı” hareketlerden dolayı çok eleştirilen Miley Cyrus, ayrıca geçtiğimiz günlerde doksanlara damgasını vuran en efsanevi şarkılardan biri olan “Nothing Compares 2 U”nun solisti Sinéad O’Connor’dan açık bir mektup aldı bu hareketlerinden dolayı. Daha sonrasında Miley Cyrus tarafından bir cevap alan O’Connor, Miley’nin beklenmedik cevabına da karşılık verdi, olayın cevaplama süreci devam ederken mektuplaşmaya, the Dresden Dolls ve Evelyn Evelyn gruplarından tanınan Amanda Palmer da dahil oldu. Mektuplaşma olayı daha uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.

 

Miley Cyrus'ın en büyük idolü olan Britney Spears bir açıklamasında Miley'de kendisinin ilk çıktığı zamanlardaki halini gördüğünü söylemişti.

Miley Cyrus’ın en büyük idolü olan Britney Spears bir açıklamasında Miley’de kendisinin ilk çıktığı zamanlardaki halini gördüğünü söylemişt

Bangerz albümüne gelecek olursak, albümün Miley Cyrus’ın diskografisinde ilerleyen zamanlarda da fazlaca gündeme geleceği kesin. Şu ana kadar yayınladığı en başarılı albüm olan Bangerz’da Disney Channel’dan çıkan başarılı başka bir isim olan Britney Spears ile de albüme adını veren Bangerz şarkısına düet yapmışlar. Henüz kesinleşmemiş olsa da bu şarkının albümün üçüncü single’ı olacağı söylentileri de var.

2009 yazında başlayan ilişkilerinde bir ayrılıp bir barışan ikili geçtiğimiz eylül ayında bir kez daha yollarını ayırdılar.

2009 yazında başlayan ilişkilerinde bir ayrılıp bir barışan ikili geçtiğimiz eylül ayında bir kez daha yollarını ayırdı.

 

Miley Cyrus’ın Ellen DeGeneres Show’da albüm hakkında sorulan “Liam Hemsworth’la (Miley’nin eski sevgilisi) ilgili bir şarkı var mı?”sorusuna verdiği “Bütün albüm baştan sona onun (Liam Hemsworth) hakkında. Bu yüzden ‘Adore You’ ile başlayıp ‘Someone Else’le bitiyor” cevabını vererek Bangerz’ın aslında şu ana kadarki en kişisel albümü olduğunu da doğrulamıştır. Albümde will.i.am, Pharrell Williams, Dr. Luke gibi Amerika’nın en başarılı prodüktörleriyle çalışan Miley, albümün genel prodüktörlüğünü ise Mike Will Made It’le birlikte yapmış. Genel olarak kritiklerden olumlu yorumlar alan Bangerz albümünün ilk haftasında yaklaşık olarak 300 bin satarak Billboard albümler listesine bir numaradan girmesi bekleniyor.

 

 

Eğer siz de Hannah Montana karakterinden sıyrılmış ve genç bir kadın olarak müzik endüstrisinde yerini sağlamlaştırmaya çalışan Miley Cyrus’ın yeni tarzını merak edip öğrenmek istiyorsanız iTunes üzerinden Bangerz albümünü dijital olarak edinebilirsiniz.

Leave a Reply

24 comments

  1. hilal akcan

    Mıley ölemez ben şimdi onun hayranı olmuştum ki hannah montanada olsa şarkıları harikaydı

  2. hilal akcan

    o bir efsaneydi

  3. ben eski miley’i daha çok seviyordum ben onun şarkıları ile büyüdüm ama o bize kendini değiştirerek çok ama ÇOK BÜYÜK YANLIŞ YAPTI ŞİMDİDE SEVİYORUM AMA GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUM

  4. aleyna çetiner

    ben hannah montanayı cok seviyoru değişsin değişmesin ben onu o olduğu için seviyorum

  5. demet

    Miley illuminati yüzünden böyle şeyler yapıyor aslında Miley saçlarını kestirme emrini 16 yaşındayken almıştı party in Thé usa klibi ise son normal klibidir ve klibi çektikten sonra ağlamıştır

  6. hannah montananın son bölümünü paylaşabilir misiniz

  7. biliomusun beni en iyi anlatan kevser ben onun şarkıları ile büyüdm biliyorm o deişti onu hala seviyorum ama eski hannah yok artıkkk :(((((((((

  8. SMİLER

    BEN 8 YAŞINDAN BERİ HANNAH A ÖLÜYORUM.AMA HANNAH ARTIK R.İ.P OLDUM.ONUN YERİNE BAMBAŞKA HİÇ TANIMADIĞIM BİR MİLEY CYRUS GELDİ.YİNEDE SEVİYORUM

    -HUZUR İÇİNDE YAT HANNAH/MİLEY STEWART

  9. Berfin

    Ben Eski Mileyi İstiyorum O Kendi Olmak Yerğne Başkası Oldu BU YÜZDEN BİZE ÇOK YANLIŞ yaptı

  10. hannah montana sever

    Hannah montananin son bölümünde hannah öluyor son bölüm ilk olarak çinde gösterime girdi ve 100 çocuk intihar etti intihar eden çocuklardan dolayi bu bölüm diğer ülkelerde gösterime girmedi bunun yerine baska bir final cekildi. Bu yüzden ne zaman miley ye hannah montana sorulsa o öldü diyor.

  11. Beste

    Ben onu her sekliyle seviyorum … Biliyorum ki kalbinde bir yerde gene eski milley vardir …

  12. Beste

    Ne olursa olsun onu hala seviyorum onun degismesi hicbir seyi degistirmez … O ne kadar degisirse degissin bizim bunu anlamamiz ve onunla birlikte degismemiz gerekir.

  13. Mia R.

    Çok büyük bir SMİLER olarak en iyisini yapanlardanım. Ben Hanna’ yı görünüşü yüzünden sevmedim ki. Hareketleri, şarkıları, oyunculuğu ve bize örnek davranışları yüzünden sevdim. Şimdi değişti nerdeyse bütün hayranlarını kaybetti. Neden? Çünkü saçları gitti. Disneyden çıkıp o oyuncak bebeği bıraktığı için. Kendi hayatına adımını attığı için. Sadece siz mi üzüldünüz? Hayır. Onun ne yaptığını asla bilemeyiz biz. O kötü birşey yapar anca onu biliriz. Empati kursanız. Kendinizi onun yerine koyun bir. Disney yüzünden hayatı mahvoldu. Sahte Hannacılarını kaybetti. Hata yaptı diye herkez onu yargıladı. Ama o naptı düşmedi.Asıl şimdi onu idol olarak görmeniz lazım. Çünkü o size örnek oldu. Onca şeylere rağmen vazgeçmedi. Kendini bize gösterdi. Belki şu an bunları dediğim için bana kızabilirsiniz ama burdaki herkezin artık bu gerçeği öğrenmesi lazım. Hannah yazılmış bir rol, oynanmış bir oyundu. Bitti gitti. Miley bu oyunu bitirdiği için nefret saçıyorsunuz ama bir düşünün bakalım…Yaşlanıyasıya kadar Hannah mı olucaktı. Elbet bir gün bu oyun sonlanıcaktı. Ve sonlandıda. Ben aslında birtek Miley ile ilgili konularda böyleyim. Bana kendini anlat deseler iki cümle yeterli derim. Miley Cyrus’ u anlat deseler sayfalar dolusu yazı yazarım. Çünkü ben SMİLERim bununla da gurur duyuyorum.
    Burda anlatmak istediğim….Kendinizi kaptırmışsınız. Kaç seneden beri hala Hanna’ yı özlüyorum diyorsanız bence bir sorununuz var. Sizcede artık uyanmanın zamanı gelmedi mi?

  14. Smiler*

    Ben miley i görünüşü için sevmiyorum kalbi için seviyorum bunu anlayamayanlar var Hannah Montana bir roldü ve artık yok bunu kabul edin ve Miley in saçı uzunken smiler ken saçını kestirdi diye sevmiyorsanız siz Smiler değilsinizdir Miley 22 yaşında o artık bir kadın hannah rolunde 13 yaşları civarında olduğunu unutmayın KAPAYIN ÇENENİZİ…

  15. ZEYNEP DURU BAYRAMCI

    MİLE BENİ ÇOK ÜZDÜN, AÇIKCASI İŞİNİ BIRAKTIĞIN İÇİN

  16. Damla

    Ben Hannah Montana’yla büyüdüm. Şarkıları herşeyi t-shirtleri kartları albümleri ama ben de Miley’nin yerin de olsam değişiklik isterdim ama bu güne gelmemi sağlayan hayranlarımı üzmek istemezdim tabi ama bu Miley’nin isteği o neden bu hale geldiğini de bize açıkaldı zaten o sadece büyüdü değişmedi sırf hareketleri yüzünden Miley’ye sinirli ve ya antiyseniz bu sizin sorununuz ve ayrıca smiler hiç bir zaman olmamışsınız demektir. Ayrıca yeni şarkıları ve yeni imajıyla çokta konuşuldu ve şarkıları büyük başarı aldı ben Miley’yle gurur duyuyorum. Seni çok seviyorum. Her halinle her şeyinle başarılısın kusurların seni çirkin yapmaz antilerine sadece gülümsemen ve onlara karşılık vermemen büyük yetişkinlik

  17. oktay çay

    bence miley çok değişti ve kişilik sorunu yaşıyor bana göre asla eskisi gibi olamaz :(

  18. dilara

    bencede eski miley daha iyiydi ama ben onu hala seviyorum ve bence değişmesinin sebebide dikkat çekmek ama o benim hala bir numaralı favori sanatçım onu cok seviyorum sadece biraz sapıtmaması gerekirdi

  19. Forever Smiler

    Ben miley un çok aci çektiğini simdi öğrendim ben onu çok seviyorum diş görünüşü önemli değil asil önemli olan onun kalbinin güzelliği onun kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş tmm bende kabul ediyorum uzun safi ona daha çok yakisiyordu ama sacini kanserli bi çocuğa bagisladi onu anlamak için kalbinin güzelliği buradan belli oluyor dil cikarmasina gelince bi röportajında acikladi kirmizi hali sadece gülümsemesi sevmiyor çünkü ne yapcagini bilemiyoruz ama dil cikarinca daha rahat oluyor ciplak dolasmasina gelince bunun nedenini hepiniz biliyorsunuz dimi tabiki illu yani kimse illu yi bilmezken o biliyordu 11yasinda elektroşok eziyetiyle karsilasmisti sacinin kesilmesi 16yasindan beri beri emrediliyordu ona ONUN KALBİ GÜZEL SİMDİ SUSUN OTURUN?

  20. ecem nura

    O kendini değiştirmedi ona diş görünüşüyle bakmasaydin onun değişmediğini anlardin o hala eski miley

  21. iclal

    neyi yanlış yaptı? o böyle rahat ve siz ona karışamassınız. saçını mı kestirdi diye sevmiyorsun yoksa daha açık giyiniyor diyemi hiçbiri farketmez o böyle mutluysa bende mutlyum sonuna kadar yanındayım onun çünkü ben fake smiler değilim gerçek smilerim
    miley cyrus♥

  22. kübra

    o değişmedi ve değiştiysede kimseyi ilgilendirmez onun hayatı ne yaparsayapsın seviyorum <3

  23. kübra

    huzur içinde uyuda ne demek oluyor kim öldü söyler misin peruh takarak şarkılarını seslendrmeye çalışan genç kız mı ? Hayır kesinlikle o hala milşey insanlar değişmez ne dertler bilirsiniz 7sinde ne ise 70 inde de odur :) İnsanları kılık kıyafeti ile yargılacak bir kafada doğmadım eğer siz öyle doğduysanız değiştirin . Miley nin katıldığı bir programda da dediği gibi oruspu kıyafeti göre eleştilmez içindeki zihniyete göre eleştirilir . Ben Miley nin eleştiri yapılmasını bile doğru bulmuyorum . o MÜKKEMMEL BİR İNSAN VE GERÇEKTENDE İNSAN .Her koyun kendi bacağından asılır . Artık ağızlar kapansın ve insanlar dilediği gibi özgürce yaşasın.

  24. kübra

    Ve şunu derim ki size insan sevdiğini değiştirmez çünkü onu öyle sevmiştir saçını değiştirdi diye değil babası hala onu aynı Miley olarak görüyorsa tanıyorsa o değişmemiştir :) KOCAMAN SEVGİLERİMLE ÖPÜCÜKLERİMLE BAŞARILAR DİLİYORUM BENİM HAYATIMIN PRENSESİ MİLŞEY <3 <3 :*