Baharın gelmesiyle sinema sektörü de bir hayli canlandı. Sinemaseverleri bu hafta 3 Mayıs’da vizyona girecek olan tam 10 yeni film bekliyor. Hafta sonu sinema planı olanlar için filmlere kısaca göz atmak gerekirse;

iron man

 

 

 

Iron Man 3: Tony Stark, Milyarder bir iş adamı, kahraman ve bir mucittir. Bu sefer daha güçlü bir düşmanla karşı karşıya kalan Stark zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için sadece zeka ve cesarete değil, içgüdülerine de ihtiyacı var. Bu savaşta Stark’ın kafasındaki soru filmin en can alıcı yanı: “Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?” Serinin ilk iki filmini izleyenler için merak edilen bir film Iron Man. IMDB’den 8 puan alan film baya iddialı gözüküyor.

 

 

 

"Hikayem Var" Film Afişi

“Hikayem Var” Film Afişi

 

 

 Bir Hikayem Var: Mert’in (Kadir Doğulu) bir hayali vardır; kendi filmini çekmek. İşte bunu gerçekleştirebilmek için en yakın arkadaşları Okay (Bülent Çolak) ve Aras ile (Emre Sungur) yola koyulurlar. Filmi çekebilmek için aldıkları borç paralar ve söylemek zorunda kaldıkları yalanlar, bir süre sonra başlarına bela olur. Çıktıkları bu yolda, işler planladıkları gibi gitmeyince, kendilerini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulurlar. Komedi dalına ilgi duyanlar için iyi bir Türk filmi olabilir.

 

 

 

 

gevrek boyoz

Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru: Tan 9 sene önce yaşadığı bir gönül kırgınlığı sonrası İzmir’i bir daha oraya geri dönmeyi düşünmeyerek terk etmiştir. Çok yakın bir arkadaşının vefat haberini aldıktan sonra istemeye istemeye İzmir’in yolunu tutar. Selanikli Alexi Hristo ise 55 yıl önce bu güzel kentten göç etmiştir. Sevgili eşini yakın zamanda kaybeden Hristo, onun son dileğini gerçekleştirmek için karısının küllerini İzmir’e götürmek üzere yola çıkar. İkisi de farklı öykülerle bu şehre bağlı olan iki adamın yolu, bindikleri uçakta kesişecektir. Hristo son görevini yerine getirmek ve geçmişiyle yüzleşmek için kente gelir ama peşine hiç de hesapta olmayan ve onun yurt özlemini çok yanlış yorumlamış iki fırsatçı hazine avcısı takılacaktır. Yine bir Türk komedi filmiyle karşı karşıyayız aslında. Bu hafta komedi severler için zor bir seçim olabilir.

 

 

 

pas ve kemik

 

Pas ve Kemik: Katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali’nin yolları bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişir. Aslında tamamen ayrı dünyaların insanları olan Stephanie ve Ali’ye kader bir oyun daha oynar. Ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır ve Ali ömrünün geri kalanını Stephanie’nin mutlu olmasına adar. Romantik dram dalında beyaz perdeye çıkacak film 65. Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümünde oldukça iddialı filmlerden. Fransa ve Belçika ortak yapımı film IMDB’den de 7.5 puan almış.

 

 

eski dostlar

 

 

Eski Dostlar: Val, hapisten yirmisekiz yıl sonra yeni çıkmıştır. En iyi arkadaşı Doc, Val’ı o gün, onu yalnız bırakmamak adına hapishane çıkışı karşılar. Doc ve Val yıllar sonra tekrar iyi bir ikili olup aralarına Hirsch’i de alırlar. Bu üç arkadaş yıllar geçmiş olsa da eskiden oldukları gibi ayrılmaz bir üçlü olurlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen hâlâ suç işleme potansiyeline sahiptirler.  Yine bir komedi filmiyle karşı karşıyayız, fakat bu sefer ABD yapımı. Ayrıca filmde Al Pacino gibi ünlü yüzleri de görmemiz mümkün.

 

 

superman

 

Neredesin Süpermen: 10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana, 90’lı yılların başında Kuzey Irak’taki bir Kürt köyünde yaşayan iki kardeştir. Benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin hayatı, köyde seyrettikleri Süpermen filminin ardından ilginç bir hal alır. Karşısına çıkan hiçbir güçlüğün yenemediği Süpermen’e hayran olan iki kafadar, ne pahasına olursa olsun gidip bu hiçbir şeyin yenemediği adamı bulmaya karar verirler. Nerede olduğunu bilmedikleri Amerika’ya ulaşmak üzere Michael Jackson adını verdikleri eşeklerine binerek yola koyulan iki kardeş, mayınlar, savaş ve türlü zorluklarla dolu bir yolculuğa çıkmak üzerelerdir. Finlandiya ve İsveç ortak yapımı olan filmin türü ise dram.

 

 

max

 

 

Max Maceraları 3-Dinoterra: Gölgelerin Efendisi’ni durdurabilmek için Aslan Max ve arkadaşları onu zamanda yaptığı yolculukta takip etmeli, üç güçlü Dinozor Kristalini Gölgelerin Efendisi’nden kurtarmalıdırlar. Acaba Aslan Max geleceği kurtarmak için geçmişi fethedebilecek midir? Film haftanın tek animasyon filmi ve serisinin 3. filmi.

 

 

 

zoraki ikili

Zoraki İkili: Birbirlerine tamamen zıt karakterler olan iki dedektifin komik maceralarını anlatan filmde Omar Sy, varoş mahallelerde görev alan Osman adında bir polisi canlandırıyor. Osman peşinde olduğu bir kumar çetesini yakalamak için bir takım dalaverelerle kendini suç departmanının şefi olmak üzere olan seçkin bir polis François’nın ortağı yapar. Tek amacı suya sabuna dokunmadan üstlerine doğru imajı vermek olan François’nın şimdi terfii konusunda önünde tek bir engel vardır: Burnunu her şeye sokan Osman. Küçük bir çetenin peşinde olduğunu zanneden bu uyumsuz ikili istemeden de olsa zamanla kendilerini ülkenin en büyük suç ağını çökertmek için giriştikleri bir maceranın ortasında bulacaktır. Fransa yapımı film yine komedi dalında izleyicilerin karşısına çıkıyor.

 

 

 

hayalet öğrenciler

 

 

Hayalet Öğrenciler: Hayaletleri görmek ve onlarla konuşabilmek gibi özel yeteneklere sahip bir öğretmenin bir grup hayalete, liseden mezun olabilmeleri için yardım etmesini konu alan komedi filmi. İspanya yapımı olan film fragmanını izlediğimde gerçekten gülümsetecek kareler içeriyor. Rahatlatıcı etkisi olabilecek bir film gibi, tabii izlemeden bilemeyiz.

 

 

 

muhalif başkan

 

Muhalif Başkan: Beldelerine hiç yabancı ve yerli turist gelmeyen halkın belediye başkanını protesto etmesi sonucu başkan bu sezonda kasabada turist patlaması olacağı sözünü verir. Kasaba halkına söz veren belediye Başkanı, buraya nasıl turist çekebileceğini kara kara düşünür. En nihayetinde kasabada yapılacak bir güzellik yarışmasıyla buranın hem medyanın hem de turistlerin uğrak yeri olacağına karar verir. Başkan hiç vakit kaybetmeden kollarını sıvar, İstanbul’daki bir manken ajansıyla irtibata geçer ve olaylar gelişir. Yine bir Türk yapımı komedi.

 

 

 

Komedi severler için hem zor hem de keyifli bir hafta olacak gibi. Bu kadar komedi filmi arasından birini seçmek zor olsa gerek. Fakat umarım seçmenizde biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Bol sinemalı iyi hafta sonları…

Leave a Reply