Anish Kapoor

Anish Kapoor

Sakıp Sabancı Müzesi‘nde Anish Kapoor İstanbul’da sergisinin açılışı 10 Eylül’de yapıldı, Akbank’ın sponsoruluğunda gerçekleşen dev serginin açılışına Anish Kapoor, sergi küratörü ve Sakıp Sabancı Müzesi danışmanı Sir Norman Rosenthal, müze direktörü Nazan Ölçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil katıldı. Sanatçının “Sarı“, “Gök Ayna” gibi bilindik eserlerinin yanı sıra mermer, kaymaktaşı gibi malzemelerle yapılan ve ilk kez görücüye çıkan taş eserleri de sergide yer alıyor.

Adsız

Solda 2010’da New York’ta da sergilenen Gök Ayna, Sağda Sarı

Düzenlenen basın toplantısında serginin maliyeti sorulunca Anish Kapoor “Çok fazla” demekle yetinse de heykellerin taşınması ve müzeye yerleştirilmesi için ciddi bir emek sarf edilmiş. Heykellerin ağırlığını taşıyabilmesi için müzenin bazı bölümleri yıkılıp çelikle desteklenerek yeniden inşa edilmiş.

Hakan Binbaşgil, Suzan Sabancı Dinçer, Anish Kapoor ve Nazan Ölçer

Hakan Binbaşgil, Suzan Sabancı Dinçer, Anish Kapoor ve Nazan Ölçer

Sakıp Sabancı Müzesi sergiyle eş zamanlı olarak Çocuk Atölyeleri bünyesinde ‘Taş Ağır mıdır?’, ‘Dünya Bu Eser İçin Çok Küçük’, ‘Asistanım Bilgisayar’, ‘Malzemem, Ben ve Tesadüfler’ gibi çocukları Anish Kapoor’un sanatıyla tanıştırmayı hedefleyen pek çok yan etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

5 Ocak‘a kadar İstanbul’da kalacak olan sergi Sakıp Sabancı Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Leave a Reply