iPhone 6S Hakkında Her şey !

Apple bir klasik haline gelen 9 Eylül’deki etkinliğinde herkesin merakla beklediği iPhone 6S ve 6S Plus’ı tanıttı.

1410489969832

Akıllı telefon camiasının bir numaralı markası olan Apple 9 Eylül’de California’da yaptığı etkinlikte hayranlarının hatta rakiplerinin merakla beklediği iPhone 6S ve 6S Plus’ı tanıttı.

Yeni iPhonelarda göze çarpan ilk özellik yeni renk seçeneği olan “Rose Gold” oldu. Bu renk seçeneğiyle kullanıcılarına benzersiz bir tasarım sunan Apple dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Yeni Güçlü Alüminyum Kasa

iphone-6-plus

Bildiğin üzere Apple, S serilerinde tasarım olarak pek değişiklik yapmazken donanım olarak hissedilir bir değişikliğe gidiyor. Telefonda gözle görülür tek değişiklik yeni renk seçeneği roze altın gibi gözükse de Apple, iPhone’un kasa malzemesinde değişikliğe gitti. Hatırlarsınız iPhone 6 ilk çıktığında sürekli bükülme videoları izlemiştik. Apple dersini almış olacak ki yeni iPhonelarda havacılık endüstrisinde de kullanılan bir alaşım olan 7000 Serisi alüminyum kullanılmış. Bunun yanında cam yüzeyi, akıllı telefonlarda kullanılan camların en güçlüsü ve en dayanıklısı.

Yeni kasa pek gözle görülmese de 0.1 mm uzamış ve 0.2 mm kalınlaşmış. Bunun da kasanın sağlamlaştırılması yüzünden olduğu düşünülüyor.

12 Megapiksel Yeni Kamera ve 4K Video Çekimi

iPhone 6 camara

Apple artık 8 MP kameralardan kurtuldu ve sonunda kamerada gözle görülür bir iyileştirmeye gitti. Diğer akıllı telefonlara daha önceden gelen 4K video çekimi de artık iPhone 6S serisi ile mümkün. Bunların yanı sıra selfieler için kullanılan ön kamerayı ihmal etmeyen Apple, yeni iPhonelara otoporte değerinde selfieler çeken 5 MP FaceTime HD kamera koydu.

Kameraya gelen bir başka özellik ise canlı fotoğraflar. Bu özellik sayesinde fotoğrafınızdan hemen önceki ve hemen sonraki anları hareketli ve sesli bir biçimde kaydedebilirsiniz ve tek bir hareketle oynatabilirsiniz.

iPhone 6S ile Çekilen Bir Fotoğraf

3D Touch

iphone-6s-3d-touch-700c

Aylar öncesinden “Force Touch” olarak beklediğimiz özellik, “3D Touch” olarak geldi. Peki nedir 3D Touch? İlk iPhone, dünyaya Multi-Touch’ı tanıtmış ve insanların teknolojiyi deneyimleme biçimini tamamen değiştirmişti. 3D Touch ise telefon ekranına basım şiddetimizi hissedecek, ona göre işlemler yapacak yepyeni bir özellik. Dokunmanızı 3 farklı şiddette algılayacak bu özellik, işlemleri daha hızlı yapmanızı sağlayacak. Ayrıca basım şiddetini hissedebilmeniz için yeni iPhonelara, basım şiddetine göre geri bildirimler verecek olan  “Taptic Engine” entegre edildi. Bu sayede uyguladığınız baskının etkisini sadece görmekle kalmıyor, aynı zamanda hissediyorsunuz. Daha önce yeni Macbooklarda kullanılan özellik beklenildiği gibi iPhonelara da geldi. Bu özellik Apple patentli ve sadece iPhonelarda var.

Yeni A9 İşlemci ve Yeni Touch ID

apple-a9

iPhone 6s gücünü özel olarak tasarlanmış 64 bit A9 çipten alıyor ve eskiden yalnızca masaüstü bilgisayarlarda görülebilen bir performans sunuyor. Grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı tüm favori oyunlarınız ve uygulamalarınızda yüzde 70’e kadar daha hızlı CPU performansı ve yüzde 90’a kadar daha hızlı GPU performansı elde edebilirsiniz. Apple’a göre A9 akıllı telefonlarda görülen en gelişmiş çip. iOS ve A9 işlemci müthiş bir ikili olacağa benziyor.

Apple, 2. nesil Touch ID parmak izi okuma teknolojisine iPhone 6s modelinde yer veriyor. Yenilenen Touch ID teknolojisi artık parmak izini daha hızlı okuyor.

Batarya

iphone-6s-plus-batarya

iPhone kullanıcıların en çok şikayet ettiği konu bataryadır. Fakat Apple iPhone 6S Plus’ın batarya kapasitesini değiştirmezken, yeni iPhone 6S, iPhone 6’ya göre daha düşük pil kapasitesine sahip. Sanırım Apple aradaki açığı iOS 9 ile kapatacak gibi görünüyor.

Fiyat

iPhone 6S ve 6S Plus 12 Eylül’de ön sipariş alacak olup, 25 Eylül’de de Amerika’da satışa sunulacak. Türkiye için henüz belli olmayan fiyat listesi ise şöyle;

iPhone 6S                                    iPhone 6S Plus

16 GB—649 $                              16 GB—749 $

64 GB—749 $                              64 GB—849 $

128 GB—849 $                            128 GB—949 $

[box_light]Kaynak[/box_light]

Apple

ShiftDelete

Leave a Reply