Galatasaray’da Yeni Dönem

Aylardır beklenen seçimin tamamlanmasıyla Galatasaray’da Mustafa Cengiz dönemi bitiyor, Burak Elmas dönemi başlıyor. Heyecanlı geçen bir seçim süreci ardından Cimbom’un karşısında ne gibi zorluklar var, yaz döneminde kulübü neler bekliyor? Gelin bu yazıda ayrıntılı olarak yeni dönemi değerlendirelim.

Eşref Hamamcıoğlu sportmen bir şekilde Burak Elmas’ı bizzat sahneye çıkarıp tebrik etti.

Hem son zamanların hem de Galatasaray tarihinin en çekişmeli seçimi sonrasında Burak Elmas, son sandıkların ardından seçimi baştan beri önde götüren Eşref Hamamcıoğlu’nun önüne geçti ve sadece 41 oy farkıyla Galatasaray’ın 38. başkanı oldu. Tek turda biten seçimin ardından verilen dostluk mesajlarıyla birlikte -ekonomik bakımdan ülkenin içinde olduğu zor durum bilinerek- Galatasaray’ın bir ve beraber olması gerektiği vurgulandı. Elbette, finansal olarak Mustafa Cengiz’in FFP’den (Finansal Fair Play) çıkış müjdesi güzel bir başlangıç fakat bu her şeyin çözümlendiği anlamına gelmiyor. Çift hanelere gelen Euro kuru ve pandemi dolayısıyla azalan seyirci gelirleri, yeni yönetimin önemli bir miktar nakit desteğini şart kılıyor. Stadyumun isim hakkı için yapılacak yeni anlaşma haricinde, genel olarak sportif başarı dışında Florya’nın elden çıkarılacağı Kemerburgaz projesi ve yapılacak birkaç sponsorluk anlaşması diğer gelir kaynaklarını oluşturuyor.

Fatih Terim’i zor kararlar bekliyor.

Seçim sürecinde açık bir şekilde Fatih Terim ile devam edeceğini açıklayan yeni başkan Burak Elmas, sportif bakımdan çok erken açılacak bir sezonla karşı karşıya. Temmuz ayı sonunda Şampiyonlar Ligi bileti için ilk olarak PSV Eindhoven gibi tehlikeli bir takımla karşılaşacak olan Galatasaray’da Alparslan Öztürk ve Aytaç Kara haricinde dişe dokunur bir dış transfer yapılmadı. Gelmesi beklenen yabancı kısıtlaması sebebiyle iç transferde Ömer Bayram ve Emre Taşdemir ile sözleşme yenileyen takımda Marcao da daha önce sözleşme yenilemişti. Geri dönecek olan Mbaye Diagne ve Premier Lig’e yükselen Brentford takımının oyuncusu Halil Dervişoğlu için girişimde bulunulması bekleniyor. Oyuncu transferi bakımından çabuk davranılması, PSV’yi bilen tecrübeli Hollandalı Ryan Babel’in de dediği gibi ‘bir takım oluşturmak’ açısından çok kritik. Kurulma amacına yaraşır bir şekilde, Şampiyonlar Ligi’nde gidebileceği kadar ileriye gitmek için kaliteli bir ekip kurmak yeni yönetimin en önemli görevlerinden biri. Olası bir elenme durumunda UEFA Avrupa Ligi, hatta UEFA Avrupa Konferans Ligi sarı-kırmızılı ekibin düşeceği turnuvalar – ki hiçbiri Şampiyonlar Ligi’nin yerini tutamayacaktır.

Galatasaray’ın işi zor, ancak imkansız değil.

Yeni sezonu erken açacak olan Galatasaray’da 20 takımlı ligde 42 yerine 38 maç oynanacak olması bir avantaj. Yine de, seçimin tamamlanmasının ardından kaybedecek zaman yok ve Galatasaray averaj farkıyla 2. olarak bitirdiği sezonun ardından özlemini duyduğu Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için elinden geleni yapmak zorunda. Bakalım bu finansal darboğazdan yeni başkan Burak Elmas & ekibi nasıl çıkacak ve Cimbom yeni sezonda nasıl bir performans ortaya koyacak…

*Kapak fotoğrafı ntvspor.net adresinden, diğer fotoğraflar youtube.com/galatasaray, t24.com.tr ve sputniknews.com sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply