Küçük Balkonlar için Yaz Dekorasyonu

Yaz geldi ve hatta bir ayını tükettik bile. Yaz denilince çoğu insanın aklına deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Peki ya tatile gidemeyenler,yazın çoğunu apartman dairesinde geçirecek olanlar? Şüphesiz ki balkonlar bizim kaçış noktamız olacak.  Siz de “Balkonumuz küçük, nereye kaçalım?” diyenlerden misiniz? O zaman benim dünyama hoş geldiniz!

Büyük balkonlu bir ev hayal ettim her zaman ama anladım ki bizimkilerin taşınma gibi bir niyeti yok ( bkz. Doğduğumdan beri ayni evdeyiz). Bunu üzerine bu küçük balkonu nasıl çekici kılabiliriz diye düşünmeye basladım ve sonrasında kendimi çiçek pazarında buldum. Ankara’da çoğu semtin bir semt pazarı var ve bu pazarlarda çiçekçilere rastlamak mümkün. İlk olarak bir fesleğen fidesi alarak basladım işe, malum kokusuna kendini kaptırıyor insan.  Daha sonra bir, iki…derken birçok çiçek fidesi aldım balkon için. Her sabah uyandığımda ilk işim çiçekleri sulamak oldu, inanın güne başlarken insanı motive ediyor, bir amaç kazandırıyor.

Picture1

masadakiler: fesleğen, mine. yerdekiler:nar,karanfil

Resimde görüldüğü üzere ben yaz havasını yasamak istediğim için  çiçeklere ağırlık verdim, ama siz tamamen başka bir temaya odaklanıp bambaşka bir düzen kurabilirsiniz.

Balkonunuzu farklı kılmak oldukça kolay. Tamam  çiçek olsun ama ayni zamanda farklı bir tarzım da olsun, derseniz seçenekleriniz o kadar bol ki!

                                                

http://www.dekoloji.com/kucuk-balkon-dekorasyonu-fikirleri-ile-balkonlar-rengarenk/

http://www.dekoloji.com/kucuk-balkon-dekorasyonu-fikirleri-ile-balkonlar-rengarenk/

Saksıları bir masaya ya da yere koymak yerine duvara monte etmeniz küçük balkonlar için can simidi olacaktır, ayrıca farklı ve rengarenk bir görünüm oluşturacaktır.

Ya da hem rahat hem de geleneksel bir balkon mu istiyorsunuz?

Kendiniz minik bir şark köşesi oluşturup, aksamları minderlerin üzerinde tatlı bir şekerleme yapabilirsiniz. Hem de otantik bir balkona sahip olabilirsiniz.

images (1)

küçük balkonlar için minik minder

Küçük balkonların diğer önemli bir problemi ise masa. Alacağınız en küçük ayaklı masa bile kullanım alanınızı daraltacak ve var olan alanı iyice kısıtlı hale getirecektir. Bu problemi  balkon demirlerine takılarak kullanılan portatif masalardan alarak çözebilirsiniz. Bu masalar ayakları olmaması sebebiyle balkonunuzdaki alanı fazla kısıtlamaz ve size rahatça hareket edebileceğiniz bir alan bırakır. Tabii  katlanır sandalyeleri de unutmayalım.

portatif balkon masasi

portatif balkon masasi

Küçük bir balkonumuz olabilir ama onu güzelleştirmek  ve farklılaştırmak bizim elimizde. Bol  çiçekli balkonlarda hoş sohbetler dileğiyle…

Leave a Reply