Sonbahar ve Kahve Severlerin Dikkatine: Faust

Sonbaharın gelişi ve midterm haftasının yaklaşmasıyla kahveye olan ihtiyacımız her zamankinden daha fazla. Sonbahar ruhunu hissederken aynı zamanda ders çalışabileceğiniz veya arkadaşlarınızla hoş sohbetler edebileceğiniz sıcak bir kafe arayışındaysanız sizin için çok güzel bir önerimiz var: Faust.

Adını Goethe’nin bir kitabından alan Faust, dışarıdan gördüğünüzde bile size hayallerinizde var olan Rönesans yapılarını hatırlatacak türden bir kahveci. Yukarı Bahçelievler’de yer alan kahvecide antika ürünler bulmak da mümkün. Zaten duyduğumuz kadarıyla aslında sahibi bir antika dükkanı işletiyor ve sonradan aklına insanlara hem güzel bir görsel şölen hem de mükemmel bir lezzet şöleni yaşatabileceği bu kahveci fikri geliyor ve bunu uygulamaya koyuyor. İçeride bin sekiz yüzlü yıllardan kalma pullar, ilk basım kitaplardan oluşan bir kütüphane ve tablolar bulunmakla birlikte aslında buranın özelliği her şeyin satın alınabilir olması. Bu yüzden size tavsiyem eğer bir ürün ilginizi çekerse fiyatını çekinmeden sormanız.

Mekanın içi ve dışı kırmızının tonları ve sarmaşıklarla bezendiğinden, burayı gördüğünüz anda sıcacık ve iştah açan bir ortam olduğunu hissediyorsunuz. İştah demişken, içeride tatlı çeşitlerine bakmayı da unutmayın. Ev yapımı pastalar, kekler ve kurabiyeler olan bu kafede başka hiçbir yerde bulamadığınız tatlar bulmak mümkün. Ayrıca benim favorim olan “sacker kek”i denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu kek %100 Belçika çikolatası ile yapıldığından deneyenlere adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor. Kahvenizin yanına da çok ama çok yakışacak. Ayrıca özel günler için pasta ve kek siparişi verilebildiğini de belirletelim. Eğer Faust’un kahve kokulu odasına giderseniz ortamın şıklığında mükemmel fotoğraflar çekinebilir, hoş sohbetlere tanıklık edebilir ve huzurlu ortamında kahve ve tatlı eşliğinde rahatlıkla ders çalışabilirsiniz. O zaman şimdiden afiyet olsun!

 

Adres: Yukarı Bahçelievler Mh. 13 Sk No:3, Çankaya, Ankara

Fotoğraflar tarafımca çekilmiştir.

Leave a Reply