İstanbul Film Müzikleri Orkestrası Ankara’da

Film müziklerine yeniden ses vermek gibi ortak bir tutkuda buluşan İFMO’nun genç ve yetenekli üyeleri, İFMO’yu 4 Ocak 2014 Cumartesi akşamı saat 20.30’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Kemal Kurdaş Salonu’nda Ankaralılar ile buluşturuyor.

Kerem Esemen’in şefliğinde 2007 yılında bir oda orkestrası olarak kurulan topluluk, 2010 senesinde büyüyerek İstanbul Film Müzikleri Orkestrası (İFMO) adını almıştır. Klasik batı müziği eserleriyle başladıkları yolda, sevilen filmlerin başarılı müziklerine yeniden ses vererek, kendilerine has bir orkestra yapısı almışlardır. Bunun yanı sıra unutulmayan Türk filmi müzikleri ve günümüzün popüler bestelerini de yeniden seslendiren İFMO’nun genç ve dinamik kadrosu, filmlerden sahneler sunarak konserlerine ayrı bir görsellik de katmaktadırlar.

Star Wars Performansı

IFMO’nun Star Wars Performansı

Star Wars 1 The Phantom Menace: Duel of the Fates performanslarında kemancıların arşeleri ve şefin bagetini ışın kılıcı gibi rengarenk ışıklandırarak görselliklerine ayrı bir boyut katmışlardır.

Harry Potter ve Felsefe Taşı performanslarından;

Yaz gecelerinde, Odeon’da BSO’nun Film Müzikleri Konserleri’ne doyamayanlar yılın ilk günlerinde İstanbul Film Müzikleri Orkestrası ile güzel bir akşam geçirebilirler.

Sezonun bu ilk konserine bilet almak isteyenler ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi gişesinden ya da bu etkinliğe öncülük eden ODTÜ Güzel Sanatlar Topluluğu’nun ODTÜ kampüsü içerisinde açacakları bilet satış noktalarından biletleri temin edebilirler.

Leave a Reply