Celal ile Ceren filminin afişi

Celal ile Ceren filminin afişi

Şahan ve Togan Gökbakar kardeşler deyince hiç şüphe yok ki aklımıza ilk gelen Recep İvedik oluyor. 3 serilik Recep İvedik filmiyle yakaladıkları inanılmaz bir gişe ve aynı oranda da başarıya imza atan 2 kardeş, bu sefer farklı bir projeyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor; herkesin aklına ise bazı soru işaretleri yerleşiyor tabii ki. Celal karakterinde Recep İvedikten çizgiler bulabilecek miyiz? Ve ya Celal ile Ceren, Recep İvedik’in fanlarını tatmin edebilecek mi? Aynı gişe başarısına ve seyirci kitlesine ulaşabilecek mi? Bunların cevabını şimdiden vermek ise imkânsız gibi görünüyor. Ama şöyle bir tespit yapmak mümkün: Recep İvedik’ serisi külttü, Celal ile Ceren ise romantik komedi. ‘Recep İvedik’ kural tanımaz bir tipti, ‘Celal’se anne-baba, arkadaş, sevgili yani mahalle baskısının hayatını şekillendirdiği biri. ‘Recep İvedik’in en büyük silahı vücuduydu, Celal’in ise dili. Yani Celal ve Recep, farklı dünyaların insanları adeta.

Filmin oyuncu kadrosu

Filmin oyuncu kadrosu

 

Yönetmen koltuğunda Şahan’ın diğer projelerinden de görmeye alışık olduğumuz kardeşi Togan Gökbakar otururken, filmin senaryosunun altına ise kendi imzasını atmış ve kendine eşlik eden başrol oyuncusu olarak da Ezgi Mola’yı tercih etmiş. Buna çok da isabetli bir seçim demek mümkün, çünkü ikilinin kimyası birbirleriyle o kadar tutmuş ki bu, izleyenlere de fevkalade bir şekilde yansıyor. Filmin konusundan basitçe bahsetmek gerekirse:

 

Babasının dükkânında çalışan esnaf, mahalle çocuğu Celal’le, büyük bir yapı markette departman sorumlusu olarak çalışan Ceren yaklaşık altı yıldır birliktelerdir. Evlenmeye karar veren çiftin yakın arkadaşlarının sebep olduğu çeşitli olaylardan dolayı Ceren ile Celal’in evlilik planları da suya düşer. Fakat ‘herkesin bir Ceren’i vardır’ sloganıyla kendini bulan Celal, Ceren’i geri kazanmak için her yolu dener.

Filmden bir kare

Filmden bir kare

Film, her ilişkide bulunan eğlenceli noktaları mizahi bir dille beyaz perdeye aktarıyor aslında. 18 Ocakta seyircisiyle buluşan film, romantik komedi dalında güzel bir yere oturacağa benziyor. Henüz çıktığı gün salonları tıklım tıklım dolduran filme biz de buradan iyi bir gişe başarısı ve seyirci kitlesi diliyoruz. Fragmanına göz atmak isteyenlerde buradan ulaşabilirler:

http://www.youtube.com/watch?v=CiUIJVTlp5Q

 

Leave a Reply