Ben istiyorum ki film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın.

                                                                              Jacques Tati

 

Merhaba sevgili Güncel Sanat takipçileri! Bu hafta gerilim, biyografi, aksiyon ve komedi türlerinde vizyona giren filmleri sizlerle paylaşacağım. Umarım çok güzel bir haftasonunu vizyona giren kaliteli yapımlarla değerlendirirsiniz. Keyifli okumalar!

Öteki Taraf (8 Aralık 2017 / IMDB: 8.4 / 103 dk)

Haftanın en ses getiren filmi Öteki Taraf‘ın yönetmen koltuğunda Özcan Deniz oturuyor. Özcan Deniz aynı zamanda Türkiye’de oldukça popüler olan ve başarılarıyla adlarından oldukça fazla söz ettiren iki oyuncu Aslı Enver ve Meryem Uzerli ile başrolü paylaşıyor. Aslı Enver ve Özcan Deniz arasındaki kimyaya “İstanbullu Gelin” izleyicileri oldukça aşinadır. Öteki Taraf filmi, ikilinin televizyonun kaliteli yapımları arasında gösterilebilecek olan İstanbullu Gelin dizisindeki uyumlarından yola çıkıldığını düşündürse de, yaklaşık bir buçuk yıl önce şekillenen bir projeymiş. Öteki Taraf, İspanyol bir yapım olan La cara oculta filminden başarılı bir uyarlama. Önerim, filmi izlemeden önce kesinlikle orijinal versiyonuna bakmamanız; çünkü filmin kilit bir noktası İspanyol yapımın fragmanında bizlere sunuluyor. Spoiler’dan uzak durmak için önceliğinizi Türk versiyonuna vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Araştırdığım ve izleyenlerin görüşlerinden yola çıktığım kadarıyla filmin başarılı yapımlar arasında gösterilebileceği kanısındayım.

Sevdiği kadınla hayatını mutlu bir şekilde devam ettirirken geçmişinden çıkıp gelen eski sevgilisinin iş teklifini reddedemeyen bir adam… İki kadın ve bir erkek arasında dramdan trajediye evrilen bir hikaye… Paranormal ile gerçek arasında sıkışıp kalan hayatların mücadelesi nasıl sonuçlanacak?

https://www.youtube.com/watch?v=My81zv-KQUY

Korkusuzlar (8 Aralık 2017 / IMDB: 8.0 / 133 dk)

Haftanın biyografi türündeki filmi Korksuzlar, gerçek olaylara dayanıyor. Granite Dağları‘nda (Narryer Granit Dağlık Bölgesi, Batı Avustralya’da toplamdaki 3,6 Ga’lık kitlesi olan; granitin çok biçimli karışımından ve başkalaşıma uğramış çökelti kayalarından oluşmuş bir coğrafya kesim) geçen film, özel olarak yetiştirilmiş bir itfaiye timinin dönemin çok büyük bir yangınıyla başa çıkma hikayesini ve bu süreçte yaşadıkları olayları anlatıyor. Çok zor mesleklerden biri olan ve diğer insanların can güvenliği için kendi hayatlarını hiçe sayan cesur bir mesleğin başarılı temsilcileri konu alınıyor. 

2013’te, Arizona eyaletinin Prescott bölgesine bağlı Granite Mountain Hotshots’ta korkunç bir şekilde çıkan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangını Granite Mountain Hotshots yangın departmanında çalışan 19 itfaiyeci kontrolleri altına alabilecek midir? Yoksa küçük bir kıvılcımla başlayan yangın dönemin en büyük felaketlerinden birine mi dönüşecektir?

Maide’nin Altın Günü (8 Aralık 2017 / IMDB: 4.4 / 104 dk)

Haftanın komedi yapımı Maide’nin Altın Günü filminin başrol oyuncusu Ezgi Mola, mizahi yeteneğiyle ön plana çıkmış bir oyuncu. Özellikle ülkemizdeki kadın komedi oyuncularının sinema filmi yapımlarıyla gündeme gelmeleri oldukça gurur verici. Daha önce de bahsettiğim gibi komedi alanında başarı yakalamak oldukça zor olsa da ortaya konan emek ve cesaret takdir edilmeli. Ezgi Mola özellikle son dönemlerde açtığı yeni İnstagram hesabı “taninmiskisileriseviyorum” hesabıyla dikkatimi çekti. Yaratıcı fikri ve paylaşımlarına yaptığı yorumlarla mizahi olarak güçlü bir tavrı olduğunu düşünmekteyim. Paylaşımlarına bakmanızı öneririm.

Titizliği ve yetenekleriyle altın günlerinin aranan ismi Maide, mahallenin en havalı altın günlerini yapmasıyla meşhurdur. Altın günlerinden birinde aile yadigarı gerdanlığı çalınan Maide, altın günü şüpheli listesini tek tek inceleyerek gerdanlığına kavuşabilecek midir?

İntikam (8 Aralık 2017 / IMDB: 7.2 / 114 dk)

Haftanın gerilim ve aksiyon türünde karşımıza çıkan film İntikam, başrol oyuncusu Jackie Chan ile dikkatimi çekti. Önceki yapımlarıyla sevdiğim oyuncular arasında yer alan ve özellikle eğlenceli yapımlarda yer alan Chan, bu filmde daha sert bir rolde karşımıza çıkıyor. Chan’in hayatını okurken edindiğim bir bilgiyi daha sizinle paylaşmak istiyorum: 1980li yıllarda başlayan bir pop müzik kariyeri olan Jackie Chan bir şarkıcı ve İngilizce ile Çince pek çok dilde şarkı söylemesinin yanı sıra filmlerindeki şarkılarının çoğunu da kendi bestelemiş.

Restoran sahibi olan Quan’ın hayatı, düzenlenen bir terör saldırısında kızının ölmesiyle değişir. Bu korkunç olayın sorumlularını cezalandırmayı kendine görev edinen acılı baba, eski bir devlet görevlisiyle karşı karşıya kalır. Adaleti yerine getirmek için iyiden kötüye ya da merhametliden acımasıza dönüşmek kolay olacak mıdır?

 

                                             Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

https://www.dealflicks.com/movies/only-the-brave

Wikipedia: Narryer Granit Dağlık Bölge

Wikipedia: Jackie Chan

Leave a Reply