Atis Fuarcılık tarafından düzenlenen Art Ankara/ Çağdaş Sanat Fuarı ve Design Ankara/ Endüstriyel Tasarım Fuarı; eş zamanlı olarak 11-15 Mart 2015 tarihleri arasında, ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda Ankaralılara kapılarını açacak.

artanSanatseverler için bir buluşma noktası olmak amacıyla planlanan ‘Art Ankara/ Çağdaş Sanat Fuarı’; ‘Tüm Sanat Galerileri Derneği’ (TÜSGAD) ve ‘Birleşmiş Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’ (BRHG) iş birliği ile düzenlenecektir. Fuarda plastik sanatların çeşitli dallarında; resim, seramik, heykel, fotoğraf gibi,  eserler sergilenecektir. Fuara katılanlar arasında; Bilim Sanat, Doku Sanat, Fırça Sanat, RC Sanat, Soyut Sanat, Kent Sanat gibi 70’e yakın sanat galerisi yer alacaktır. Imoga, Mustafa Ayaz ve Ukksa Müzeleri‘nin de yer alacağı fuarda, bunların dışında; üniversiteler, vakıf ve dernekler de katılımcı olarak bulunacaklardır. Aynı zamanda; tasarım ile ilgili panel, söyleşi, çalıştay, sergi, film gösterimi, sanatsal performanslar gibi çeşitli etkinlikler de olacaktır. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda galeri ve sanatçının eserlerinin yer alacağı fuarda, İranlı sanatçı ve akademisyen Bijan Sayfouri fuarda bulunacak isimlerden.

Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) kurucu üyelerinden olan A. Celal Binzet “Niçin ArtAnkara?” sorusunu yanıtladığı yazısında, düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

“Kısa süreliğine de olsa; burada yaşayan sanatçılarla dışarıdan gelecek katılımcılar arasında kurulacak kültürel köprü aracılığıyla, bireysel anlamda olduğu kadar sanat ortamı adına da verimli bir buluşma olacağına kesin gözüyle bakılabilir. Hiç kuşkusuz; bunlardan söz ederken, işin bir de ekonomik ayağının bulunduğu göz ardı edilmemeli. Onun getireceği hareketliliğin, bir ölçüde de olsa daralan piyasaya olumlu katkılar sağlayacağını bir kenara not etmeliyiz.”

Design Ankara/ Endüstriyel Tasarım Fuarı ise; Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) Ankara şubesinin işbirliği ve TAV ana sponsorluğunda gerçekleşecektir. Endüstriyel tasarımın, yerel ve global piyasadaki önemini göstermeyi hedefleyen ETMK, bu amaçla Türk tasarımcılara bir buluşma noktası sağlayacaktır. Tasarım eğitimi veren kuruluşlar, dernek ve vakıflar ile tasarımı ön plana çıkaran firmaların katılımını hedefleyen organizasyonda; sergiler, söyleşiler ve paneller de yer alacaktır. Ev ve ofis aksesuarları ile mobilyaları, ambalaj ürünleri, spor, hobi ve oyuncak ürünleri; fuarda yer alacak tasarım kategorilerinden birkaçı.

design-ankara-tanitimAtis Fuarcılık’ın, 20-24 Mayıs tarihlerinde ‘youth Ankara’ ile ‘gameshow’ adlı iki farklı fuar etkinliği daha yine ATO Congresium’da gerçekleşecektir.

Fuarlarla ilgili daha detaylı bilgiler için:

http://www.atisfuarcilik.com/

Leave a Reply