Komedi ya da eğlence insanı kurtarmaz, ancak hayatta kalmasına yardım eder.

Böyle düşünen bir grup insan bir araya geliyor ve son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir internet işi ortaya çıkıyor: ‘Stolk!’

Eleştirinin, yorum yapmanın sosyal medyadaki veya sokaktaki karşılığının bağırmak, kavga etmek, kendin gibi olmayan her şeyi ötelemek anlamlarına gelmeye başladığı bir sürecin içindeyiz. Pek de insancıl olmayan bu kavram kaymasının kemikleşmesini engellemek için önce insan olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.

İnsan olmak; hata yapmak, seçimler yapmak ve bunlarla bir bütün olarak yaşamak demek. Birbirinden farklı hayatlara sahip olmamız, bizi birbirimizden üstün yapmıyor, sadece farklıyız ve farklı olana saygı duymanın ne demek olduğunu unutmak üzereyiz. Farklılıkları korumanın ve olduklarından daha büyük şeyler haline getirmemenin en iyi yolu, bunlarla mizah yapabilmek.

Gerçeklerle mizah yapmamız engellendiğinde, korkulana duyulan esaret başlar, çeşitlilik ölür ve insani yanımızı parça parça kaybetmeye başlarız.

Sokakta, haberlerde, arkadaş meclislerinde tanık olduğumuz ve artmakta olan tahammülsüzlüğün kaynaklarından en önemlisi bir şeyleri konuşamamamız, mizahını yapmaktan korkmaya başlamamız.

Oyuncu İbrahim Selim ve Verba Film tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Stolk’ un yapım ekibi projelerini şu şekilde açıklıyor:

Dünyanın bir ucundaki haber, şimdi dilinizin ucunda. Stolklanmaya hazır olun. ? Stolk ile Türkiye ve dünya gündemini takip edin. İlginç haberleri izleyin ve çeşitli gösterilerle neşeli kalın. Stolk videoları ile hem olayların komik tarafını görebilir, hem de fenomenler ve milletler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Stüdyoda gündem haberlerini mizahi içerikle sunan tek bir adamın olduğu programlar dünyanın yabancısı olduğu çalışmalar değil; fakat ‘Stolk’ Türkiye için kendi alanında bir ilk aslında. Mizahi yanı ayakta tutmak istemelerine rağmen amaçları stand-up yapmak değil; bir şeyleri düşündürebilmek ve hala saygı çerçevesinde her şey hakkında konuşabileceğimizi göstermek. Sundukları hizmet, haberciliğe de farklı bir kan taşıyor aslında; bu farklılığın gerekli olduğunu YouTube kanalındaki yüzü aşkın videolarından yalnızca birkaçını izler izlemez anlayabiliyorsunuz.

Ekibin hedefi, bir yandan ‘Stolk’un bu içeriğini devam ettirirken bir yandan da yeni şeyler denemeyi sürdürmek. Bakalım, umarız herkesin eleştirilebilir olduğunu unutmadan, bir kesimin savunuculuğunu yapmadan ve mizahın hepimiz için olduğunu unutmadan, işlerine devam ederler. ‘Stolk’ gibi işlerin çoğalması temennisiyle!

Yekta Kopan’ın İbrahim Selim ile yapmış olduğu programdan ve aşağıdaki sosyal medya hesaplarından, ‘Stolk’ projesi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/channel/UCvUbNqBKY_uHAfgs-xacGdQ/featured

http://facebook.com/supertolkstolk

http://twitter.com/supertolkstolk

http://instagram.com/supertolkstolk

Leave a Reply