Merhaba Değerli Kültür-Sanat Okurları!

Hepimizin bildiği üzere yaz tatili yaklaşıyor. Bu uzun yılın ardından yaz tatilinin hepimize iyi geleceğine eminim, özellikle de vizyona girecek filmleri ve yeni sezonu çıkacak dizileri düşünürsek. Ben de sizler için bu yaz yeni sezonu çıkacak üç tane dizi seçtim, eğer bu dizileri izlemediyseniz en kısa zamanda bir göz atmanızı tavsiye ederim. Hepinize finallerinizde başarılar ve şimdiden iyi seyirler!

  1. Black Mirror

Son yılların en çok sevilen dizilerinden biri olan Black Mirror, bu yaz üç yeni bölümle karşımızda. Daha geçtiğimiz hafta fragmanı yayınlanan bu yeni sezonda Miley Cyrus, Topher Grace ve Sherlock’un ünlü kötü adamı Moriarty olarak izlemiş olduğumuz Andrew Scott gibi birçok ünlü ismi göreceğiz gibi görünüyor.

Dizinin dördüncü sezonunun yayınlanmasından bir süre sonra Bandersnatch adındaki interaktif bölümü Netflix ekranlarına gelmişti. Bölümün interaktif olması, yani izleyicinin verdiği kararlar doğrultusunda şekillenmesi fikri izleyenlerin çok hoşuna gitse de bölüm, içerik açısından beklenen beğeniyi toplayamamıştı ne yazık ki. Hayranların bu sezon için de benzer endişeleri olabilir ama fragmandan görebildiğimiz kadarıyla bu sezon da ne gerilim ne de yaratıcılık açısından eski sezonları aratmayacak gibi.

5 Mayıs’ta Netflix ekralarına gelmesini beklediğimiz beşinci sezonun fragmanını da izlemek isteyenler için buraya bırakıyorum:

  1. Stranger Things

2016 yılında yayınlanan ilk sezonuyla milyonların beğenisini toplayan, büyük beklentilerle çıkarılan ikinci sezonuyla da hayal kırıklığına uğratmamayı başaran, karakterleriyle, senaryosuyla, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarmasıyla bizi kendine bağlayan Stranger Things de bu yaz yeni sezonu çıkacak dizilerden biri.

Altı çocuk, üç genç ve iki yetişkinin adım adım birbirine bağlanan hikayesi bu sezon da yeni olaylarla devam edecek gibi görünüyor. Bir başka güzel haber ise, sezonun bütün bölümleri 4 Temmuz tarihinde Netflix’te olacak.

Yeni sezonun fragmanını da ilgilenenler için buraya bırakıyorum:

  1. Big Little Lies

İlk bakışta kadrosuyla dikkat çeken Big Little Lies, aldığı Golden Globe ve Primetime Emmy ödülleriyle senaryosunun da bir o kadar kaliteli olduğunu kanıtlamıştı. İlk sezon küçük ama zengin bir kasabada işlenen bir cinayetin nasıl işlendiğini geçmişe dönerek adım adım anlatırken, ikinci sezon ise bu cinayetten sonrasını ve bu olayın kasaba halkını nasıl etkilediğini anlatacak gibi görünüyor.

Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Zoe Kravitz ve Laura Dern gibi isimlerden oluşan bu inanılmaz kadroya, bir de Meryl Streep eklenecek ikinci sezonda. Yine yedi bölümden oluşacak olan yeni sezonunun Haziran ayında yayınlanması bekleniyor.

Yeni sezonun fragmanını da izlemek isteyenler için buraya bırakıyorum:

  1. Mindhunter

David Fincher’ın 2017 yılında ilk sezonunu çektiği Mindhunter, yukarıda bahsetmiş olduğum diziler kadar geniş kitlelere hitap etmiyor olmasına rağmen dram, suç ve psikolojik gerilim severler için kesinlikle mükemmel bir seçim. Dizide iki FBI ajanının, yakalanmış seri katillerle düzenli konuşmalar yaparak kapanmamış dosyalar üzerinde çalışmasını ve bu çalışmalar sırasında bu seri katillerin bazı benzerlikler gösterdiğini fark etmeleriyle bu kişiler üzerinde çeşitli psikolojik analizler yapmaya başlamaları anlatılıyor.

Daha önce Seven, Gone Girl ve Zodiac gibi suç ve gerilim türündeki yapımları da göz önünde bulundurulduğunda, Fincher’ın bu orijinal konulu dizisinin ikinci sezonunun Ağustos’ta gelecek olmasına heyecanlanmamak elde değil.

Kaynaklar:

https://www.imdb.com/title/tt4574334/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

https://www.imdb.com/title/tt3920596/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

https://www.imdb.com/title/tt2085059/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

https://www.imdb.com/title/tt5290382/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

https://www.amazon.com/Stranger-Things-Poster-Netflix-inches/dp/B01IX7GRYE

Mindhunter-poster

https://www.amazon.com/Kirbis-Little-Movie-Poster-Inches/dp/B06XW4FXBK

https://www.imdb.com/title/tt2085059/

Leave a Reply