Ronnie O’sullivan-”Oynaması Güç”

Sansasyonel hayatlar, boşanma davaları, görece etik olmayan davranışlar, yapılan flaş açıklamalar, yaşça küçük sevgililer, uyuşturucu madde kullanımı vs. Bir sporcunun yıldız olmasından öte herkes tarafından konuşulup yaptığı sporun önüne geçmesindeki en önemli etkenler. Ronnie O’sullivan bu saydıklarımın hemen hemen hepsini geçmişte yaptı ve bazılarını hala yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde snookera bir sene ara vermesi ve bu sırada verdiği demeçler çok konuşuldu. Daha sonra snookera döndü. Dünya Şampiyonasını ve bir kaç sıralama turnuvası kazandı. En sonuncusu ise geçtiğimiz hafta sona eren Masters turnuvasıydı. Bu turnuva, Ronnie’nin geleceği açısından biraz daha farklı sonuçlanmış olarak gözüküyor.

En hızlı 147 rekoru,” The Rocket” ünvanını ve Ronnie’nin kariyerini en iyi özetleyen başarı. Neredeyse ıstakasına tebeşir sürmeden bitirdiği oyunlar, hakemin renkli topu daha hızlı masaya koyması gerektiğini ima eden bakışlar… Bunların hepsi Ronnie’nin oyunu ne kadar çabuk kazanmak isteğini gösterse de, bu seneki Masters turnuvasında diğer bir özelliğini bize net bir şekilde göstermeyi başardı.

Ricky Walden bu turnuvanın çeyrek finalinde Ronnie’ye 6-0 kaybettikten sonra onunla ilgili olarak ”unplayable” kelimesini kullandı. Ronnie’nin snooker kariyerinde sona yaklaştığını herkes düşünüyordu. 2014 Masters, bu düşüncelerin neredeyse tamamını yıktı. Ricky Walden karşısında arka arkaya aldığı 556 sayıyla yeni bir dünya rekoru kırdı. Daha ilginç bir istatistik ise, ortalama frame süresinin 8.5 dakika civarında olmasıydı. Hem ” The Rocket” hem de ”Unplayable”.

Final karşılaşmasında Ronnie O’sullivan belki de en önemli rakibi olan Mark Selby ile karşılaştı. Ronnie, 10-4 lük bir skorla Selby’yi neredeyse ezerek yenmeyi başardı. Maçla ilgili söylenebilecek fazla bir şey yok. Mark Selby klasik geri dönüşlerini yapmaya çalıştı ama bu sefer ve Ronnie’ye karşı işe yaramadı.

Bu turnuvadan sonra Ronnie dünya şampiyonasını bir kez daha kazanırsa, şampiyonluk sayısını altıya çıkararak Stephen Hendry’ye biraz daha yaklaşmış olacak. Benim düşüncem, Ronnie’yi en az 3 sene daha turnuvalarda görüp, snooker ı daha çok sevmeye devam edeceğiz.

@yvzsft

 

Leave a Reply