Prisync: E-Ticaret Rekabetinde Yeni Dönem

İnternet üzerinden sağlanan hizmetler artık hayatımızın vazgeçilmezi olmuş durumda. Statista’dan alınan bir veriye göre e-ticaret satışlarının 1,3 trilyon dolara ulaştığını ve 2018 yılına kadar bu sayının ikiye katlanacağının öngörüldüğünü düşünürsek e-ticaretin muazzam bir sektör haline geldiğini söyleyebiliriz. Dünya çapında milyonlarca e-ticaret şirketi pazarda yerini korumak için inanılmaz bir rekabet içerisinde. Bu durumun e-ticaret sektöründe rekabeti takip edebilmek için bir platform kurulması ihtiyacını doğurduğu ortada.

Burç Tanır, Samet Atdağ ve Şirin Saygılı’dan oluşan kurucu ekibiyle, 2014 yılında 365 bin TL’lik melek yatırım olan Prisync, tüm dünyadan her ölçekten e-ticaret firmasına rakiplerinin fiyatlarını otomatik takip edebilme imkânı sunuyor.

Bugün itibariyle, herhangi bir ülke ya da ürün tipi kısıtlaması bulunmadan her ölçekten firmaya bulut-tabanlı web ara yüzü üzerinden takip ve analiz imkânı sunan Prisync, ek olarak kullanıcılarına fiyat değişimlerini içeren otomatik bildirimler yollayabilmekte, böylece firmaların çok daha rekabetçi, dinamik fiyatlandırma yapabilmesini sağlayabilmekte.

p1Küresel pazarda, benzeri hizmeti sunan çözümler olsa da, Prisync ekibinin pazardan ayrışmayı hedeflediği nokta, tamamen ürün odaklı bir firma haline gelerek SaaS iş modeliyle bu hizmeti dünyanın her yerinden her ölçekten firmanın uygun aylık kullanım bedelleri karşılığında kullanabilmesini sağlamak.

Prisync şu an dünyanın 30 farklı ülkesinden 50’den fazla şirket tarafından kullanılmakta. Hepsiburada, Medimarkt, Nike, Toshiba gibi büyük marka ve e-ticaret devlerinin yanısıra Güney Afrika, Endonezya, Avustralya, ABD gibi ülkelerden de her türlü boyutta e-ticaret firması Prisync’i kullanıyor. Kullanan bazı büyük firmaların Prisync hakkında yorumlarına bakınca bu girişimin oldukça beğeni topladığını söylemek mümkün.

p2

Leave a Reply