Şemsiyeleri Hazırlayın: The Umbrella Academy İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor

Yaz tatili sonunda geldi! Ödevler, projeler, sınavlar, finaller derken ve bu saydıklarımın çoğunu olağanüstü şartlar altında tamamlamışken, hepimizin harika bir yaz tatilini hak ettiğini düşünüyorum. Maalesef hem yurt içi, hem de yurt dışı gezileri virüs sebebiyle şu an çok olası görünmüyor; o yüzden ben de size evde yapılabilecek en kolay ve eğlenceli aktivite ile ilgili yazmak istedim; dizi izlemek! Bir saat boyunca başka bir dünyaya ışınlandığımız, başka karakterlerin iç dünyasına yolculuğa çıktığımız dizilerin iyisini ve kalitelisini bulmak zor olabiliyor. İlk sezonları güzel olan diziler son sezonlarında beklentilerimizi karşılayamayabiliyor ya da ilk sezondan itibaren diziye ısınamıyoruz. Bu yüzden sizlere beğeneceğinizden emin olduğum bir dizi önerisi ile geldim: The Umbrella Academy!

The Umbrella Academy, My Chemical Romance grubundan da tanıdığımız Gerard Way’in yazdığı çizgi romandan esinlenmiş bir dizi. Hikayemiz, 1 Ekim 1989 saat 12:00’da, o andan önce hiçbir hamilelik belirtisi göstermemiş 43 kadının doğum yapması ile başlıyor. Eksantrik ve maceraperest bilim insanı Sir Reginald Hargreeves bu çocuklardan 7’sini evlat ediniyor. Çocukların her biri farklı özelliklere sahip ve Reginald onları bu özellikleri doğrultusunda, biraz da acımasız bir şekilde yetiştiriyor.

Dizinin geçtiği 2019 yılına geldiğimizde ise artık yetişkin olan bu çocuklardan sadece 5’ini görebiliyoruz, spoiler vermemek adına diğer ikisine ne olduğunu söylemeyeceğim ancak ilk bölümde öğreniyoruz, dizi seyirciyi bu konuda merakta bırakmıyor. İlk bölümde ayrıca bu beş yetişkinin hayatlarını etkileyecek bir olay yaşanıyor; Sir Reginald’ın gizemli ölümü. Artık birbirlerinden tamamen farklı hayatlar süren bu karakterler, yıllar sonra babalarının cenazesinde bir araya geliyor.

Cenaze yüzünden bir araya gelmek zorunda olan bu kardeşler, dizinin daha ilk anlardan tartışmaya başlıyor. Babalarının ölümüyle ilk kez tam anlamıyla özgürce karar verebilecek duruma geliyorlar ancak bir sorun var ki, daha birbirleriyle iletişim kurmayı bile bilmiyorlar! Üstüne üstlük birbirlerinden hoşlanmamak için hepsinin oldukça geçerli sebepleri var. Bir aile olmayı öğrenmeye çalışırlarken, babalarının gizemli ölümünü ve inanmakta tereddüt ettikleri kıyamet tehdidini de açıklığa kavuşturmaları gerekiyor.

Bizi merakta bırakan birinci sezonunun ardından, The Umbrella Academy ikinci sezonuyla 31 Temmuz’da Netflix’e geri dönüyor! Normalde bir saatlik dizileri izleyemem, sıkılırım; ancak The Umbrella Academy gerek hikayesiyle, gerek diyaloglarıyla, gerekse eşsiz karakterleriyle sizi içinize çekecek. Hazır ikinci sezonu bu kadar yaklaşmışken bu diziye bir şans verin!

Görsel Kaynakçası:

savebutonu.com

log.com.tr

geekyapar.com

Leave a Reply