cherdtk

Pop müziğin tanrıçası olarak anılan ve günümüzde pop müziğine yön veren Madonna, Lady Gaga gibi pek çok ismin günümüzde rahatlıkla çalışabilmesinin de en büyük yardımcısı hatta sebebi olan Cher tam 12 yıl aradan sonra yepyeni bir albüm yayınladı.

12 yıl önce yayınladığı Living Proof albümünün ardından, The Farewell Tour‘la müzik dünyasına veda eden Cher, 2002’deki turnesinin ardından geçen zaman içinde bu dünyaya veda edemeyeceğini fark edip 2008 yılında başka bir turneye başladıktan sonra önceki (2002’deki)  turnesinin adını da The Never Can Say Goodbye Tour olarak değiştirmişti. Cher, Christina Aguilera ile birlikte başrolünde yer aldığı 2010 yılında yayınlanan  Burlesque müzikal filminin ardından müzik dünyasından kopamadığını ve yeni şarkılar söylemesi gerektiğini bir kez daha fark etmiş olacak ki dört gün önce yeni albümü Closer to the Truth‘u yayınladı.

cher-goes-blonde-and-sexy-for-closer-to-the-truth-album-artworkAlbümün yapımında pek çok prodüktör Cher’e yardımcı oldu. Bunların başında da Cher’in pek çok albümünde daha önce ona yardımcı olan Mark Taylor bulunuyor. Ayrıca Norveçli müzik ikilisi MachoPsycho, Billy Mann, Timbaland gibi isimlerin yanı sıra pop müziğin aykırı seslerinden P!nk de albüme katkı sağlayan isimlerden. Uzun bir zaman boyunca albümde bir adet Lady Gaga şarkısı olacağı konuşulmuştu ve bu bir beklenti haline dönüşmüştü. Hatta Cher, Lady Gaga ve RedOne’ın ortak yapımı The Greatest Thing şarkısını da seslendirmiş; sonrasında bu şarkıda Lady Gaga’yla düet yapılmasına karar verilmişti ama geçtiğimiz ay şarkının iki tarafı da tatmin etmemesi sonucu The Greatest Thing albümün şarkı listesinden çıkarıldı.

Closer to the Truth‘ta pek çok türden şarkı olsa da genel olarak albümü pop, dance ve rock tarzlarının en iyi şekilde bir araya gelebileceği bir yapım olarak tanımlayabiliriz. Standart versiyonunda 11 şarkı olan albümün deluxe versiyonunda fazladan üç şarkı daha yer alıyor. O üç şarkının arasında Burlesque soundtrack albümünden hatırladığımız You Haven’t Seen the Last of Me şarkısı da yer alıyor.

cher

 

Albümün ilk single’ı olan Woman’s World şarkısı 18 Haziranda resmi olarak yayınlanmıştı. Albümün ikinci single’ı I Hope You Find It ise önümüzdeki hafta yayınlanacak.

Cher, albümün promosyonunu yapmak amacıyla Amerika ve Kanada’da toplamda 49 şov gerçekleştirecek. Altı yıllık bir aradan sonraki ilk konser performansı olacak olan Dressed To Kill Tour‘una ise 22 Mart’ta başlayacak.

Kritiklerden genel olarak iyi yorumlar alan Closer to the Truth albümünü iTunes üzerinden arşivinize ekleyebilirsiniz.

Leave a Reply