dexter veda

Sizin de hiç kimseye anlatamadığınız ama yapmaktan müthiş bir şekilde haz aldığınız bir sırrınız oldu mu? Onun oldu. Hem de duyunca kanınızı donduracak bir sır, o bir seri katildi. Eminim böyle deyince aklınızda çok da iyi şeyler canlanmamıştır. Ama o tanıyınca hayran kalacağınız türden çok sempatik bir seri katil desem? Evet kafanızdaki soru işaretlerini buradan görür gibiyim. Belki de Dexter’ı güzel yapan bu ikilemdir. Sevmemeniz gereken bir seri katile sempati duymak… İzlemeyenleriniz kesin vardır ama Dexter’ı duymayanınız yoktur herhalde. 2006 yılında ilk defa izleyiciyle buluşan Dexter o günden günümüze etkin bir şekilde varlığını sürdürdü ve geçtiğimiz hafta final bölümüyle ekranlara veda etti. Etkileyici ve dikkat çekici konusuyla ilk bölümünden itibaren izleyenlerini kendine hayran bırakan Dexter’ın IMBD puanından da (9.0) ne kadar başarılı olduğunu anlamak mümkün. Miami’ de geçen hikaye Jeff Lindsay’in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay’ in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır ve James Manos tam 8 sezon boyunca dizinin senaristliğini başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Dexter rolünde gördüğümüz Michael C. Hall de oyunculuğuyla herkesi büyüledi ve bir insana bir rol ancak bu kadar yakışabilir dedirtti adeta. Altın küre dahil olmak üzere Dexter rolüyle bir çok ödüle layık görüldü ve birçok ödüle aday gösterildi.

Dexter Season 8

Konusunu bilmeyenler için kısaca bahsetmek gerekirse:

Annesinin gözlerinin önünde öldürülmesi ile üç yaşında yetim kalan Dexter Morgan, Miami polis memuru Harry Morgan tarafından evlatlık olarak alınır. Gençlik yıllarında Dexter mahallede evcil hayvanları öldürme isteğinin oluştuğunu keşfeder ve bu istek yıllar geçtikte karşı konulmaz bir tutkuya dönüşür. Dexter’ın bu karanlık tarafını daha fazla bastıramayan üvey babası ona nasıl yapabileceği konusunda yardım eder ve ona bu konuda bazı kurallar koyar. En önemli kuralları ise “Ne olursa olsun asla yakalanma ve öldürdüğün kişiler daima ölmeyi hak edenler olsun”dur. Harry ona duygusallaşmayı, sosyal davranmayı ve katilleri öldürdükten sonra cinayet mahallini temizlemeyi gösterir. Katil yönünü gizlemek ve insanlar arasında dikkat çekmemek için kendine sosyal bir hayat kuran Dexter, meslek olarak ise Miami Polis Departmanı’nda kan analizciliğini seçer. Asıl mesleği olan katillikle yakından alakalı olan bu mesleği yapmakta hiçbir zaman zorlanmaz ve bu mesleği sayesinde hiçbir zaman yakalanmaz. Fakat başına da gelmeyen kalmaz diyebiliriz.

Dexter iş basında

Seri katil hikayesi belki de çoğu insana çekici gelmiyordur, fakat izlediğinizde Dexter’ı seri katil değil bazı zamanlarda halk kahramanı olarak görmek bile mümkün. Bu seri katile hayran olmamak içten değil. Dexter, tam 8 sezon ve nefes kesen 96 bölüm sonunda geçtiğimiz haftalarda final bölümüyle hayranlarının son kez karşısına çıktı. Her ne kadar final bölümüyle izleyenlerini biraz hayal kırıklığına uğratsa da bu dizinin bitmesi birçok kişi için büyük bir boşluk yaratacak desek yalan olmaz.

 

Leave a Reply