Bir Kutu Renkli Top, İnce Bir Sopa ve Bir de Ronnie O’Sullivan: World Snooker Championship 2014

Crucible-3

Herkesin şaşkın bakışlarına sürekli maruz kalmak kolay değil. Ayrıca ”sen ne diyorsun arkadaş, bizimle misin değil misin?” sorusuna da tatmin edici bir cevap verememek… Bir ailenin sıra dışından ziyade ”marjinal” bir üyesi olma hissiyatının yaşanması da  sıkıntılı bir durum. Breaking Bad’i izlemeyen veya izlemeye vakit ayıramayan birisinin aşağılanması gibi.

Belli zümreye ait bir takım kişiler, yukarıdaki resimde gördüğünüz kırmızı halı üzerinde yapılan ayinleri izledikleri için az önce saydığım durumlara maruz kalıyorlar. Özellikle de her Nisan ayının son ve Mayıs ayının ilk haftalarında. Biraz renkli top, oklavadan hallice bir sopa ve  delikleri olan, düzgün bir masa bu olayın yapılması için yeterli gibi gözükse de aslında değil.

Bu cemaatin gelmiş geçmiş en meşhur ve başarılı ”zakiri”olan Ronnie O’sullivan için herkes ayağa kalktı. İçlerinden biri Ronnie’nin yanına gelip onun ismini yüksek sesle telaffuz etti. Ardından bizim meşhur zakir, bir yudum su içti ve sopasını alıp deliklere doğru toplara  vurmaya başladı. Zaman zaman cemaatin büyük bir kısmı , ortamın muhteşem atmosferinden ve yapılan inanılmaz vuruşlardan sonra galeyana gelip Ronnie’yi alkışladı. Memnuniyetlerini belirten sesler çıkarmayı da ihmal etmediler. Diğerleri ise hala ayılamadı duruma. Bir adam, bizim zakirin heyecanını ve konsantrasyonunu kaybettiğini anlayınca ” Come On Ronnie!” diye herkesin içinde bağırdı. Neyse ki Ronnie, düzelip ayine devam etti.

http://www.youtube.com/watch?v=aVfUhWjkp0A

Her sene olduğu gibi bu senede Crucible Theatre’da yapılan ve nedense Türkiye’de marjinal olarak görünen bu organizasyon, bugün itibariyle hala devam ediyor. Ronnie’nin katıldığı ayinlerde şu ana kadar Robin Hull, Joe Perry, Shaun Murphy yeterli performansı sergileyemedi ve seneye tekrar çağrılmak üzere evlerine gönderildi.

Eğer biraz kafanızı kurcaladıysam, Eurosport kanalını açıp bu gruba siz de dahil olabilirsiniz.

Bu yazıyı ve aşağıdaki parçayı sevgili Spor Birimi Editörümüz Aslıhan Özdemir’e hediye ediyorum.

Leave a Reply