Geride bıraktığımız ay içerisinde Shoot-out sonrasında 2 sıralama turnuvası oynandı ve sezonun en başarılı isimlerinden olan 2 efsane ipi göğüsledi: Ronnie O’Sullivan ve John Higgins. Tarihin en büyük 5 isminden 2’si bu seneki yüksek formlarını sezon sonuna taşıyorlar. Preston’daki World Grand Prix turnuvasında roket şov vardı ve kişisel bir sezondaki sıralama turnuvası kazanma rekorunu (4), en fazla yüzlük serisini(59) ve para ödülü rekorunu burada kırmayı başardıve rekoru geliştirmeye devam ediyor. Kısa formatta(best-of-7) bir yemek arası verirseniz Ronnie çoktan işi bitirmiş olabiliyor, iki haftada bunu iki kez yaşadığımdan söylüyorum. Önemli notlardan bir tanesi Ding Junhui’nin aylar sonra bu seviyede oynadığı finaldi. Final tek taraflı skorla(10-3) sonuçlansa da Ding’in Selby karşısındaki galibiyeti ve kıpırdanması önemli. Çin’in hatta Asya’nın en büyük snooker figürünün Dünya Şampiyonası’na biraz olsun iddialı gidebilmesi lezzeti artıracaktır.

İki genç(!) adam hala zirvede ve kazanmaya devam ediyor.

Ertesi hafta Galler Açık büyük isimlerin katılımıyla oynandı ve John Higgins buradaki 5. zaferine ulaştı. Barry Hawkins ile karşılaştıkları final mücadelesi gerçekten keyifli bir akşam sundu, Hawk zor bir dönemden(kardeşinin eşinin intiharı sonrası süreç) oyuna geri dönmüştü, bildiğimiz şu ki son yılların Crucible’daki en başarılı isimlerinden ve büyük sahnede çok sağlam snooker oynamayı sürdürecek. Oyununun herhangi bir yanı zayıflık olarak görünmüyor, çoğu zaman en iyisini vermeyi başarıyor. Taylandlı Noppon Saengkham çok iyi turnuva geçirdi fakat uzun soluklu yükseliş yapmasını beklemiyorum.

 

“Hawk” son 5 yılda Dünya Şampiyonasının en iyilerinden. (1 final, 3 yarı final ve 1 çeyrek finali var)

Diğer isimlerin ne yaptığına bakacak olursak, Mark Selby ite kaka bir yarı final çıkarttı desek yanlış olmaz Preston’da. Performansı çok yetersiz, ilk zamanlarındaki Selby’i andırıyor bana. Seri üretiminde, ıstaka topu kontrolünde çok sık sorun yaşadığını görüyoruz. Ding’in kıpırdandığından bahsettik, Bingham cezasının ardından geri döndü ve hırslı olacaktır. Mark Williams’ın bu sezon yaptıkları ortada, Neil Robertson sonuç alamasa da daha iyi göründü. Bugünden öngörü yapmak gerekirse Higgins-O’Sullivan ikilisinin dışında bir ismi Dünya Şampiyonluğu için yazmak çok zor duruyor fakat Crucible atmosferi başkadır. Selby, Hawkins, Robertson, Murphy,  Trump, Ding, Mark Williams ve Mark Allen bu ikilinin ardından yazılacak isimler. Buraya eklenebilecek genç isimler Luca Brecel, Anthony Mcgill, Yan Bingtao olabilir. 21 Nisan’daki Dünya Şampiyonası’na gelene kadar Cebelitarık ve Çin Açık turnuvalarıyla beraber Romanya Masters oynanacak. Snooker sezonunun en verimli zamanlarındayız, keyfini çıkaralım.

Ronnie sosyal medyada paylaşım halinde, keyifler yerinde.

Ek: Ronnie O’Sullivan son dönemde yeni açtığı instagram hesabında oldukça aktif. Neredeyse hergün hikaye paylaşıyor. Son zamanlarda sağlıklı beslenme ve yaşama işine sarılmış, pozitif bir Ronnie görüyoruz. Maç içerisinde konsantrasyon kaybı yaşadığını görsek dahi onu çuha dışında motive görmek güzel. Aldığı profesyonel desteklerin de yardımıyla Crucible’a bu sene iyi durumda geleceğini tahmin ediyorum. Meraklılarına hesabı takip etmesini tavsiye ederim.

 

Referanslar
http://cuetracker.net/players/barry-hawkins/tournament-record/world-championship

Barry Hawkins

https://www.eurosport.com/snooker/scottish-open/2017-2018/john-higgins-i-knew-o-sullivan-was-going-to-be-greatest-at-15-he-had-a-glow-like-ready-brek-man_sto6440626/story.shtml

 

Leave a Reply