Hanımın Çiftliği Değil, Hanımın Koyu!

Şu an kış mevsiminin tam ortasındayız, kimimiz kışın tadını çıkarırken kimimiz ise yazı büyük bir özlemle bekliyor. Ben yazı iple çeken kısımdayım, bu yüzden bu yazımda size geçen yaz gittiğim ve hala unutamadığım bir koydan bahsedeceğim: Hanımın Koyu.

Hanımın Koyu, Dikili/Bademli’de yer alıyor ve bu zamana kadar gördüğüm en güzel koylardan biri. Şu an özel mülk olan Hanımın Koyu’na karadan ulaşmak maalesef mümkün değil, ben de zaten tekne turu ile gittim; ama kesinlikle o tekne yolculuğuna değdiğini söyleyebilirim.

Koyun en öne çıkan özelliği, sahildeki taşların içinden kil çıkması. Evet, yanlış okumadınız, taşların içinden genelde cilt bakımı için kullandığımız kil çıkıyor. Diğer normal taşlarla bu killi taşları ezerek kil çıkartıyorsunuz ve bu kili yüzünüze, vücudunuza istediğiniz kadar sürebiliyorsunuz. Taşları koyun dışarısına çıkarmak yasak, ancak koyda bulduğunuz süre boyunca dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz, ben saçına sürenleri bile görmüştüm.

Kil dediğim zaman aklınıza marketlerde paketli olarak satılan killer gelmesin; teoride aynı şey olsalar da pratikte kesinlikle çok farklılar. Cilt bakımına oldukça özen gösteren ve neredeyse piyasada denemediği ürün kalmayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ben hayatımda daha önce böyle bir cilt bakımı yapmamıştım.

Kili en fazla otuz dakika olmak üzere cildinizde beklettikten sonra denize girip yıkıyorsunuz. Yüzünüzü yıkadığınıza oluşan o yumuşaklığı, o temizlik hissini tarif etmem imkânsız. Yüzüme dokunmaya doyamıyordum kili yıkadıktan sonra; o kadar yumuşaktı ki. İçimden “Buranın hanımı hayatta yaşlanmaz.” diye düşündüm hatta; ben bir sefer kullanmayla kendimi bu kadar iyi hissettiysem her gün kullanılınca cilt nasıl güzelleşir, hayal bile edemiyorum. Kil maskesinden sonra temizlenmiş ve arınmış cildimle tekne turunun tadını çıkarmaya devam etmiştim, ama turdan aklımda en net kalan kısım ise kesinlikle bu kil maskesi idi. Eğer yolunuz Dikili’ye düşerse hiç tereddüt etmeden Hanımın Koyu’na giden bir tekneye atlayın ve güzelliğinize güzellik katmanın tadını çıkarın. Hafta sonları haliyle daha kalabalık olduğu için eğer fırsatınız varsa kesinlikle hafta içi gitmenizi öneririm.

 

 

Görsel Kaynakçası:

https://tr.foursquare.com/v/han%C4%B1m%C4%B1n-koyu/4e52308514955fcafdc448a9

Leave a Reply