İlk defa gidecekler, yıllardır müdavimi olanlar,

Bahar şenliklerinin giderek bürokratik engellere takıldığı bu yıllarda, şenliğimizin hakkını vererek kutlamak istiyorum diyenlere pratik bilgiler vermek istedim.

1- Hava Durumu

Yıllardır tam çimlerde RadyoBilkent DJ’leri eşliğinde dans ederken yağmur yağıyor biliyorum. Ama müjde! Güneş gözlüklerinizi hazırlayın çünkü bu yıl 3, 4 ve 5 Mayıs tarihleri için 20 derece görünüyor.

2- Ne giymeli?

Bu sizin gününüz! Aylardır durmak bilmeden çalışıyorsunuz ve eğlenmeyi hak ettiniz. Kendinizi en iyi ifade edeceğiniz, ruhunuzu yansıtan en çılgın kıyafetleri giyin ve günün keyfini çıkarın. Bu konudaki en büyük tavsiyem kutlamaların çoğu çim alanda olmasından kaynaklı, topuklu ayakkabı giymemeniz ve beyaz pantolonlara çok dikkat etmeniz olur.

3-Sporcu Ruhlar

Erken kalkarım, sporumu yaparım diyenlere; festival programı sabah 9’da yoga ile başlıyor, spor turnuvaları ile devam ediyor. Programda Zumba, Poundfit gibi toplu halde yüksek müzik eşliğinde yapılan sporlar da mevcut. Sakın kaçırmayın!

4- Çim alanda dans etmek mi konsere gitmek mi?

Artık bu ikilemi yaşamamıza gerek kalmadı. RadyoBilkent’in açık hava DJ performansı 18.00-21.00 arasıyken konserler 21.00’da başlıyor. Önerim, yiyecek standlarından aldığınız içeceğiniz ile evden getirdiğiniz örtü ve sandalyelerle kendinize erken saatlerde müziğin keyfini çıkarabileceğiniz bir ortam kurmanız. Hava kararmaya başladığında müziğin artan coşkusu içinde dans pistinde ısınıp konserlere sonra geçebilirsiniz. Bu yıl cuma Gülşen ve cumartesi Teoman var. Hala biletlerinizi almadıysanız, SRS’den kişi başı 45 TL ödeyerek almayı unutmayın!

5-Karaborsadan bilet alımı

Eğer o çok gitmek istediğiniz konserin biletleri bittiyse, biraz daha pahalı fiyatlara facebook sayfalarından satılan biletlerden alabilirsiniz.

6- Tiyatro mu Müzikal mi?

Bilkent Drama Topluluğu, tiyatro aşıklarından oluşan amatör bir topluluk.Cumartesi günü 18.00’da tüm yıl boyunca çalıştıkları Roberto Zucco isimli oyunu sergileyecekler. Aynı saatlerde, alternatif olarak Bilkent Müzikal Topluluğu’nun ücretli gösterisi bulunmakta. Hangisini seçeceğinize dair daha çok bilgi almak için A binası önüne kurulan stantlar veya gönderilecek BAIS maillerini takip edebilirsiniz.

 

7- Sokak Röportajları

Mayfest anılarınız sonsuza dek kalsın isterseniz Bilkent Medya Topluluğunun yaptığı sokak röportajlarını kaçırmayın, mesajınızı tüm İnternet paylaşın derim. Aynı zamanda Mayfest’e dair daha çok bilgi almak için, Youtube’da olan hem Youtuber arkadaşlarımızın çektiği hem de kulüplerimizin hazırladığı pek çok videoyu izleyebilirsiniz.

8- Pazar günü

Pazar günü aile günü olarak geçer. Eğlencenin hızının azaldığı, daha çok öğretim üyeleri, aileleri ve evcil hayvanların çim alanı kontrol aldığı gündür. Sevdiklerinizle bu günü paylaşmaktan çekinmeyin.

9- Karaoke ve Hazine Avı

Bu yıl, ilk kez gün boyu karaoke olanağı var. Yeteneğinize güveniyorsanız sahne sizin. Öte yandan çim alanda oturup keyif yapanlar için acılı bir süreç olabilir. Deneyip göreceğiz…

Ayrıca, Kütüphanenin düzenlediği hazine avına katılıp ödül kazanabilirsiniz. Tüm yıl kütüphanede geçirdiğiniz onca zamanda edindiğiniz bilgileri kullanmanın tam sırası!

10- Yemek

Sanrım festivalde yemekten bol şey yok! Hem kampüsün içinden tanıdığımız markalar, hem de Bilkent Center’ın gurme tatlarını stantlarda bir arada bulabilirsiniz.

Her şeyden önemlisi çok eğlenmeyi ve bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın!

 

Resimler:

http://bilnews.bilkent.edu.tr/wp-content/uploads/2017/05/IMG_4333.jpg

“Pounding” to Get Fit

Bilkent Üniversitesi Mayfest

Leave a Reply