11997_10151544504738291_1611763744_n
Bilkent Drama Atölyesi 29-30 Nisan ve 4 Mayıs tarihlerinde Franz Kafka’nın romanı Dava’yı sahnelemeye hazırlanıyor. Praglı modernist yazar Franz Kafka’nın romanı Dava korku çağının egemen olduğu bu dünyada, konuşan fakat iletişim kuramayan insanların hikayesini anlatıyor. Yazgıların baştan belli olduğu, toplumun bu kabullenmiştik içerisinde, sistem çarkının işleyen parçalarından farklı bir kimliğe bürünemediği, bürünenleri ise dışladığı, otoritenin yaptıklarını ve söylediklerini mutlak doğru olarak kabul ettiği, olduğu yerde bekleyen, ilerleyemeyen, ilerleyenleri ise engelleyenlerin hikayesi…

20. Yüzyılın başlarında yazılmış olmasına rağmen, otoritenin insanlar üzerinde kurduğu baskı ve bu baskının getirdiği korkunun insanları ne denli uysallaştırdığı, farklılaşmayı engellediği, insanları adeta tek tipleştirdiğini, bu güç karşısında güç sahiplerinin ne denli yozlaşabileceklerini evrensel bir kimliğe büründüren Kafka’nın yazdıklarının hala geçerlilik koruması, eserin değerini ortaya koyuyor.

2 perde olarak sahnelenecek olan oyunun biletlerini, oyun günü oyun yerinde, ayrıca diğer günler Bilkent Üniversitesi’nde açılacak stantlardan temin edebilirsiniz. 3 gün Bilkent Üniversitesi İİSBF C Blok Amfi ’de sahnelenecek olan oyunun gün ve saatleri ise şöyle:

29 Nisan 2013 Pazartesi 20.00

30 Nisan 2013 Salı 20.30

4 Mayıs 2013 Cumartesi 17.30

Bilet rezervasyonu yaptırmak, bilet almak veya daha detaylı bilgi için bilkentdramaatolyesi@gmail.com adresine mail atabilir ya da 0536 344 50 97 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Oyuncular: (Sahneye Çıkış Sırasına Göre)

Joseph K: Arda Doruk Çerçiler

Yaşı Kadın / Davalı 2: Elifcan Çepoğlu

İç Ses 1: Nazlıcan Gül

İç Ses 2: Bengisu Özder

Franz / Kalem Müdürü: Saygın Bilican

Williem / Mübaşir: Emrah Dinç

Sorgu Yargıcı / Avukat / Dayakçı: Oğulcan Çelik

Hermann / Erna: Elif Karakoç

Bayan Grubach: Gizem Bilim

Bayan Brüstner / Leni: Ceren Pilevneli

Çamaşırcı Kadın: İrem Han

Bertold: Cihan Korkmaz

Davalı 1 / Fabrikatör: İlayda Eliş

Hala: Ezgi Ersen

Titorelli: Berkay Arısoy

Rahip: Mehmetcan Çökük

Savcı Hasterer: Ali Uygur Selçuk

Leave a Reply