Bu hafta yüksek beklentiler içinde olduğum  hem yerli hem de yabancı yapımlar bulunuyor. Dram, gerilim ve belgesel türlerindeki filmler arasından beni oldukça heyecanlandıran isimler olduğunu söylemeliyim. Haftasonunu sinema ile değerlendirmek isteyen okuyucularımız için vizyon filmlerini derledim. Keyifli okumalar. 3 2 1 Sahne!

Doğu Ekspresinde Cinayet (10 Kasım 2017 / IMDB: 6.7 / 114 dk)

Polisiye türünün en popüler ve başarılı isimlerinden olan ayrıca romanlarıyla birden fazla nesil tarafından bilinen ünlü İngiliz yazar Agatha Christie‘nin aynı isimli kitabından uyarlanan film, 1974 yapımı versiyonundan sonra bu yıl yeni yorumuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Doğu Ekspresi’nde Cinayet, hem Christie’ye saygı duruşunda bulunduğu hem de yıldız oyuncu kadrosunu bir araya getirdiği için beni bu hafta heyecanlandıran yapımlardan biri oldu. Başrol oyuncusu ünlü dedektif Hercule Poirot’u canlandıran Kenneth Branagh’ı  Harry Potter Sırlar Odası filminin gözde profesörü Gilderoy Lockhart olarak hatırlarsınız. Rollere adapte oluşu ve yeteneğiyle her bir karaktere gerçek anlamda hayat veren Jonny Depp, yine popüler yapımlarla yeteneklerini sergileyen isimler arasında olan Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz… film ile ilgili beklentileri artıyor.

1930’lu yıllarda Amerikalı bir milyonerin İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi’nde öldürülmesi sonucu, o esnada trende yolculuk yapan tüm yolcular birer cinayet şüphelisi konumuna geçerler. Yolcular arasında olan ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot kısıtlı bir zaman içinde bu cinayeti aydınlatabilecek midir?

Yol Ayrımı (10 Kasım 2017 / IMDB: – / 150 dk)

Yerli yapımlar arasında dikkati çeken film Yol Ayrımı, başarılı oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken bir film. Başrolde olan ve Türk sinemasının en önemli isimlerinden Şener Şen; yine sinema duayenleri arasındaki önemli oyunculardan Çiğdem Onat ile Rutkay Aziz ve daha genç nesilden oyunculuklarıyla hayranlık uyandıran Nihal Yalçın ve Mert Fırat film ile ilgili beklentileri artırıyor. Öğrendiğim ilginç bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Şener Şen 1990’lı yıllarda aldığı bir kararla sadece Yavuz Turgul’un filmlerinde yer almayı tercih ediyormuş. İkilinin beni en çok etkileyen ve bugüne kadar yerli yapımlar arasında favorilerim arasında gösterebileceğim filmi “Av Mevsimi” de izlemeniz için şiddetle önerebileceğim bir yapım.

Acımasız bir tutum içinde kendisine miras kalan tekstil imparatorluğunu yaşatmaya çalışan başrol kahramanımız Mazhar Kozanlı, geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayata bakışını tümüyle değiştirir. Ailesi ile yapmak istediği yeni başlangıç arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Mazhar, bu zorlu yolculukta gerçek dostluğu ve mutluluğu mu bulacaktır yoksa ürkütücü düşmanlar mı kazanacaktır?

Umudun Öteki Yüzü ( 10 Kasım 2017 / IMDB: 7.3 / 100 dk)

Dram komedi türünden Umudun Öteki Yüzü, bu hafta Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismäki perspektifinden sinemaseverlerle buluşuyor. Finlandiya- Almanya yapımı olan film, aralarında Berlin, Münih, Chicago ve Sydney Uluslararası Film Festivalleri’nin de bulunduğu birçok festivalde en iyi yönetmen, en iyi en iyi film, en iyi aktör gibi çeşitli uluslararası ödülleri kazanmış.

Savaş yüzünden memleketini terkederek uzun bir yolculuğa çıkan Suriyeli göçmen Khaled, yolculuğu sırasında kız kardeşini kaybeder. Kız kardeşini bulmak için büyük bir çaba sarfeden Khaled aynı zamanda göçmenlikle ilgili bürokratik konularda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Helsinki’de hayata tutunmak için bir restoranda kalmaya başlayan Khaled’in yolu Wickstörm ile kesişir. Dostluk, dünyayı güzelleştirmeye yetebilecek midir?

 

Mutluluk Zamanı ( 10 Kasım 2017 / IMDB: 8.6 / 107 dk) 

Haftanın romantik komedi türünde karşımıza çıkan yerli yapımı Mutluluk Zamanı başrol oyuncularını bir yaz dizisi tadında başlayıp sonrasında başarılara imza atan “Kiraz Mevsimi”nden tanımaktayız. Elçin Sangu ve Barış Arduç‘un ekrandaki uyumları dizinin başarı çıtasını yükseltmekle birlikte bir sinema filminin de kapısını araladı. Kiraz Mevsimi dizisi İtalya’da yayınlanan ilk Türk dizisi oldu ve Google 2014 istatistiklerine göre en çok aranan diziler listesinde birincilik ünvanını aldı. Aslında oldukça klasik bir konusu olan film, romantik komedi severler için eğlence seviyesi ve samimiyetiyle ilgi çekici olabilir. İzleyicilerine “Mükemmel olmak gerçek mutluluğu getirir mi?” sorusunu düşündüren ve romantizmi eğlenceyle harmanlayan bir film.

Müşterilerini hayata karşı sağlam duran yetişkinlere dönüştüren “mutluet.com.tr ” şirketinin sahibi Mert ile heykeltıraş Ada’nın kesişen yolları gerçek aşka giden her engeli aşabilecek midir?

 

                                         Haftaya görüşmek üzere.  3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

 

Leave a Reply